Katarina Mazetti gör bort sig igen

I den ångermanländska tidningen Allehanda får Katarina Mazetti gråta ut och skriva nya dumheter. Rubriken slår an den ton hon tidigare uppvisat med ett enormt förakt om inte renodlat hat mot svenska invandringskritiker. Med rubriken ”Vad vore Ku Klux Klan utan kåpor?” vill hon associera invandringskritiker till mördarband i amerikanska södern i början av 1900-talet. Det är ett fult knep men det är helt i Mazettis anda.

Mazetti beskriver krönikan i ICA-Kuriren som en text ”som handlar om vad det egentligen är att vara svensk”. Driver hon med läsarna? Mazetti kanske har någon sjukdom som framkallar svåra minnesluckor, men artikeln handlade inte om det utan det var en tirad av hat mot Sverige, mot svenskar och mot invandringskritiker som utmynnade i otidigheter mot Jimmie Åkesson och sajten Avpixlat som gav Mazetti ”samma symptom som vinterkräksjukan”.

Katarina_mazetti_ica

När hundratals människor sedan kritiserade krönikan innan kommentarsfälten stängdes av så var all kritik (utom några enstaka kommentarer) saklig och handlade om att man ville bojkotta ICA. I Allehanda påstår Mazetti att det var ”fyra fem hundra hatiska, ibland hotfulla, inlägg i kommentarsfältet”. Det är en ren lögn. Kommentarerna kan ses här:

Mazetti är uppenbarligen konspirationsteoretisk lagd och trodde att kommentarerna på ICA-Kuriren var en följd av en ”organiserad nätmobb”. Det står ju helt klart att det handlade om spontana reaktioner från läsekretsen eftersom de kom direkt efter att Mazettis artikel publicerats. ”Nätmobben” hann ju inte ens besöka ICA-kuriren innan kommentarsfälten stängdes av. Då hade det kommit många tusen kommentarer och det vet Mazetti.

Mazettis skriver: ”Det visade sig att flera välkända järnrörssajter och främlingsfientliga bloggar varit på bettet redan samma förmiddag och uppmanat sina läsare att reagera genom att höra av sig till Ica-Kuriren.”

Vilka är dessa ”järnrörssajter? Är det Avpixlat? Mazetti påstår också i Allenda att hon ”hela sitt liv spelat svensk folkmusik, undervisat i svensk litteratur och till och med har folkdräkt…” Mazetti skrev i ICA-Kurien att ”Den enda rent svenska folkmusiken är väl näverlur och kohorn, och att kula eller köla – det vill säga ett sångsätt som går ut på att med gäll röst vråla hem korna.”

Om hon har spelat folkmusik ”hela sitt liv” men anser att den enda svenska folkmusiken som finns är att vråla hem korna, så är det väl vrålat hon har gjort i hela sitt liv. Av texten i ICA-Kuriren och nu i Allenda att döma så är det tveksamt om hon vet vad hon håller på med. Mazzeti beklagar sig också över att Avpixlat tog bort någon kommentar som hon skrivit, men hon har inga invändningar mot att ICA-Kuriren tog bort ca 500 kommentarer och dessutom stängde av kommentarsfältet helt och hållet. Men hyckla det kan hon. Hon beklagar sig också över att hon har utsatts för förtal på Flashback, men hon bryr sig inte om alla andra som också utsätts för förtal på nätet varke dag. Jimmie Åkesson till exempel. Istället medverkar hon själv till att förtala just Åkesson vilket hon bevisligen gjorde i ICA-krönikan. Men när hon sakligt kritiseras för det måste hon sitta och gråta ut i varenda pk-tidning. Det är oanständigt!

Annonser

Taggat:, ,

One thought on “Katarina Mazetti gör bort sig igen

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: