Schibsted Media Group

Schibsted har 7 200 anställda i 46 länder och omsatte 2011 över 14 miljarder norska kronor.

Den 2 maj 1996 köpte den norska mediekoncernen Schibsted 49,9 procent av Aftonbladet och 2009 ökade man innehavet till 91 % av aktierna medan LO äger 9 %. 1999 köptes Svenska Dagbladet, Eesti Meedia Grupp och kanal 2 i Estland.

Ett antal internationella investeringsbolag innehar aktieposter och därmed stort inflytande över hela koncernen. Shibsted är alltså i händerna på globalisterna vilket en rad andra tidningskoncerner inte bara i Sverige utan i hela Europa också är. Därav av deras globalistisk agenda.

Goldman Sachs & Co Equity, Security Client Segregation äger 3,7 % av aktierna (2012) och är fjärde största ägare. Därefter kommer bankerna The Bank Of New York Mellon (femte största ägare) med 3,5 %, JPMorgan Chase Bank, Nordea Treaty Account (sjätte största ägare) med 3,5 %, Deutsche Bank AG London (sjunde största ägare) med 2,6 %, State Street Bank and Trust Co (åttonde och nionde största ägare) med en post på 2,4 % och en på 2 %, JP Morgan Clearing Corp. (tionde största ägaren) med 1,8 %, Clearstream Banking S.A. (elfte största ägaren) med 1,4 %, JPMorgan Chase Bank (tolfte största ägaren) med 1,4 %, SHB Institutional Sales med 1,0 %, JPMorgan Chase Bank N.A. med 1,0 %, Skandinaviska Enskilda Banken med 0,9 %, Citibank NA London Branch med 0,8 %. De internationella bankerna äger lika mycket som Blommenholm Industrier AS som är den största ägaren med 26,1 % av aktierna. Läs mer här.

Att Schibsted och andra stora mediakoncerner har så stort inflytande över samhällsdebatten är inte bra. Det är riktigt farligt eftersom det begränsar fria debatter.

Schibsteds inflytande över Aftonbladet och Svenska Dagbladet har inte fört något gott med sig. Tidningarna utgör nu en del av den totalitära pressen i Sverige som ägnar nyhetssidor, kultursidor, ledarsidor och andra spalter åt att strypa viktiga samhällsdebatter. Ett demokratiskt samhälle borde betacka sig för tidningar av det slaget.

Den svenska delen av verksamheten styrs under Schibsted Sverige AB. Koncernchef är Raoul Grünthal. CFO är Erik Hjelmstedt. Koncernens informationschef är Olof Brundin. Schibsted Sverige har ca 1 300 anställda med huvudkontor i Schibstedhuset på Kungsbron i centrala Stockholm. VD för Schibsted Sverige AB är Raoul Grünthal.

Företag i Sverige

Aftonbladet

Aftonbladet ägs till 91 % av Schibsted medan Landsorganisationen i Sverige (LO) äger 9 %. Tidningen är ”obunden socialdemokratisk” och har en lång historia bakom sig. 1830 kom det första numret av Aftonbladet ut efter att ha startats av Lars Johan Hierta. Tidningen väckte kritik och utgivningsbeviset drogs in flera gånger då tidningen ansågs vara ”vådlig för allmän säkerhet, eller utan skäl och bevis förnärmande personlig rätt eller av en fortfarande smädlig egenskap”.

Under 1930-talet hade tidningen stött Tyskland under Adolf Hitlers regim och framförde åsikten att det var en mer fredlig lösning att låta Hitler ta över Europa.

1956 tog LO över tidningen och 1996 köpte Schibsted 49,9 % av tidningen medan LO behöll resten av aktierna. 2009 köpte Schibsted 41,1 % av aktierna medan LO behöll 9 %. Avtalet innebar att LO fick rätt att bestämma vem som ska vara chefredaktör för ledar- debatt och kulturavdelningen.

Sedan 2008 är Jan Helin chefredaktör och sedan 2009 är Åsa Linderborg chef för kulturredaktionen. Tidningens socialdemokratiska agenda har blivit extra tydlig när tidningen gång på gång initierat kampanjer för att öka invandringen och för att aktivt försöka hindra Sverigedemokraternas politiska framgångar.

Aftonbladet ser inte bara SD som en politisk konkurrent man vill slå undan benen för utan Aftonbladet bedriver omfattande kampanjer mot alla former av invandringskritik. Tidningen har en hycklande inställning till den politik man företräder då de å ena sidan klagar på svenskar som inte vill bo i mångkulturella områden men på tidningen ser man inte mycket av mångkultur. Redaktionen är näst intill helvit och Jan Helin själv bor i ett vitt reservat i överklassområdet Bromma. Men likväl hånar Helin vanliga svenskar som föredrar att bo bland andra svenskar istället för i de mångkulturella ghetton som hans parti Socialdemokraterna har varit med om att skapa i Sverige.

Aftonbladet är en sällsynt politiskt extrem tidning som, om deras politik skulle genomföras, skulle förvandla hela Sverige till ett enda stort Rosengård. Tidningen arbetar nu med att ”granska skiten” där ”skiten” är människor med invandringskritiska åsikter. Tidningens kampanj kunde lika gärna ha varit en orkestrerad av regimen i Nordkorea eller Kina, det är samma anda bakom kampanjen som Aftonbladet bedriver som det är bakom grova förföljelser mot den politiska oppositionen i nästan vilken diktatur som helst.

Åsa Linderborg och Aftonbladet har inlett en förföljelsekampanj mot alla fria medier som vågar kritisera invandringen. Tillsammans med en jurist arbetar Linderborg nu för att kunna åtala fler människor för ”hets mot folkgrupp” eftersom tidningen tycker att ”vi har för få yttrande- och tryckfrihetsmål i Sverige”. Hennes mål är att kasta in den politiska oppositionen i fängelse så att alla invandringskritiska röster tystas. Hon är förmodligen så dum att hon tror att någon kommer att ”vika ner sig” bara på grund av hennes hot. I själva verket kommer bara ännu fler att bli upprörda över Aftonbladets tilltag och förhoppningsvis bojkotta Aftonbladet helt och hållet.

Här är fler företag i Schibsted-koncernen som man kan bojkotta.

Blocket.se

Bytbil.com

Destination.se

Elpriser.se

FlexiDrive

Hitta.se

Klart.se

Kundkraft.se

Lendo

Letsdeal.se

Mobilio.se

Mötesplatsen

Prisjakt

ServiceFinder

Suredo

Svenska Dagbladet

När Svenska Dagbladet startades 1884 var tidningen konservativ. Redan 1897 antog tidningen en liberal hållning och idag är tidningen ”obunden moderat”. Chefredaktör är Lena K. Samuelsson och politisk redaktör är P. J. Anders Linder.

Tidningen deltar i politiska kampanjer mot invandringskritiker i allmänhet och mot Sverigedemokraterna i synnerhet. Olika utspel sker då och då och nästan varje dag förekommer markeringar mot ”rasism” (dvs invandringskritik) och tidningen vill gärna säga att man som Fredrik Reinfeldt arbetar för ”öppenhet” vilken är en omskrivning för att hela världen ska kunna komma till Sverige. Tidningen publicerar med jämna mellanrum artiklar som riktar sig direkt mot Sverigedemokraterna som anklagas från att vara rasister, fascister och extremister.

Jenny Norberg på SvD.

”Historikern Henrik Arnstad föreslog häromdagen att vi ska börja kalla SD för fascister, liksom andra högerextrema partier på modet i ett surt Europa. Det passar utmärkt.”

Kulturchefen Martin Jönsson på SvD har inte nöjt sig med att angripa invandringskritiker och SD, han går till attack mot en tidning som vågar kritisera multikulturalister och islamister. Han ägnar mycket utrymme åt att smutskasta tidningen Dispatch International som startats av Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard, två modiga personer som kämpar hårt för yttrandefrihet.

Jönsson: ”de enda hyllningar jag sett till initiativet kommer från bloggare som norska Fjordman (som Anders Behring Breivik såg som sin ”intellektuelle storebror”) och på andra antimuslimska eller counterjihad-präglade bloggar.”

Martin Jönsson vet att han är en ful figur. Han vet att han är djupt ohederlig när han blandar in massmördaren Anders Breivik i sin hatartikel mot tidningen. Han vet också att han ljuger när han påstår att ”de enda hyllningar till initiativet (till tidningen) kommer från bloggare som norska Fjordman…”. I själva verket har tidningen mottagits väl på många håll.

Svd angriper inte bara SD genom att upplåta spaltutrymme åt diverse extremister från Miljöpartiet och Expo, de angriper också fria medier som försöka bryta de totalitära mediernas maktmonopol.

Tidningar som Svenska Dagbladet och Aftonbladet angriper inte bara invandringskritiker och fria medier utan de väljer dessutom att försvara islam, vilket är rent bisarrt när man ser vad islam står för.  Dessutom så vägrar skribenter på tidningen som angriper invandringskritiker at ”ta debatten”. Tidningen stänger nästan systematiskt av kommentarfälten och vägrar (utom i några undantagsfall) att publicera invandringskritiska insändare eller artiklar.

2008 fick SvD 65 miljoner i presstöd.

SvD har en medarbetare i Kina som heter Ola Wong. Denne Wong vill begränsa yttrandefriheten ännu mer i Sverige så att vi får ett system som mer liknar den kinesiska. Wong har liksom många andra journalister i pk-pressen problem med att det finns människor med andra åsikter än vad de själva har. För att komma åt människor som ogillar invandringspolitiken och journalisters lögner och övergrepp mot människor så vill Wong att de ska ”spåras, infiltreras och lagföras”. De är precis så man arbetar i Kina och Nordkorea och nu tar Wong SvD:s hjälp för att försöka nå det målet. Det är skrämmande.

Tasteline.com

TV.nu

Webtraffic

Företag i Norge

Aftenposten

Bergens Tidene

Duplo Media

e24.no

Fædrelandsvennen

Finn.no (90 %)

flytteportalen.no

letsdeal.no

mittanbud.no

penger.no

prisjakt.no

Schibsted Forlagene

Stavanger Aftenblad

Verdens Gang (Norge)

Företag i Baltikum

15 Min

Ajakirjad Kirjastus (50 %)

Autoplius.lt

Linnaleht (50 %)

Kanal 2

Kroonpress

Postimes

Soov.ee

ZLG

Õhtuleht (50 %)

Företag i andra delar av världen. (Shipsted Classified Media)

Algeriet

Hadihiya.com

Argentina

Autofoco.com

BuenAcuerdo.com.ar

Australien

Dinkos.com.au

Belgien

Kapaza.be

Bolivia

Buennegocio.bo

Brasilien

Bomnegocio.com

Infojobs.com.br

Chile

Yapo.cl

Colombia

Fincaraiz.com.co

LaGuiaClasificados.com.co

Costa Rica

Compramelo.co.cr

Dominikanska republiken

Corotos.com.do

Egypten

2olli.com

Estland

Soov.ee

Finland

Tori.fi

Frankrike

20 Minutes (gratistidning)

LeBonCoin.fr

Grekland

Aggeliopolis.gr

Guatemala

Guateganga.com

Indonesien

Berniaga.com

Irland

DoneDeal.ie

Italien

Infojobs.it

Subito.it

Kina

LiaoMaiMai.com

LuMaiMai.com

Litauen

Auto.Plius.lt

Plius.lt

Malaysia

Mudah.my

Marocko

Bikhir.ma

Mexiko

Segundamano.com.mx

Nigeria

TradeStable.com.ng

Peru

Vende.pe

Portugal

CustoJusto.pt

Infojobs.pt

Rumänien

Tocmai.ro

Schweiz

Tutti.ch

Spanien

20 Minutes (gratistidning)

Coches.net

Fotocasa.es

Infojobs.net

Segundamano.es

Ungern

Jofogas.hu

Uruguay

Todoaca.com.uy

Vietnam

Chotot.vn

Vitryssland

Kufar.by

Österrike

Car4You.at

Willhaben.at

Taggat:

3 tankar om “Schibsted Media Group

  1. Bonnierkoncernen « Bojkotta Aftonbladet november 22, 2012 kl. 14:32 Reply

    […] är tillsammans med Schibsted och Stampen Sverige farligaste makthavare. Tillsammans äger de mer makt och inflytande än vad […]

  2. Några enkla råd « Bojkotta Aftonbladet november 23, 2012 kl. 07:24 Reply

    […] exemplar. Du kan utvidga din köpbojkott genom att bojkotta tidningar från de stora mediabolagen Schibsted, Bonnier och […]

  3. […] Dagbladet ingår tillsammans med Sveriges utan tvekan sämsta tidning Aftonbladet ingår i Schibstedkoncernen, ett mediehus som sprider lögner och hat, som är samvetslöst och utan samhällsansvar. Både SvD […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: