Gota Media AB

Gota Media AB är resultat av en sammanslagning av flera tidningar år 2003 i främst sydöstra Sverige.

VD för Gota Media är Bennie Ohlsson, Vice VD, Reneé Mohlkert, Marknadsdirektör Håkan Palmborg och Ekonomidirektör Ola Blomberg. Gota Media AB ägs av två stiftelser. Stiftelsen Barometern och Tore G. Wärenstams Stiftelse

I koncernen ingår:

Barometern Oskarshamns-Tidningen. Tidningen kommer ut måndag – lördag. Chefredaktör är Gunilla Sax och redaktionschef är Anders Enström. Tidningen har 150 anställda. Debattredaktör är Mats Andersson. Exempel på debattinlägg i tidningen här. Barometern har gjort sig ökänd för att inte ta in kommentarer i ”känsliga” ämnen. De raderade exempelvis kommentarer från folk som kritiserade Ölands Djurparks hantering av både djur och människor.
WebFacebook.

Blekinge Läns Tidning. BLT kallar sig oberoende liberal. 2011 slog den sig ihop med Sydöstran och har sedan dess en gemensam webbplats. Tidningen anlägger ofta hysteriska angrepp på ”rasism” ofta författade av personer med anknytning till olika vänstergrupper. Det var i den här tidningen som socialdemokraten Elina Gustafsson framhöll att det var rasistiskt att utvisa utländska de afghanska våldtäktmän som begick en brutal gruppvåldtäkt mot en kvinna i Småland. Se även krönika.
WebFacebook.

Borås Tidning. BT. Tidningens politiska inriktning är moderat och chefredaktören heter Stefan Eklund. När Borås tidning hade en artikelserie om rasism och ”näthat” så stängde tidningen av sina kommentarsfält för att slippa kritik.
WebFacebook.

Kalmar läns tidning. KLT. Tidningen är en veckotidning som har en centerpartistisk ledarplats. Chefredaktör är Lina Watanen. (Nybro Tidning är en del av KLT)
WebFacebook.

Kristianstadsbladet. Tidningen kommer ut alla helgfria dagar och är liberal. Kristianstadsbladet utges av Skånemedia AB (där Gota Media AB har köpt in sig med 65 %). Tidningens chefredaktör och ansvarig utgivare är Jörgen Svensson, och den politiske redaktören heter Jonas Duveborn. Tidningen tycker om att ”bekämpa rasism” och ogillar invandringskritiska partier.
WebFacebook.

Nybro Tidning. Tidningen utkommer varje torsdag och har en centerpartistisk ledarplats. Chefredaktör tillika ansvarig utgivare är Lina Watanen och vd är Ulf Sibner. (Samarbetar med KLT)
Facebook.

Smålandsposten. Tidningen kallar sig moderat och står för ”kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”. Chefredaktör är Magnus Karlsson. Ledarskribenten heter Marika Formgren.
WebFacebook.

Sydöstran. Tidningens täckningsområde är Karlskrona med omnejd. Tidningens ledarsida är socialdemokratisk. Den ägs till 90,1 % av Gota Media och 9,9 % ägs av arbetarrörelsen i Blekinge. Ansvarig utgivare är Gunnar Svensson och den politiska chefredaktören heter Hans Bülow. Mellan 1921 och 1972 hette tidningen Sydöstra Sveriges Dagblad. Sydöstran är en del av BLT och har gemensam webbplats. (Se BLT)
WebFacebook.

Trelleborgs Allehanda. Tidningen är en lokaltidning för Trelleborgs och Vellinge kommuner. Den utkommer måndag-lördag. Chefredaktör är Richard Frank. Trelleborgs Allehanda utges av Skånemedia AB (där Gota Media AB har köpt in sig med 65 %).  I en ledare från oktober 2012 ska rasism bekämpas ”med alla medel” (http://www.trelleborgsallehanda.se/opinion/ledare/article1712102/Fly-inte-undan-ditt-ansvar.html)
WebFacebook.

Ulricehamns Tidning. UT. Tidningen kommer ut tre dagar i veckan, tisdag, torsdag och lördag. Tidningens politiska inriktning är borgerlig. UT ägs av Borås Tidning. Expo meddelade i somras att Ulricehamns tidning har gjort en intervju med Daniel Poohl. Som i en helsida fick sprida sin affärsidé om att massinvandring är jättebra.
WebFacebook.

Växjöbladet Kronobergaren. Tidningen är en efterföljare till de nedlagda Växjöbladet och Kronobergaren. Den utkommer på fredagar. Chefredaktör och ansvarig utgivare är Ulf Sibner. Tidningen har i en artikel meddelat sina läsare om att det finns rasistiska åsikter bland poliser.
Web.

Ystads Allehanda. Tidningen utkommer måndag – lördag. Ystad Allehanda utges av Skånemedia AB (där Gota Media AB har köpt in sig med 65 %). Ystads Allehanda bedriver en permanent kampanj mot rasism. Bland ger man positiv press åt Kawa Zolfagary som har en Facebook-sida som hånar ”vita kränkta män”.
WebFacebook.

Ölandsbladet. Ölandsbladet kommer ut tisdag, torsdag och lördag och kallar sig ”partipolitiskt obunden”. Chefredaktör och vd är Lars-Göran Fält och ansvarig utgivare är Kenth Jönsson. En tidigare medarbetare var invandringskritikern Kurt Lundgren (som är avliden). Ölandsbladet skrev en artikel den 15 november med anledning av ”järnrörsdebatten” i SD. En undertext löd ”Välkommen att kommentera på Ölandsbladet. Vi vill ha en livlig debatt och förväntar oss att du som skriver håller en saklig ton. Hatiska kommentarer hör inte hemma här.” Inte en enda kommentar fanns publicerad den 4 december 2012. Så antingen tål man inga kommentarer och stänger av dem eller så är det inget som orkar kommentera eftrersom det ändå raderas.
WebFacebook.

Östra Småland och Nyheterna. Går under namnet Östran och är en socialdemokratisk tidning för södra Kalmar län. Chefredaktör är Lotta Lindqvist och redaktionschef och ansvarig utgivare är Gunilla Persson. På tidningen finns en person som går under namnet Markku Ahonen som ägnar stor kraft åt att förtala den sverigedemokratiske politikern Thoralf Alfsson.
WebFacebook.

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: