Svenskarnas parti: Demonstrera 1 maj i Jönköping!

Den 1 maj demonstrerar Svenskarnas parti i Jönköping för ett fritt Sverige utan EU. Realisten har fått en pratstund med partiledaren Stefan Jacobsson som uppmanar alla som ställer sig bakom parollen att också sluta upp och delta i demonstrationen.

1maj-jonkoping-2014 1-maj-2014
Foto: Realisten, bilder från 1 maj 2013.

För tredje året i rad arrangerar det nationalistiska partiet Svenskarnas parti en demonstration på 1 maj. I år precis som förra året så hålls demonstrationen i Jönköping och detta år är parollen Ett fritt Sverige – nu sopar vi bort EU-byråkraterna.

Anledningen till årets paroll är att medlemskapet i Europeiska Unionen har medfört att beslutsfattandet har flyttats allt länge bort från svenskarna och andra europeiska folk och till besuttna byråkrater i Bryssel. Svenskarnas parti menar också att EU är en union som splittrar, söndrar och kör över folkens vilja. Man pekar också på hur den gränslösa och ohejdade världshandeln har inneburit att stora delar av den svenska industrin har lagts ner, köpts upp och flyttat utomlands och att den svenska ekonomin inte längre styrs av Sveriges inhemska produktion och politiska beslut utan av den internationella storfinansen:

Allt för länge har vi låtit EU diktera villkoren för vårt land. Det är hög tid att sopa bort EU-byråkraterna från svensk politik och återta kontrollen över våra lagar och resurser.
Ta ställning du med och delta i den stora demonstrationen. Under parollerna ”Ett fritt Sverige”, ”Sverige ut ur EU” och ”Stoppa utförsäljningen av Sverige”, så kommer vi att tåga på Jönköpings gator för att göra vår röst hörd och stå upp för svenskarnas rätt.

Realisten har också fått en pratstund med SvP:s partiledare Stefan Jacobsson som berättar lite om demonstrationen och bland annat varför man återigen väljer att demonstrera i just Jönköping.

– Vi har märkt av ett stort stöd i Jönköpings län det senaste året och vi har ett väl fungerande distrikt med flera kommunföreningar, vilket gjorde beslutet enkelt. Vi kommer även att kandidera på 3-4 orter i länet och då är det bra att söka uppmärksamhet där.

Han fortsätter med att förklara att hans förhoppningar är att demonstrationen ska bli större än förra gången och att det hela kommer avlöpa lugnt och värdigt. Förra året gladdes han över att det var mycket nyfikna Jönköpingsbor på plats och hoppas få se dem även i år. Att flera kulturmarxister och politiskt korrekta individer rasat över att Svenskarnas parti ska demonstrera i Jönköping tycker Jacobsson är tråkigt, även om han inte är förvånad.

– Det är tydligt att det råder ett stort förakt för yttrandefriheten bland dessa grupperingar vilket är sorgligt, men inte så förvånande. De ser lika tydligt som alla andra att nationalismen är på frammarsch och de försöker nu desperat att stoppa oss.

Avslutningsvis uppmanar Jacobsson alla nationalister och andra som ställer sig bakom demonstrationens paroll och budskap att inte bara sitta hemma och heja på utan att faktiskt sluta upp i Jönköping den 1 maj.

– Parollen, Ett fritt Sverige – nu sopar vi bort EU-byråkraterna, är något som varje svensk bör kunna ställa sig bakom. Att återskapa ett självständigt Sverige utan överstatligt inflytande från EU är en av de mest angelägna frågorna för vår gemensamma framtid och därför är det viktigt att man sluter upp och tar ställning.

Preliminärt kommer samling inför demonstrationen att ske klockan 11.00 på Västra Torget i Jönköping. Mer information om gemensamma resor och liknande hittar du här.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: