ICA-butiken i Glava läggs förhoppningsvis ned

Förra året flyttade 200 ”flyktingar” in på Glava herrgård. Orten som hade 200 invånare fördubblade sin folkmängd på bara några dagar. De 200 svenskarna på orten fick nu ta emot lika många syrier och zigenare från Bosnien (”bosnier”) som det fanns boende. Ytterligare 50 flyktingar ska komma till Glava under 2013. Kostnaden för skattebetalarna blir enbart för boendet 380 000 per dygn. Glava ligger i Arvika kommun så det är politikerna i Arvika som bär huvudansvaret för mottagandet.

De hann knapp flytta in förrän ett antal problem uppstod. Redan efter några veckor blev en kvinna på boendet sparkad i magen och knivhotad av en man på samma boende. Sedan började asylanterna demonstrera mot att det var dålig mobiltäckning i fastigheten. Bara några dagar efter det första knivöverfallet inträffade ett nytt överfall där en person misshandlades.

glavaflykting-300x222

I Glava finns en ICA-butik. ICA-handlaren började (precis som Bo Oskarsson på ICA Ladan Kaxås) att beställa diverse specialanpassad kost och var beredd på att med fördubblad befolkning på orten fördubblas sin omsättning. Men jublet kom av sig.

I en artikel läser vi att flyktingarna gick in den lokala butiken och strosade runt där. De köpte någon liten sak, en brödbit eller något annat och gick sedan ut därifrån. Vi läser:

”När jag vandrar runt i affären och handlar, och bidrar lite till dagsintäkterna, ser jag hur en somalier plockar bland hyllorna, ser sig undersökande omkring, och går vidare till andra avdelningar. Lite senare går han med snabba steg ut ur affären med armarna omlott om jackbröstet, som plötsligt är suspekt bylsigt. Han smiter förbi när det är kö som uppehåller kassörskan.

Annan personal är vid det laget upptagen på baksidan av butiken, där en klunga flyktingar samlats vid personalingången. Personalen berättade att de vill ha hjälp med praktiskt taget allt och använder livsmedelsbutikens personal som socialsekreterare. Och telefonkiosk. Alla vill ringa hem från deras kontor, men har naturligtvis inga pengar att betala för sig med.”

Runt ICA-butiken var det smutsigt och nedtrampat. Det låg fimpar och skräp överallt.

De gamla svenska stamkunderna som gjort det möjligt för ICA-butiken att leva började nu tröttna på att gå dit. De vantrivdes där och tyckte att det var otrevligt att handla när det stod klungor av orientaler och rökte utanför butiken. Kundunderlaget minskade nu kraftigt. Flyktingarna var inte heller några bra kunder då de handlade de flesta av sin varor på annat håll. De vanligaste besöken på ICA blev när de tog ut pengar (våra skattepengar) på de ICA-kort som de fått genom Migrationsverkets försorg. Några inköp blev det sällan. Mat behöver de inte handla eftersom de äter gratis på Glava Herrgård.

Nu rapporteras att ICA kanske läggs ned. De som skulle bli ICA-handlarens lycka blev hans mardröm. Men det fattade han inte. ICA-handlaren Cay Samuelsson ägnar sig numera åt att sälja bussbiljetter till asylsökande och betala deras fakturor via internetbanken. Om denne ICA-handlare finns det inte mycket att säga. Han har deltagit i asylmottagande och jobbat för att stötta en politik som söndrar Sverige. Han kunde ha valt att arbeta för att rädda Sverige istället, men tyckte att kortsiktiga ekonomiska vinster (som helt och hållet uteblev) var viktigare. Hade han valt att stå på svenskarnas sida hade kunderna säkert strömmat till, men nu ville de inte handla i hans butik längre. Det behövdes inte ens en bojkott för att få honom på fall, han föll på eget grepp. Nu har butiken inte stängt ännu så risken finns att den överlever ytterligare en tid. Det blir möjligen Migrationsverket som räddar den på något sätt.

Glöm inte att bojkotta alla ICA-butiker var de än finns! Ni som bor i Glava eller i Arvika kommun bör slå er samman och aktivera er politiskt. Hjälp till att rädda Sverige istället för att passivt se på när politikerna tar landet ifrån er!

Källor: Dispatch, Sockerbitar

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: