Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund föredrar Expo framför Sverigevänlig press

Vi har skrivit om Linus Bylund tidigare. Läs den texten här, den är klart läsvärd för att öka förståelsen för vem Linus Bylund är. Han är Jimmie Åkesson pressekreterare och en pinsam personlighet. Otrevlig, spydig men värst av allt, totalt politiskt okunnig. Jimmie Åkesson gillar att omge sig med okunniga personer, helst ska de vara ännu mer okunniga än vad han själv är.

linus-Bylund
Mera känd som twitterflamsaren.

SD har som många av våra läsare vet ett intimt samarbete med Expo. Expo tipsar SD om folk som bör uteslutas och SD verkställer då uteslutningarna. SD tipsar också Expo med förhandsinformation om varje steg som tas i partiet för att verkställa eventuella uteslutningar.

Partitoppen har öppet valt att kommunicera med Expo samtidigt som det finns en kommunikationsplan där man avråder medlemmar från att länka till artiklar i alternativa medier. Den är en paranoid rädsla för att bli kritiserade av Expo som partiledningen vill sprida vidare i hela organisationen. Det är en av de åtgärder som SD-ledningen har vidtagit för att hindra folk att ta del av information från alternativa medier.

Vad som inte framgår någonstans är att en av anledningarna till att partiledningen vill hindra de egna medlemmarna från att sprida information, fakta och nyheter från alternativa medier är att det är just där som kritiken mot SD-ledningen är som starkast. Precis som vilka totalitära partier som helst, i Nordkorea, Kina eller gamla Sovjetunionen, så vill partiledningen dölja vad kritikerna säger om de maktfullkomliga personligheterna i partitoppen. Om vanliga partimedlemmar börjar tänka klart så skulle de inse att det vore rimligare att utesluta både Jimmie Åkesson och Björn Söder än att utesluta Dragan Klaric, Mattias From, Pär Norling, Patrik Ehn, Daniel Rondslätt och en rad andra. Både Björn Söder och Jimmie Åkesson har använt sig av mycket fula metoder för att göra sig av med människor som i grunden är bra företrädare för SD.

I slutet av mars 2013 skrev Björn Söder ett brev till alla medlemmar där han krävde att de skulle ”skärpa sig”. Söder uppmanade då medlemmarna att inte ”gilla” vad som helst på Facebook eftersom ett klick är ”att beteckna som ett ställningstagande”. I händelse av att man länkar till en källa som finns publicerad på en alternativ nyhetssajt så ”måste man markera avstånd” enligt Söder. Söder säger vidare att man helst ska länka till etablerad press. Är Björn Söder riktigt klok?

Björn Söder kommunicerar själv med den extremt svenskfientliga organisationen Expo och vill att medlemmar i SD helst ska länka till etablerad media istället för alternativ media. Men Björn Söder säger inte ett ord om att man ska ”markera avstånd” från Expo eller etablerade media – trots att alla borde veta vad etablerade media står för. De står för massinvandring, normupplösning, globalisering och hat mot Sverigevänner. Söder har inget emot svenskfientlig press, han vill gärna förbättra kontakterna med såväl Expo som den dagspress som ägnar varje dag åt att förstöra Sverige.

Björn Söders brev till medlemmarna föranleddes av att partitoppen ”fått rapporter” om att medlemmar och förtroendevalda har klickat på fel gilla-knappar. Istället för att låta folk få gilla vad de vill så har SD för avsikt att hindra människor från att gilla exempelvis Fria Tider eller den islamkritiska rörelsen Swedish Defence League (SDL). Sverigedemokraternas Mattias Karlsson har kallat Fria Tider för ”neofascistiskt” vilket säger mycket om hur SD ser på alternativa medier. Expo skrev i mars om en partiföreträdare som ”gillat” SDL och ville naturligtvis att en sådan handling skulle fördömas inom SD, detta trots att SDL är en ytterst obetydlig grupp som bara har försökt kritisera islam (men när de gjorde det under ett torgmöte för en tid sedan så möttes de flera hundra skrikande vänsterextremister, vilket Expo inte fördömde.).

Björn Söder och partitoppen kommunicerar med svenskfientliga medier och försöker hindra sina medlemmar från att läsa Sverigevänliga medier. Hur kan det accepteras av medlemmarna?

Åter till ”twitterflamsaren” Linus Bylund. Att han kallas twitterflamsaren kommer från det faktum att bara skriver massa meningslöst trams på twitter.

För några dagar sedan kom det fram att den sverigedemokratiske (och verkligt demokratiskt sinnade) prästen Axel W Karlsson har skrivit i Nya Tider, som är en ny Sverigevänlig papperstidning (som vi starkt rekommenderar).

Expo reagerade på tilltaget att en Sverigedemokrat vågade ha fräckheten att skriva för en Sverigevänlig tidning. Det ska ju råda nolltolerans i SD och då är varje koppling till alternativa medier förbjudna. Eller så ska man, som Björn Söder sade, ”markera avstånd”. Axel W Karlsson borde enligt denna synsätt ha avslutat sin artikel med följande ord. ”Eftersom jag är med i ett parti där vuxna människor inte får skriva i vilka tidningar de vill, särskilt inte i alternativa medier som SD-ledningen betraktar som ”fascistiska”, så måste jag markera att jag tar avstånd från Nya Tider och allt som tidningen står för.”

Linus Bylund, twitterflamsaren, reagerade våldsamt på Karlssons tilltag att skriva i en Sverigevänlig tidning. Expo och Bylund upprättade genast en kommunikation med varandra utan att Bylund hade några som helst betänkligheter med Expos extremt svenskfientliga hållning. Han markerade inte ens avstånd mot Expo. Istället var han helt överens med Expo.

Till Expo säger Bylund:

– Utifrån vad du berättar om tidningen, så är det inte lämpligt att skriva i den. Som sverigedemokrat skriver man antingen i sverigedemokratiska tidningar, rena nyhetstidningar eller politiskt oberoende tidningar.

Expo ville att SD skulle ”vidta åtgärder” mot Karlsson och frågade Bylund om partiet kommer att ”agera” mot honom. Istället för att försvara Karlssons rätt att skriva i alternativa medier och att man kan lita på hans omdöme så svarade Bylund ”Du lär märka om det får det”.

Expo vill också markera mot att Karlsson besökte mötet Identitär idé 2011. Nu kommer Axel Karlsson med all sannolikhet bli förhörd av inkvisitörerna i det egna partiet och han kommer att falla i rang.

Den enligt SD ”neofascistiska” webbtidningen Fria Tider frågade Bylund via twitter vad han menade med ”nyhetstidningar”, men det kunde han inte svara på. Han svarade med att ”nu sa jag iofs att om man företräder ett parti bör man skriva i för partiets publikationer eller i nyhetstidningar.” Enligt Bylund bör man som sverigedemokrat inte skriva i alternativa Sverigevänliga tidningar. I stället för att nå ut till nya väljargrupper vill Bylund att den som företräder partiet bara ska skriva i ”partiets publikationer eller i nyhetstidningar”. Han menar då t.ex. Tommy Hanssons SD-Kuriren som är språkrör för den extremliberala falangen i SD.

tweet1

tweet2

När Fria Tider frågade Bylund om han kunde ge något exempel på vad han menade med ”nyhetstidning” så kunde han inte det. Han stod där som ett frågetecken och visade återigen den totala kunskapsbrist som genomsyrar hela Bylunds väsen. Dessutom blockerade han Fria Tider för att slippa fler svåra frågor.

Axel W Karlsson förklarade:

– Jag är präst i Svenska kyrkan, jag kan inte sortera bort människor när jag driver förkunnelser utan jag gör det var som helst, om det så är feminister, stalinister eller nazister så är jag förpliktigad att predika gudsord.

Att samtala med folk är ju den enda rätta vägen för politiker. Att samtala med meningsfränder, politiska motståndare och alla däremellan är ju ett måste för den som vill försöka övertyga andra om sin politik. Medan Axel W Karlsson är utåtriktad och klok så är Linus Bylund rena skämtet. Att SD huserar sådana tomtar beror på att ingen ännu gjort uppror mot partiledningens underliga inställning till Sverigevänlig media. SD samarbetar med svenskfientliga rörelser, men hotar med uteslutning om någon länkar till Sverigevänlig press. Är botten ännu inte nådd i partiet?

Läs mer:

Samlingstråd om Sverigedemokraterna efter uteslutningen av Patrik Ehn.

Märkt: , , , ,

4 tankar om “Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund föredrar Expo framför Sverigevänlig press

  1. […] Jimmie Åkesson pressekreterare Linus Bylund föredrar Expo framför Sverigevänlig press (13 april … […]

  2. […] hellre med Expo än med alternativa medier. Det finns en uttalad policy inom SD där man rekommenderar förtroendevalda att inte länka till de alternativa medier som vill avbryta mångkulturen utan […]

  3. accidiea mars 12, 2014 kl. 23:47 Reply

    Blir ju intressant att se vad som händer med

  4. […] Linus Bylund föredrar Expo framför Sverigevänlig press […]

Lämna en kommentar