Ytterligare två Sverigedemokrater har lämnat partiet

Sverigedemokraten Sören Eriksson har lämnat partiet efter missnöje med den lokala partiledningen i Borlänge. Eriksson valdes in i fullmäktige 2010 och har varit en av partiets sju ledamöter i kommunen. Han har varit partiets ledamot i valnämnden och varit ersättare i miljö- och byggnadsnämnden. Skälen han anför är att partiet på lokal nivå inte har haft regelbundna möten och genomgångar.

Marie Edenhager är ordförande för SD-Borlänge men hon slår ifrån sig kritiken och menar att Eriksson inte kallats till möten eftersom ”han gått ut som han har gjort”. Eriksson har framfört kritik och av den anledningen blev han inte kallad till möten. Eriksson fortsätter som politisk vilde. Edenhager är en person som av någon anledning gjort snabb karriär i partiet. Hon är ledamot i partistyrelsen och Medlemsutskottet (som arrangerar uteslutningar av medlemmar) och 2011 ville hon utesluta friskolerektorn Ola Rasktopp för att han hade vågat kritisera partiledningen. Han uteslöts med fortsatte som politisk vilde. Edenhager är också med i den liberala kvinnogruppen SD-kvinnor där kvinnor som varit helt lojala till partiledningen belönas med en plats.

Elinor Englesson har nyligen också lämnat partiet. Hon lämnar nu alla sina uppdrag för partiet i Göteborg och orsaken är partiets behandling av Patrik Ehn och Daniel Rondslätt. Till GP sade hon att ”partiet inte längre är något för mig” och att ”Partiledningens ohederliga behandling av mina partikamrater Daniel Rondslätt och Patrik Ehn var droppen som fick bägaren att rinna över. Jag är grymt besviken på Jimmie Åkesson och Björn Söder och deras hänsynslösa metoder.”

Englesson gick med i SD 2009 och uppger att uteslutningen av Patrik Ehn och Daniel Rondslätt var att betrakta som en ”politisk avrättning”. Hennes ilska mot partiledningen går det inte att ta miste på. I en avlutande kommentar till GP säger hon:

– Jag vänder mig mot partiledningen, SD-kvinnorna och deras knähundar runt om i landet. Jag vet att många kvinnor reagerat starkt på SD-kvinnors ensidiga fixering i abortfrågan.

Källor:
http://www.exponerat.info/ytterligare-en-sverigedemokrat-lamnar-partiet/
http://www.friatider.se/sd-kvinna-lamnar-i-protest
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1554341-lamnar-i-protest

Läs mer:
https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/03/18/samlingstrad-om-sverigedemokraterna-efter-uteslutningen-av-patrik-ehn/

Annonser

Taggat:,

3 thoughts on “Ytterligare två Sverigedemokrater har lämnat partiet

  1. […] Ytterligare två Sverigedemokraterna har lämnat partiet (14 april 2013) […]

  2. per april 14, 2013 kl. 16:29 Reply

    Edenhager förstörde allt men hon är borta från distriktstoppen nu tack o lov

  3. Björn Ekhöy april 14, 2013 kl. 16:50 Reply

    Fria Tider är bara TILL SYNES fritt. Om du inte rättar dig i leden, modereras du även där. Annars bojkottar jag PK media och då i synnerhet ”Fria, oberoende” SVT och SR som är VÄRRE än Afonhoran.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: