Mattias Karlsson (SD) snackar skit som vanligt

Mattias Karlsson är en av personerna bakom den snabba liberalisering av SD som sattes igång 2007 och fortfarande pågår. Han tillhör dem som mer eller mindre grundlöst kastat ur sig anklagelser om ”fascism” mot individer och alternativa medier. Han ligger bakom en kampanj mot Fria Tider som han försöker framställa som ”fascistisk” bara för att FT har låtit uteslutna Sverigedemokrater få komma till tals.

mattias-karlsson-sd1

Nu har en alternativ riksdagslista presenterats av hittills okända människor som har reagerat på att viktiga personer som Thoralf Alfsson och Gustav Kasselstrand saknades på den lista som presenterades av valberedningen för ett par veckor sedan.

Valberedningens förslag ser ut att vara en produkt av Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson mer än av en självständig valberedning. Det luktar nepotism, svågerpolitik och korruption om riksdagslistan. Valberedningen har placerat tre av sina ledamöter på riksdagslistan så högt att de nästan säkert kommer in i riksdagen. Linus Bylund sitter i valberedningen och är Jimmie Åkessons stabschef. Han är sällsynt inkompetent och borde på sin höjd få vara medlem i partiet. Att han har fått sin position beror uteslutande på att han i alla lägen backar upp sin partiledare. En rad andra mycket inkompetenta och direkt obegåvade personer finns på listan, medan den begåvade Gustav Kasselstrand inte fick vara med.

När den alternativa listan presenterades häromdagen gjordes några smärre ändringar. Den populäre Thoralf Alfsson och den av många, även utanför partiet, uppskattade Gustav Kasselstrand sattes upp på listan (dock alldeles för långt ned på plats 41).

Listan anses av många vara en marginell förbättring, men förbättringarna är inte på långa vägar så stora att det skulle motivera beskvikna tidigare SD-väljare att rösta på SD i valet i år. Av många blogginlägg på olika håll framgår att beskvikelsen på SD är mycket stor, främst för att man lanserar kandidater på grund av deras lojalitet till SD-ledningen, inte på grund av deras kompetens. Nepotism styr valet av kandidater.

När listan nu blivit känd så kommer ett första uttalande från SD. Inte från den korrupta valberedning som placerat tre av sina egna medlemmar högt upp på riksdagslistan utan från Mattias Karlsson som varit med om att styra upp den första riksdagslistan där varken Alfsson eller Kasselstrand fick vara med.

I en kommentar på SD-kuriren skriver Mattias Karlsson:

Det finns många mindre genomtänkta saker att anmärka på i det alternativa förslag till riksdagslista som nu valsar runt i olika forum. Allvarligast ur strategisk synpunkt tycker jag nog dock det är att man kraftigt vill minska antalet kompetenta kvinnliga kandidater på valbar plats. Detta i ett läge när partiet har konstaterat att ett ökat stöd bland just kvinnliga väljare är en absolut nödvändighet för att ta nästa stora kliv i partiets utveckling och få ett riktigt bra valresultat. Att man tänkt i termer av enskilda individer snarare än i termer av ett fungerande lag och att man ägnat väldigt lite tanke åt det praktiska arbetet i riksdagen med utskottsfördelning, etc, är också uppenbart. Tyvärr anar jag genomgående en total frånvaro av djupare analys och helhetstänkande och både hoppas och tror att valberedningens betydligt mer genomarbetade förslag kommer att vinna gehör bland våra kloka ombud.

I övrigt tycker jag att det är glädjande att det till slut inkom en hel del intressanta motioner på valplattformen. Ser fram emot givande och sakliga debatter både om den politiska inriktningen och om riksdagslistan. Glöm inte att oavsett hur oeniga vi än må vara kring enskilda sakfrågor eller enskilda placeringar på riksdagslistan just nu, så har vi så oerhört mycket mer som förenar än som skiljer oss åt och att vi efter valkonferensen har ett land att rädda och en valrörelse att vinna tillsammans.

Mattias Karlsson presenterar bara massa floskler. Genom sitt uttalande gör han från ledargarnityret en markering mot människor som vill ha Alfsson och Kasselstrand på listan. När han skriver ”Allvarligast ur strategisk synpunkt tycker jag nog dock det är att man kraftigt vill minska antalet kompetenta kvinnliga kandidater på valbar plats” bevisar att just det som många brukar hävda. SD vill gå sina kritikers (inom pk-media) ärenden genom att maximera antalet kvinnor på listan även om det finns män som är mer kompetenta. Möjligen är just de kvinnor som SD-toppen lanserar mer lojala till partitoppens nycker, liberalism och nepotism än vad de kompetenta män som inte fick vara med på listan är.

Karlsson skriver:

”Tyvärr anar jag genomgående en total frånvaro av djupare analys och helhetstänkande och både hoppas och tror att valberedningens betydligt mer genomarbetade förslag kommer att vinna gehör bland våra kloka ombud. ”

Det är en helt sanslös formulering som även det bevisar hur partitoppen vill styra allt och alla i och kring partiet i en viss absolut rikting som inte får ifrågasättas (utan risk för uteslutning). Faktum är att de som kritiserar riksdagslistan gör betydligt bättre analyser är vad Karlsson är kapabel till. Karlsson gör inga analyser alls, han bara svamlar och kommer med floskler. Hur kan exempelvis den ultraliberala Pula Bieler vara en ”bättre” politiker än den skicklige och kunnige Gustav Kasselstrand. På vilket sätt är Linus Bylund eller Sara-Lena Bjälkö bättre än Thoralf Alfsson? Det behövs bara en lindrigt fungerande hjärna för att komma fram till att Mattias Karlsson, Jimmie Åkesson och valberedningen har dåligt omdöme. Fast egentligen är det kanske inte ens det utan bara ett utslag av den korrupta partitoppen, som skapat riksdagslistans innehåll.

Mattias Karlsson försöker också göra gällande att man inte är ”klok” om man tror på den alternativa listan där Alfsson och Kasselstrand finns med. I själva verket är det klokskap som gjort att så många reagerat på fulspelet i partitoppen kring riksdagslistan. På den till SD närstående bloggen Avpixlat har moderatorn Mittlandet återigen haft fullt upp med att rensa bort kommentarer och blockera folk som kritiserar riksdagslistan och vill se bättre alternativ. Kritiserar man Paula Bieler så blir med största sannolikhet blockerad på Avpixlat. Försvarar man Gustav Kasselstrand och Thoralf Alfsson så kan man också bli blockerad. Vi vet att väldigt många har blivit det.

Så varför ska du rösta på SD? Om du tänker efter riktigt noga så blir en röst på SD bara en röst på människor som gillar att sitta vid maktens köttgrytor istället för att ens försöka rädda Sverige. Medan de skor sig på höga löner och liberaliserar bort hela det Sverigevänliga budskapet och stöter ut goda Sverigevänner ur SD av maktegoistiska skäl så bryts Sverige sönder.

Det är bättre att lägga sin röst på något bättre alternativ, som Svenskarnas Parti eller Vetenskapliga partiet.

svenskarnas-parti

Allt om SD:s förfall här.

Taggat:,

En tanke på “Mattias Karlsson (SD) snackar skit som vanligt

  1. […] Mattias Karlsson snackar skit som vanligt (14 mars 2014) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: