Sverigedemokraternas valkonferens och den alternativa listan

I helgen som kommer äger Sverigedemokraternas valkonferens rum. Det är då man ska fastställa vilka som slutgiltigt ska stå på riksdagslistan och vilka som ska ha en chans att bli riksdagsmän. När det första förslaget kom för ett par veckor sedan väckte innehållet i listan stor kritik främst för att den nuvarande riksdagsmannen Thoralf Alfsson saknades och för att Gustav Kasselstrand från SDU inte fanns med – inte ens långt ned på listan.

Listan innehöll däremot tre ledamöter i valberedningen (Linus Bylund, Josef Fransson, Per Ramhorn), vilket är direkt oanständigt, tre personer som förespråkar att homosexuella par ska kunna få adoptera barn (Hanna Wigh, Paula Bieler, Sven-Olof Sällström), Jimmie Åkessons svärmor (Margareta Larsson), Åkessons stabschef (Linus Bylund) och Åkesson underrättelsechef (Markus Wiechel) som håller koll på vilka i partiet som kritiserar Åkesson. Därtill finns Jimmy Ståhl och Martin Kinnunen med, bägge tyckte att det var bra av Expressen att hänga ut människor som skrev ”rasistiska” kommentarer på Avpixlat och andra sajter. Flera andra tveksamma namn finns också med. Ultraliberalen Paula Bieler finns på sjätte plats och är garanterad en riksdagsplats.

När det alternativa riksdagslistan nu lanseras så innehåller inte den några dramatiska förändringar. Ingen av de mest liberala har strukits eller flyttats ned förutom Hanna Wigh som inte finns med. Thoralf Alfsson har i praktiken tagit hennes plats och finns på plats 14, Gustav Kasselstrand på plats 41 och Thord Brynielsson på plats 53.

Förändringarna i den alternativa listan är alltså mycket små och det är förvånande att inte Kasselstrand gavs en plats före Paula Bieler.

Listan är alltså fortfarande en lista över liberaler och även om den skulle antas, vilket är tveksamt, så blir förbättringarna inte så stora som de borde bli för att få tillbaka förtroendet från de som reagerade negativt på den första listans innehåll.

Vad som i stället kan hända är att partiledningen stigmatiserar den eller de som presenterat den alternativa listan och på sikt fryser ut dem ur partiet. Att någon presenterar en alternativ lista och sätter upp Alfsson och Kasselstrand är tillräckligt för att skapa irritation i partitoppen. Det var synd att den alternativa listan inte tog bort Linus Bylund helt och hållet. Han är en stor skam för partiet. En röst på SD i höst blir oavsett vilken lista som antas en röst på en rad liberaler och olustiga figurer som Bylund och andra som omhuldas av partiledningen.

Det är bättre att lägga sin röst på något bättre alternativ, som Svenskarnas Parti eller Vetenskapliga partiet.

Källa: Fria Tider

Allt om SD:s förfall här.

Taggat:

En tanke på “Sverigedemokraternas valkonferens och den alternativa listan

  1. […] Sverigedemokraternas valkonferens och den alternativa listan (13 mars 2014) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: