George Soros ligger bakom upploppen i Ukraina

Protesterna i Ukraina fortsätter när EU-vänliga militanta demonstranter attackerar polisen och regeringsbyggnader. Vad många inte vet är att George Soros är en av personerna bakom upploppen.

Protesterna i Ukraina som anordnas av USAID, National Endowment for Democracy (NED) , Freedom House , George Soros’ Open Society Institute och en mängd offentliga och privata organisationer som använder våld.

Igår rasade intensiva gatustrider i den ukrainska huvudstaden Kiev. De var en följd av protester under helgen mot nyligen antagna lagar för att inskränka offentliga samlingar.

De nya lagarna kan ge stränga straff för den som tältar eller bygger scener i det offentliga rummet. Lagen förbjuder också hjälmar och rånarluvor.

Protesterna startade i helgen i närheten av parlamentet och Självständighetstorget. Enligt Inrikesministeriet hade demonstranterna hjälmar och rånarluvor på sig när de kastade facklor, stenar, molotovcocktails och chockgranater samtidigt som de använde baseballträn mot polisen. Attackerna riktade sig mot regeringsbyggnader och polisbussar.

Omkring 100 poliser skadades och 60 fördes till sjukhus under upploppen. Lite över 100 demonstranter skadades också och hälften av dem togs in på sjukhus.

De våldsamma protesterna började efter att president Viktor Janukovitj beslutade om att förnya landets förbindelser med Ryssland. Demonstranterna vill att regeringen ska underteckna ett samarbetsavtal med EU för att öka de politiska, kulturella och ekonomiska förbindelserna med unionen. Demonstrationerna till stöd för EU är de hittills enda EU-vänliga demonstrationerna som hållits i Europa på det här intensiva sättet.

Demonstrationerna i Ukraina uppmuntras av George Soros’ och hans olika organisationer, amerikanska myndigheter och CIA.

Källor:

Soros-supported protests turn violent in Ukraine

Senator McCain pimps for CIA-spawned color revolution in Ukraine

Ukraina (Jan Millds blogg)

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: