Ytterligare två Sverigedemokrater hotas av uteslutning

Sverigedemokraterna går till angrepp mot en partiveteran. En av SDs mest populära personer hotas av uteslutning. Han påstås vara ”ideologiskt avvikande”, men anser själv att anklagelserna är helt felaktiga.

Ivern att utesluta medlemmar tycks inte ha något slut. För ett par dagar sedan visade det sig att Bengt Nilsson från Flen är föremål för ett uteslutningsärende efter att ha kopplat samman gruppvåldtäkter med massinvandring. Nu är två medlemmar från västkusten föremål för uteslutningsärende. Patrik Ehn, som av de mest populära politikerna i partiet, hotas av uteslutning liksom Ehns politiske sekreterare Daniel Rondslätt.

patrik_ehn
Patrik Ehn hotas av uteslutning för att han läst en ”olämplig” bok. Kunskap har ingen hög status i SD.

Patrik Ehn är Sverigedemokraternas gruppledare för SD i Västra Götaland och han är en av de mest populära personerna i partiet. Han betraktas som en klippa i SD och är mycket kunnig. Innan han anslöt sig till Sverigedemokraterna var han aktiv i Centerpartiet där han fick sin politiska skolning.

För ett år sedan förklarade Jimmie Åkesson att alla som är ”ideologiskt avvikande” ska uteslutas ur partiet och att man inom SD ska städa ”med stora kvasten”. Den städning som Jimmie Åkesson beordrade har nu antagit helt orimliga proportioner. Folk utesluts för ingenting.

jimmie_akesson-stada
Brev från 2012 där Björn Söder och Jimmie Åkesson deklarerar ”totalt krig” mot politiska ”avvikare”.

Det är lätt att få intrycket att det är ett sjukligt kontrollbehov som ligger bakom uteslutningsivern eftersom det förefaller vara så hysteriskt. Dessutom så är det bevisligen kraftiga överdrifter som man ibland riktar mot de anklagade. När Bengt Nilsson hotades av uteslutning så var det efter ”tips” från Expo till Martin Kinnunen. Kinnunen har sedan ”granskat” Bengt Nilssons alla förehavanden på sociala medier för att se om han vid något tillfälle har råkar trycka på fel ”gilla” på Facebook för något som Kinnunen inte accepterar. Expo påstod att Nilsson ”gillat” en musikgrupp men namnet Pluton Svea, vilket Nilsson helt förnekar. Nilsson medger däremot att han gillar vikingarockbandet Ultima Thule, men om det är tillåtet att gilla Ultima Thule är inte helt fastställt.

I ett tidigare uteslutningsärende mot Mattias From från Kungsbacka så hade Kinnunen framfört lögner om From vilket fick From att göra en polisanmälan för förtal. Nu är Jimmie Åkesson och Kinnunen igång med nya uteslutningsärenden. Den här gången gäller det Partik Ehn och Daniel Rondslätt från SD Västra Götaland. De anklagas nu för att vid något tillfälle ha fört fram ”ideologiskt avvikande åsikter”, vilket i praktiken kan vara vad som helst som den alltmer totalitära partiledningen ogillar. En partimedlem ska tydligen strömlinjeformas och fråntas alla möjligheter till självständigt tänkande, i den mån medlemmen tänker självständigt så ska denne uteslutas. Ett parti med så lågt till tak kan inte utvecklas, det kan bara bli ännu mer trångsynt.

Patrik Ehn har fått brev från Sverigedemokraternas medlemsutskott (MU) där det sägs att Ehns ideologiska övertygelser måste utredas. Han sägs ha haft ”kontakt” med en grupp som kallar sig Third Way och anklagas för att ha gillat det historiska musikstycket ”Revolution” av musikern Stefan Andersson.

Olämpligt att lyssna på i SD. Revolution – Gustav III. Kan leda till uteslutning att gilla den låten.

MU ifrågasätter också uttalanden som Ehn gjort på Twitter och Facebook vilket bevisar att SD har ett kontrollorgan som kontrollerar allt som medlemmarna gör eller skriver på sociala medier. Det kontrollorganet samarbetar med Expo och Martin Kinnunen väljer alltid att gå Expos ärenden hellre än att stötta sina egna medlemmar.

Patrik Ehn anklagas för att under en kongress med SDU ha rekommenderat läsning av författaren och filosofen Ernst Jünger. Vad som skulle vara hemskt med det är totalt obegripligt. Jünger var en lysande författare och en stor tänkare som fler borde läsa.

MU skriver också till Ehn: ”Du ska ha lyft fram Hitlers favoritkonstnär i samband med att du redogjorde för din ideologiska grundsyn – som du sammanfattade med begreppet ‘De fyra elementen’. Samma begrepp och tavla illustrerades för övrigt även i det senaste numret av SD-Göteborgs lokala medlemsbulletin.”

Vem den konstnären än är så har väl Ehn rätt att tycka om vilken konst han vill. Man blir ju inte nazist för att man tycker om samma konst som en nazist gillade, lika lite som man blir stalinist bara för att man gillar någon konstnär som Stalin uppskattade. Sådana anklagelser blir helt absurda.

Ehn anklagas också för att ha ”länkat ”till debattportalen Motpol och för att ha sagt något positivt om brittiska British National Party och tyska Nationaldemokratiska Partiet. Anser SD att man inte får säga något positivt om de partierna om det finns något positivt att säga? Är det bara tillåtet att säga negativa saker om dem? Synsättet att man inte får säga något positivt om andra politiska partier, om det finns något positivt att säga, är mycket underligt.

Om den här uteslutningen blir ett faktum, vilket visar sig snart, så är en ny partibildning det enda tänkbara svaret. Irritationen över Åkesson städningshysteri är mycket utbredd och det finns redan över 100 politiska vildar eller uteslutna som gärna ser ett nytt parti bildas, ett parti där man menar allvar med att vilja ta tillbaka Sverige och inte kastar ut folk för att de tryckt på ”gilla” för ett musikstycke som partiledningen inte uppskattar.

Det är inte omöjligt att vi får en ny situation som påminner om när Mattias From uteslöts och förtalades av Martin Kinnunen som påstod att From var ”antisemit”. Vid en närmare betraktelse av de som hotas av uteslutning så har de det gemensamt att de stödde Gustav Kasselstrand i valet som SDU-ordförande istället för SD-ledningens kandidat Paula Bieler. Ett skrämmande scenario vore om SD försöker göra sig av med folk som stöder Kasselstrand för att i ett senare skede utesluta även honom. Det är bara en spekulation, men den är inte helt gripen ur luften. Jimmie Åkesson förtalade öppet Kasselstrand i direktsänd TV förra året genom att kalla honom ”valpig” och visade på det sättet rena föraktet mot den duktige Kasselstrand. Dessutom fråntogs Kasselstrand sin tjänst på partikansliet som en markering av att partiledningen inte gillade honom. Om det hade varit Gustav Kasselstrand som kallat Åkesson för något lika nedsättande som ”valpig” i direktsändning så hade hans saga varit slut i partiet.

daniel-poohl

När folk riskerar att uteslutas för bagateller av det här slaget och när deras förehavanden på Twitter och Facebook noga kontrolleras av Expo som sedan tipsar sina kontakter i partiet så tas SD-medlemmarna nästan aldrig i försvar av partiledningen. Istället blir SD-medlemmarna först förtalade och sedan uteslutna. Det är inte bara Martin Kinnunen som är ”vän” med Expo, det finns flera sverigedemokrater som är vän med Daniel Poohl och det borde egentligen vara värre än att gilla låten ”Revolution” av Stefan Andersson. Roger Hedlund, Chang Frick och Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon är eller har varit vänner med Daniel Poohl på Expo. Det var Louise Erixon som öppet förordade att liberalen Paula Bieler borde bli SDU-ordförande istället för den konservative Gustav Kasselstrand.

I en intervju med GT säger Patrik Ehn att han tror att han kommer att få sitta kvar. Frågan är dock hur länge och vem som blir nästa måltavla för det medlemsutskott som indirekt går Expos ärenden. Jimmie Åkessons städningshysteri är inte bra.

Källor:

http://www.friatider.se/patrik-ehn-hotas-av-uteslutning-ur-sd
http://www.expressen.se/gt/patrik-ehn-anklagas—kan-uteslutas-ur-sd/
https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/03/05/uteslutningshysterin-fortsatter-i-sverigedemokraterna/

Samlingstråd om Sverigedemokraterna efter uteslutningen av Patrik Ehn.

Taggat:, , , ,

3 tankar om “Ytterligare två Sverigedemokrater hotas av uteslutning

 1. oldman94 mars 6, 2013 kl. 12:09 Reply

  Mmm…det börjar lukta illa . . .
  rasism eller ett väldigt selektivt urval på en väldigt konformistisk bas blir snarlika . .

  att ”döda” oliktänkande är inte berikande.

  Ej heller att skapa en i uppfattningar mycket ”smal” medlemskår, till slut är det ett enpersonersparti . . . det kan inte vara berikande.

  Från att hävda att SD inte är ett rasistiskt parti genom att utsluta extrema åsikter till att föra en ”häxjakt” är det långt och börjar igen likna rasism i ett vidare begrepp att särskilja pga uppfattning/tyckande är inte demokratiskt OK.

  Att sedan Expo såväl som enskilda eller falanger i partiet är drives dessa frågor är inte berikande……
  inget parti är rumsrent snarare tvärtom…..
  DN senaste rapporten om SSU var inte vacker precis,

  i ett konformt perspektiv, togs iofs detta bort från nätet lie senare ”deleted”….

  Lars Ohly sa i TV att han inte diskuterade med Jimmie Åkesson pga ”vissa skäl”…..
  det kan väl inte vara V som Jimmie försöker ”make friends” med Eller?

  Hoppas innerligt att man sätter stopp för denna häxjakt…..
  kritisera gärna men uteslut inte i parti och minut…..
  det kan mycket väl vara så illa att dessa uteslutningar inte når det önskade resultatet . .
  för det kan väl inte vara bara för att minska antalet anhängare man gör detta?

  Eller drivs detta av andra ideologoer och partier och sammanslutningar . . ??
  jag följer oroligt det som pågår . .

 2. […] medlemsutskott vill utesluta Patrik Ehn och Daniel Rondslätt.  Såväl Fria Tider som den här bloggen har tidigare skrivit om uteslutningshotet mot […]

 3. […] Ytterligare två sverigedemokrater hotas av uteslutning (6 mars 2013) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: