Varning för produkter från ICA

Ett stort antal produkter från ICA har dragits in de senaste dagarna. I torsdags meddelade ICA att de återkallar Lasagne av märket ICA Basic.

ICA skriver själva:

ICA återkallar fryst lasagne av varumärket ICA Basic 400g, efter att ICA fått indikationer om att produkten kan innehålla hästkött och inte enbart nötkött som anges på förpackningen

Återkallelsen gäller ICA Basic Lasagne 400g, och omfattar samtliga bäst före datum.

Ingen hälsofara föreligger för konsumenten, ICA ser ändå allvarligt på detta då märkningen på förpackningen inte stämmer med innehållet. De kunder som vill kan däremot lämna tillbaka produkten i närmaste butik eller vända sig till ICAs kundkontakt.

Varan kan ha sålts i ICA-butiker över hela landet. Vid återkallelsen stoppas produkterna för försäljning i kassan.

Vad ICA däremot inte säger är att ICA Basic är ett lågprismärke av sämre kvalitet där maten importerats. Det är också i ICA Basic-sortimentet som ICA smyger in halal-mat. Lasagnen drogs in för att den innehöll hästkött istället för nötkött. ICA:s leverantör har också sålt lasagnen till andra butikskedjor och det visar sig att hästköttet som har förekommit i ICA Basic kommer från ett slakteri i Rumänien. Självdöda hästar från slakterier vars kvalitet ingen vet någon om. Sådant säljer ICA till sina kunder. Det är skandal.

För ett par dagar sedan visade sig också att ICA:s Hushållsost var av så dålig kvalitet att den fick återkallas. Fler personer som köpt osten hade upptäckt att den inte gick att hyvla den. ICA tvingades därför dra in osten från samtliga 1 300 butiker i hela landet.

Igår meddelade ICA också att de hade sålt kotletter som datumstämplats med fel årtal.

Länk: Bojkott mot ICA.

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: