Sverigedemokraterna uteslöt Patrik Ehn och elva andra personer

Idag uteslöts Patrik Ehn som väntat ur Sverigedemokraterna. Elva andra personer uteslöts också, men identiteten på dem är inte helt känd.

En märklig historia sammanhanget var att Expo var den första tidning som fick kännedom om att Ehn uteslöts och beskedet till Expo kom innan mötet hade avslutats. Enligt Björn Söder som träffade pressen var det främsta skälet för uteslutning att partiet tar sin linje om nolltolerans på allvar. Patrik Ehn sägs ha haft ”kontakt” med det Nationaldemokratiska partiet i Tyskland.

patrik_ehn2-

14 personer i partistyrelsen ville utesluta Ehn, medan tre inte ville det. Flera journalister uttalade stor förvåning över beslutet och trodde först inte att Ehn skulle uteslutas eftersom det som låg honom till last var så oförargligt.

Patrik Ehn sade i en intervju idag att kan ha blivit utesluten för att hans maktbas har blivit för stor och ska krossas. Ehn anser att det är ett oklokt beslut och att anklagelserna mot honom är ogrundade. Patrik Ehn säger själv att han inte har några kontakter med det tyska nationaldemokratiska partiet.

Ehn upplever att det finns en angiverikultur i partiet som inte är bra. Medlemmar anklagar varandra för olika saker och dessa anklagelser leder lätt till uteslutningsärenden.

”Jag är uppriktigt oroad över den angiverikultur som sprids i partiet. Rättssäkerheten är illa ute i partiet” sade Ehn i en radiointervju idag. Han anser att partiet också är organisatoriskt omoget och att många nu är arga och frågande inför vad som har skett idag. Ehn säger också att han helt och hållet har stått bakom partiets politik och sålunda inte är någon politisk avvikare.

Björn Söder hävdade upprepade gånger att Patrik Ehn ”haft kontakter” med nationaldemokratiska partiet i Tyskland och att han inte tagit tillräckligt avstånd från sitt förflutna. En hel rad underliga anklagelser om att Ehn hade lyssnat på musik av Stefan Andersson och visat uppskattning för viss konst riktades mot Ehn.

Uteslutningarna idag är en upprepning av vad som hände 2001 när dåvarande partiledaren Mikael Jansson tillsammans med infiltratören Tommy Funebo uteslöt flera nationalister som sedan bildade Nationaldemokraterna.

Ehn ansåg att uteslutningen mot honom (och de andra) är en maktkamp där partiledningen slåss för att behålla sin makt över partiet. De vill inte mista sina privilegier och det mest underliga är att de inte vill lösa några av de samhällsproblem som invandringspolitiken har orsakat.

Patrik Ehn fick idag frågan om han tänker bilda nytt parti men svarade bara att han inte kommer att sluta med politik. Om Ehn skulle bilda nytt parti skulle det bli bli en magnet för många politiska hemlösa nationalister. Vi hoppas att han bildar ett parti och skulle i så fall omgående ge det partiet stöd. SD har havererat intellektuellt, ideologiskt och trovärdighetsmässigt.

Sverigedemokraterna har skickat ut ett pressmeddelande. De skriver.

På ett extrainsatt partistyrelsemöte beslutade Sverigedemokraterna idag om att utesluta tolv personer. Bakgrunden till det extrainsatta mötet är den nolltolerans som Jimmie Åkesson initierade under hösten 2012. Sedan dess har rutinerna inom partiet för dessa ärenden setts över och genom mötet idag kan samtliga personärenden sedan 2012 nu läggas till handlingarna.

Totalt har partistyrelsens medlemsutskott sedan hösten 2012 hanterat ett 40-tal ärenden. Ett fåtal ärenden har tidigt avskrivits samtidigt som ett flertal personer valt att lämna partiet under utredningens
gång. I ett antal fall där medlemmar idkat självkritik och där uppträdandet inte kunnat härledas till ideologiskt avvikande orsaker har medlemsutskottet på egen hand beslutat om att utdela allvarliga varningar.

I elva fall beslutade partistyrelsen idag däremot om uteslutning. Utöver dagens möte beslutade man även om uteslutning i två fall på partistyrelsemötet i februari. Det handlar om personer som man funnit
ideologiskt avvikande samt om andra som genom sitt uppträdande på ett allvarligt sätt skadat partiet. Mest uppmärksammat har ett ärende gällande Patrik Ehn från Göteborg varit där partistyrelsen med bred majoritet idag valde att besluta om uteslutning.

Uteslutningen grundar sig i att partistyrelsen gjort en samlad bedömning av Ehns politiska bakgrund i nazistiska och extremististiska organisationer i kombination med en lång rad olika uttalanden
och händelser. Efter noga övervägande har partistyrelsen landat i slutsatsen att Patrik Ehns ideologiska hemvist inte är inom Sverigedemokraterna och att han därmed inte kan fortsätta som medlem. Beslutet som fattades med 14 röster mot 3 grundar sig inte i några enskilda händelser utan partistyrelsen har bedömt helheten som visar att Ehn inte på ett trovärdigt sätt lämnat extremismen bakom sig. Partiet uppmanar samtidigt Ehn att avträda sina uppdrag i kommunfullmäktige i Göteborg samt i landstinget i Västra Götaland.

Nolltoleransen som initierades av Jimmie Åkesson under hösten 2012 och som vunnit starkt gehör lokalt i partiet föreskriver att ideologiska överträdelser och andra övertramp inte kommer att accepteras och alltid ska föranleda konsekvenser från partiets sida.

Så skriver ett parti som låter inkvisitionen tala. Uteslutningsärendet mot Ehn baserar sig på hysteriska utfall och lögner. Bland annat anklagas Ehn för att ha gillat den här låten av Stefan Andersson:

Vi uppmanar så många som möjligt att lämna SD och medverka i att ett nytt parti bildas. 

Hädanefter inte kommer att ge något som helst stöd till Sverigedemokraterna.

Läs mer här:

https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/03/13/patrisk-ehn-riskerar-uteslutning-ur-sd-partistyrelsen-avgor-pa-mandag/

http://www.friatider.se/13-utesluts-ur-sd

Samlingstråd om Sverigedemokraterna efter uteslutningen av Patrik Ehn.

Annonser

Taggat:,

One thought on “Sverigedemokraterna uteslöt Patrik Ehn och elva andra personer

  1. […] Sverigedemokraterna uteslöt 12 personer (18 mars 2013) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: