Veckotidningen Nationell Idag gör en stark uppryckning

Nationell idag startades 2001 som en nationalistisk tidning och har sedan starten kommit ut med nästan 300 nummer. År 2004 övergick tidningen till tabloidformat och 2010 fick tidningen presstöd. Nationell Idag utkommer varje vecka och är den första invandringskritiska tidningen i Sverige som erhållit presstöd.

Bakom utvecklingen av tidningen har det funnits många arbetshästar som lagt ned hårt arbete och mycket tid på att få fram en bra produkt. Marc Abramsson och Vava Suk är två av dem – som gick skilda vägar när Suk startade veckotidningen Nya Tider, som liksom Nationell Idag uppbär presstöd.

Antalet prenumeranter har under åren pendlat mellan 1500 och 2000 och de flesta har varit nöja med tidningens innehåll. Nationell Idag är egentligen en ideell förening där Marc Abramsson har varit ordförande de tre senaste åren. Tidningen har tidigare haft kopplingar till Nationaldemokraterna, men är idag helt fristående.

bjorn-herstad
Björn Herstad

Nu träder Marc tillbaka och ersätts av Björn Herstad som övertar ordförandeskapet. Tidningen har haft en del svårigheter och tvingats genomföra kraftiga omstruktureringar för att få ekonomin att gå ihop. Tidningen skickas just nu ut okuverterad för att spara pengar.

Sedan ett stort antal Sverigedemokrater har uteslutits ur SD har flera av dem sökt sig till organisationer som inte ger avkall på sin nationalistiska grundsyn. Några har gått till Svenskarnas Parti, några är kvar som politiska vildar och några har sökt sig till alternativa medier. Nysatsningen av Nationell Idag får nu draghjälp av personer som tidigare har varit medlemmar i Sverigedemokraterna. Över halva redaktionen består av personer som uteslutits ur SD – dessutom på tvivelaktiga grunder.

Ett bra gäng som jobbar för Sverige

nationell-idag

Chefredaktör för Nationell Idag är Jimmy Windeskog. Redaktör är Patrik Ehn som uteslöts ur SD efter en mycket vidrig smutskastningskampanj från bl.a. Mattias Karlsson (SD). Medarbetare är Mattias From som uteslöts med hjälp av rena lögner från bl.a. Martin Kinnunen (SD), medarbetare är också Daniel Rondslätt som uteslöts ur SD helt utan grund. Patrik Forsén från Nordisk Ungdom är också en av medarbetarna. Fulspelet i Sverigdemokraterna har alltså fått till följd att Nationell Idag får en bra redaktion.

En annan medarbetare är Tobias Svensson som driver bloggen Tobbes medieblogg. Svensson är gjort sig känd som en knivskarp skribent som översatt en rad videor från Vlaams Belang och Front National. Han är en rakryggad och klok skribent som uppskattas av nationalister ”från höger till vänster”.

Den som tidigare har tvekat att ta en prenumeration på grund av kopplingen till ND kan nu prenumerera på en bra veckotidning som kommer att leverera de nyheter du vill läsa.

nationell_idag_pren

Taggat:

2 tankar om “Veckotidningen Nationell Idag gör en stark uppryckning

  1. MartinA mars 6, 2014 kl. 21:46 Reply

    Wow! Jag levde under föreställningen att det här var Abramssons trasiga genompolitiserade mjöklkkossa. Men det var en intressant lista skribenter. Jag får nog ta och teckna en prenumeration, sverige behöver faktiskt två normala nyhetstidningar.

  2. Demokratbloggen (@Demokratbloggen) mars 7, 2014 kl. 14:39 Reply

    Det är ingen uppryckning att ta emot presstöd. Det leder bara till att tidningen blir PK istället, och det ser man ju snart nog.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: