Efter valet i september kommer Paula Bieler att vara en av Sverigedemokraternas mest inflytelserika politiker

Om du röstar på Sverigedemokraterna i höst så kommer SD:s riksdagsgrupp efter valet att vara ännu mer liberal än vad den är idag. SD satsar på fortsatt omvandling från nationalism till liberalism. Inför höstens riksdagsval hade många hoppats på att den äkta nationalisten Gustaf Kasselstrand skulle hamna på valbar plats och blir riksdagsman. Kasselstrand är som klippt och skuren för en riksdagsplats. Han har framgångsrikt varit ordförande för Sverigedemokratisk Ungdom och gjort betydligt mer för SD än många andra. Kasselstrand såg till att SDU genomförde den första stora demonstrationen på länge när SDU i Göteborg 2011 demonstrerade mot svenskfientlighet. Han har genom sin person skapat en stor organisation och han är uppskattad långt utanför partiet.

paula-bieler-sd

När SDU:s förbundskongress hösten 2011 skulle välja förbundsordförande föreslog valberedningen Gustaf Kasselstrand. Den 10 september blev han enhälligt vald. Under 2012 var det åter dags för val av förbundsordförande till SDU. Jimmie Åkesson och hans flickvän Louise Erixon lade sig då i kampanjen och försökte uppmana SDU:s medlemmar att välja Paula Bieler som ordförande för SDU. De ville inte ha Kasselstrand som ordförande eftersom han tillsammans med William Hahne skrivit en artikel om frågor som rörde den eviga konflikten Israel-Palestina. Artikeln de skrev avvek inte från SD:s partilinje, men blev likväl kritiserad av partiledningen och extrema sionister i partiet. Trots försök att manipulera valet segrade Kasselstrand över Paula Bieler med 39 röster mot 10. Kasselstrand har sedan dess kritiserat behandlingen av Erik Almqvist och visat stöd till den uteslutne Patrik Ehn. Det ledde till att han miste en tjänst på partikansliet och att Jimmie Åkesson sedan visade öppet förakt för Kasselstrand.

Liberaliseringen av partiet sker parallellt genom förändringar i program och retorik och genom att man byter ut nationalister mot mer liberala element. Många traditionalister och nationalister hade hoppats att Gustav Kasselstrand skulle återfinnas på riksdagslistan inför valet och därmed locka tillbaka Sverigedemokrater som är missnöjda med liberaliseringen. När Kasselstrand 2013 omvaldes till förbundsordförande för SDU utsågs han också till ungdomsförbundets toppkandidat i riksdagsvalet 2014.

När listorna med de första förslagen på riksdagskandidater kom för någon vecka sedan fanns ingen representant från SDU med. Gustav Kasselstrands namn fanns inte bland de 60 namn som förekom på listan.

Minst lika illa, eller kanske på ett sätt ännu värre, var att riksdagsmannen Thoralf Alfsson inte fanns med på listan. Thoralf är tveklöst en av SD:s röstmagneter och han tillhör inte den liberala falangen. Han har istället framfört viss – mycket försiktig – kritik mot ”nolltoleransen” både under landsdagarna 2013 och på den egna bloggen, som är en av de mest populära sverigdemokratiska bloggarna.

Om man framför minsta kritik mot något som initierats av SD-ledningen så kan man räkna med att bli åsidosatt oavsett hur befogad kritiken än är och oavsett hur galet förslaget från SD-ledningen har varit. Jimmie Åkesson kallas ibland ”Jim-Jong-Kim” vilket syftar på hur ledare i Nordkorea hänsynslöst rensar ut eller tillsätter folk efter behag.

Åsidosättandet av Alfsson och Kasselstrand har väckt starka reaktioner och det bedrivs vissa kampanjer för att i första hand Alfsson, som redan är riksdagsman, ska återfå sin riksdagsplats. Flera personer har uppgivit att de klippt sina medlemskort i protest och skickat tillbaka dem till partiet.

Istället för de två goda nationalisterna Thoralf Alfsson och Gustav Kasselstrand, som bevisligen är populära, har SD nu lyft fram den liberala Paula Bieler och den gravt okunnige Linus Bylund, som är Jimmie Åkessons ”stabschef”, som kandidater. Dessutom finns Jimmie Åkessons svärmor med på listan trots sina stora kunskapsluckor.

Officiellt är det valberedningen som satt upp dem på listan, men det är i själva verket Jimmie Åkesson och partiledningen som sanktionerat detta. Bara naiva människor tror något annat. Tre personer som sitter i valberedningen återfinns högt placerade på riksdagslistan.

paula-bieler

Liberalen Paula Bieler lanseras nu hårt av SD. Hon fick förra året en tjänst som chefredaktör på SD-Kuriren. Hon hann knappt bli varm i kläderna förrän hon tillsammans med Mattias Karlsson, som hon tidigare har varit sekreterare åt, inledde en smutskastningskampanj mot nättidningen Fria Tider. Även Avpixlat har fått sig en rejäl känga och nu återstår frågan om hur Bieler kommer att använda sin framskjutna position i partiet. Hon är redan uppsatt som kandidat i EU-valet och står på sjätte plats på riksdagslistan, den plats som Thoralf Alfsson borde ha haft. Helt plötsligt – och efter hård lansering – är Bieler en av se sex viktigaste personerna i SD.

Paula Bieler är född i Västerås, har växt upp i Täby och bor nu i Uppsala. Föräldrarna kom från Polen 1970. Hennes far var fysiker, uppfinnare och programmerare. Modern har arbetat som specialpedagog och lärare, på äldre dagar som alternativmedicinare och terapeut. Faderns familj flyttade från Polen för att de som judar var utsatta för ”antisemitism” och ”inte trivdes” i Polen.

Paula Bieler är vältalig och diplomatisk, men samtidigt ofta väldigt otydlig när hon beskriver han hon vill ha för samhälle. Emellanåt är hon både klar och tydlig och har invändningar mot delar av samhällsutvecklingen som oroar många. Hon vill ha en välfärdsstat och ett samhälle där invånarna känner gemenskap istället för utanförskap. För henne är det problematiskt att människorna bara ses som produktionsfaktorer, att de bara ska komma hit och jobba istället för att bo där de rimligen skulle känna sig hemma. Hon är kritisk till att så många inte är stolta och glada över det vi har i vårt land. Bieler ställer sig tveksam till att när vi i Sverige firar nationaldagen så firar vi ofta något helt annat istället för att minnas och värdesätta det vi har här. Hon menar också att ju mer individualiserat ett samhälle blir ju mindre benägna blir vi att räcka ut handen till någon annan.

Liksom Jimmie Åkesson talar också Bieler om att Sverige blir mera splittrat och uppdelat i olika grupper. Ett sådant samhälle kanske kan fungera rent praktiskt, säger Bieler, men det är inte ett sådant samhälle hon vill ha. Hon vill ha ett samhälle där vi kan identifiera oss med varandra, där vi kan känna gemenskap med varandra.

När Bieler får frågan om Avpixlat eller Exponerat är bra sajter svarar hon:

”Jag ser stora problem med bägge dom sajterna. Det finns artiklar och skribenter som gör bra jobb, men jag tycker inte man tar sitt ansvar vad gäller att ha en bredd i vad som yttras, jag tycker inte man tar sitt ansvar vad som gäller moderering av kommentarer och ser till vilket språkbruk man använder. … Jag själv brukar inte läsa på dom sajterna.”

Bieler är tydlig med att hon ogillar dessa alternativa bloggar och hennes åsikter om dessa bloggar kommer sannolikt att bli mer tydliga efter valet. Hennes ganska målmedvetna kritik mot Fria Tider tidigare visar att hon, och även hennes gamla chef Mattias Karlsson, är beredd att ta en konflikt med dessa alternativa medier. När dessa alternativa medier ger stöd åt ”Nya Sverigedemokraterna” så räknar man troligen inte med att få skit från SD, men just så är det.

På frågan om bögar bör få adoptera barn svarar Bieler ja. Det innebär att hon inte bara försvarar internationella adoptioner utan dessutom försvarar tanken på att barn ska tvingas växa upp med två homosexuella föräldrar. Även riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) delar den åsikten.

Paula Bieler kallar sig nationalist, liksom en del andra liberaler i SD gör. Bieler har själv beskrivit hur hon ser på nationalism och gör en egen tolkning av den. I SD-Kuriren skriver hon:

”För mig, och för Sverigedemokraterna, är denna definition baserad på identitet där nationalitet hänger ihop med ditt inre – inte var du är född, vilket ursprung du har eller hur du ser ut. Vår nationalism bygger på ett nationsbegrepp där gemensamma nämnare såsom språk, kultur, lojalitet är vägledande. Och vår nationalism är öppen, välkomnande. Vi tror på assimilering, på möjligheten att bli en del av den svenska nationen.

Jag är medveten om att denna syn inte delas av alla. Det är inte ovanligt att hos såväl politiskt engagerade i andra partier som hos statsvetare och andra akademiker koppla samman nationsbegreppet främst med ursprung. Men för mig hör nationalism samman med samhället och det liv vi lever här. Vårt samhällsbygge började för tusentals år sedan, och det pågår fortfarande. Det bygger vidare på det som varit, förvaltar och utvecklar ett arv från tidigare generationer – precis som alltid har skett. Det är kärlek och respekt, frihet för oss att fortsätta forma vårt land och frihet för andra att forma sina.”

Bieler menar liksom Nya Sverigedemokraterna att vem som helst kan bli svensk. Är man bara lojal till nationen, talar svenska och ställer sig positiv till det som anses svenskt, nationaldagsfirande och svenska högtider så är man svenskt. Att vara svensk har enligt Bieler och Sverigedemokraterna ingenting med ursprung att göra. En som är adopterad från Korea, är lika svensk som Zlatan, någon som är född av invandrare från Kongo eller Somalia. För Bieler och det Nya Sverigedemokraterna har ursprung ingen betydelse. Att Sverige är mångetniskt och blir mer och mer mångetniskt har ingen betydelse för SD. De etniska svenskarna har inte mer rätt till Sverige än andra folkgrupper som bor här. Alla blir svenskar när de talar vårt språk, firar Lucia, Jul och Midsommar. Hon och SD lanserar i praktiken det amerikanska synsättet på nationalitet som tyvärr börjar på genomslag i Sverige: ”Vem som helst kan bli amerikan, och därför kan vem som helst bli svensk.”

Paula Bieler är den som kommer att ta SD vidare till en ny liberal nivå. Hennes judiska bakgrund, liberala hållning i många frågor och försvar för ”öppen svenskhet” gör henne till en idealisk Sverigedemokrat. Dessutom har hon med emfas försvarat nolltoleransen och tycker det är bra att SD utesluter folk på samma sätt som de hittills har gjort.

I höstens val hade SD chansen att plocka in goda nationalister som William Hahne, Gustaf Kasselstrand och Thoralf Alfsson på riksdagslistan. I stället demonstrerar man tydligt att man vill ha in liberaler som Paula Bieler och direkt korkade människor som Linus Bylund.

SD:s riksdagslista är rena hånet mot sanna Sverigevänner.

Listan är visserligen inte fastställd till hundra procent ännu. Många hoppas att Alfsson ska finnas med i den slutliga versionen. Även om hans anhängare skulle lyckas få med honom så är en sak helt säker. SD har övergivit allt det som partiet kämpade för bara för 5-6 år sedan. Vill man få slut på liberalism, nepotism och ständig lansering av undermåliga politiker så ska man undvika SD. Det kommer att finnas andra alternativ i valet i september.

Källa:

Synfält framåt

Relaterat:

Paula Bieler släppte lös hatet mot Fria Tider

Paula Bieler trollar med sanningen

Varför har inte Gabriella Hedarv uteslutits ur SD?

Tråd om mygel och svågerpolitik i SD

Annonser

Taggat:,

En tanke på “Efter valet i september kommer Paula Bieler att vara en av Sverigedemokraternas mest inflytelserika politiker

  1. […] Efter valet i höst kommer Paula Bieler att vara en av Sverigedemokraternas mest inflytelserika poli… […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: