Avpixlats krönikör Stefan Torssell slutar skriva på Avpixlat

Stefan Torssell anses av många ha varit en av Avpixlats viktigaste skribenter efter Mats Dagerlind. Han har stora kunskaper i många ämnen som han gett uttryck för i sina krönikor. Den här bloggen har dock framfört kritik mot honom eftersom vi noterat hans ovilja att – liksom SD – försvara de etniska svenskarna. Torssell förespråkar liksom SD ”öppen svenskhet” och är i många avseenden politiskt liberal.

stefan_torssell

Trots sin liberala hållning i många frågor är han i jämförelse med Nya Sverigedemokraterna (det liberala SD som växt fram efter 2010) riktigt radikal.

Igår skrev han sin sista krönika på Avpixlat och har hittills fått över 900 kommentarer från folk som ville veta varför han slutar. Folk som undrade över hans beslut valde ganska ofta att ifrågasätta den riksdagslistan som SD presenterade häromdagen. Särskilt hårt kritiserades listan för att Jimme Åkessons svärmor fanns med på den, liksom Paula Bieler och Linus Bylund. Både Bylund och Bieler har väldigt hårt kritiserat alternativa medier. Bieler har tillsammans med Mattias Karlsson bedrivit ett drev mot nättidningen Fria Tider och försökt framställa den som ”fascistisk”. Såväl Bylund som Bieler har också starkt kritiserat – och nästan ifrågasatt – bloggen Avpixlat.

Paula Bieler är en liberal karriärist. Hon är inte dum på något sätt, hon är verbal och välutbildad. Men hon är ingen sann Sverigevän utan bara en klättrare som vill nå positioner, makt och goda inkomster. En del tror att hon är infiltratör. Bylund är osannolikt korkad och det är fullkomligt ofattbart att han kan vara Åkesson partisekreterare och att Åkesson nu så öppet vill ge honom en plats i riksdagen.

Gustav Kasselstrand som är en skicklig retoriker, välutbildad, allmänbildad och äkta nationalist finns inte med på riksdagslistan. Bakom beslutet står Jimmie Åkesson i skydd av valberedningen (som Linus Bylund sitter med i). Thoralf Alfsson återfinns inte heller på riksdagslistan och därför driver hans vänner nu en kampanj för att få in honom på listan när den spikas i vår.

Kloka människor blir utfrysta och mediokra karriärister tar deras platser. Det är fullkomlig sinnesförvirrat men är styrt direkt från partitoppen. Den politiska dimensionen är också tydlig. Nationalister ersätts av liberaler och SD är idag ett så menlöst parti att de inte ens klarar att stå för de åsikter som partiet hade för fyra år sedan.

Kritiken mot ”Nya Sverigedemokraterna” är mycket omfattande och kommer inte bara från hårdföra nationalister utan från många olika håll. Nyligen lämnade Allan Jönsson i Bjuv SD efter att han nästan blivit utesluten då han framfört saklig kritik mot toppstyrningen i partiet, i praktiken kritik mot Jimmie Åkesson.

Nu har även Stefan Torssell tröttnat på mesigheten i SD. I en uppdatering till sin artikel skriver han idag:

”Om jag får ange en riktning så skulle jag föredra anfall istället för att backa hem.”

Tydligare än så kan inte kritiken mot SD bli. Även den försiktige och liberale Torssell anser att SD har backat så mycket att det politiska innehållet gått ur partiet. Nu vet ingen om han har noterat att det är ett systematiskt arbete som pågår i SD där man rensar ut äkta Sverigevänner – en efter en – och ersätter dem med liberaler. Det började med Patrik Ehn för över ett år sedan och har fortsatt med nya uteslutningar och utrensningar samtidigt som politiken urholkas och retoriken liberaliseras så mycket att man ibland tror sig höra Folkpartister uttala sig för SD. Skillnaden mellan en Folkpartist och Paula Bieler går knappt att upptäcka.

Stefan Torssell skriver också i sin uppdatering att han skickade ett brev till partiledningen för över en månad sedan, men att de ännu inte har besvarat brevet. Brevet innehöll någon form av kritik mot partiets hantering av demokratiska beslut, men SD besvarar sällan kritik utan väljer för det mesta att se kritikern som en fiende som ska bort. Gustav Kasselstrand har framfört viss kritik mot några av uteslutningarna och Thoralf Alfsson har haft åsikter om nolltoleransen. Reaktionerna från partiledningen tyder inte bara på ett osunt förhållande till saklig kritik utan på en diagnos som förmodligen kan ställas på någon eller några i den absoluta partitoppen. Det är inte friskt att sparka ut människor för att de har vissa åsikter om företeelser eller missförhållanden i partitoppen.

Så länge Jimmie Åkesson är partiledare så kommer ingenting att bli bättre när det gäller nepotism och liberalisering. Allt kommer bara att bli sämre oavsett om partiet får många fler röster i nästa val.

Den som röstar på SD i september kommer att få in flera personer som hatar alternativa medier. Både Linus Bylund och Paula Bieler kommer att använda sin riksdagsplats och sitt inflytande till att bekämpa exempelvis Fria Tider, Motpol, Nya Tider och även Avpixlat.

Stefan Torssell måste ha upptäckt det som många andra redan har upptäckt, nämligen att SD inte bara är toppstyrt utan totalitärt i sin maktutövning när de så systematiskt rensar ut personer som borde sitta i riksdagen.

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: