Sverigedemokraternas riksdagslista är en stor jävla skandal

Idag presenterade Sverigedemokraterna sina riksdagskandidater. Det är visserligen ett första förslag och inte en helt fastställd lista, men av innehållet framgår att SD har för avsikt att fortsätta att urholka nationalismen och bli ett ännu mer liberalt parti.

En av Sverigedemokraternas mest populära personer utanför partiet är Gustav Kasselstrand. Han finns inte med bland kandidaterna. Inte heller den populäre Thoralf Alfsson finns med.

Thoralf Alfsson skriver på sin blogg:

Jag tänker inte kommentera valberedningens beslut att peta mig från riksdagsvalsedeln på annat sätt än att jag är mycket besviken! Inte minst över den förklaring jag fått av valberedningen. 

Några namn på listan överraskar och några namn saknas. Jag hade gärna sett Therese Borg och Gustav Kasselstrand på valbar plats. 

Jag vill uppmana alla mina läsare och sympatisörer som är kritiska till valberednings förslag att hålla en god nivå på språket och att inte gå till personangrepp via sociala medier eller i mejl. Framför gärna era åsikter men gör det med ett vårdat språk. 

Den som vill stödja mig kan göra det genom ett bidrag till Sverigedemokraterna Calmar och det infoblad som jag lagt upp på bloggen under den senaste veckan. Tanken med infobladet är att locka fler läsare till min blogg och därmed öka väljarstödet för Sverigedemokraterna. Det var dock inte så här jag hade tänkt mig att det skulle bli. Jag kommer själv bekosta tryckningen av ett stort antal infoblad. 

thoralf-alfsson

Enligt SD:s valbredning så ”kommunicerar” inte Alfsson ”politiken på rätt sätt”. Men Alfsson är den riksdagsman som bäst av alla har kommunicerat med väljarna och han har stort stöd långt utanför det egna partiet. SD har honom att tacka för mycket. Nu kastar de honom på sophögen, vilket är skrämmande.

thoralf-alfsson-sd-kalmar
SD stryker nu Thoralf Alfsson från riksdagslistan och smutskastar honom med påståenden om att han inte ”kommunicerar partiets politik”.

Istället ser vi en rad liberaler toppa listan. Att kommentera varje enskild individ tar för mycket plats här, men man kan läsa om flera av dem i den här tråden.

Att Paula Bieler finns med på sjätte plats säger väldigt mycket om vilka man vill lansera i partiet. Jimmie Åkesson och hans flickvän Louise Erixon låg bakom en ful kampanj som riktade sig mot Gustav Kasselstrand och som hålls levande än idag. Partitoppen gör allt för att stänga ut nationalister och lansera liberaler. Kasselstrand kommer att vara lojal till moderpartiet ända tills den dag han inser att han aldrig kommer att få någon framträdande post. Ingen från SDU finns representerad på riksdagslistan. Paula Bieler symboliserar SD:s politiska förfall. Den intellektuella kvaliteten på toppkandidaterna är också mycket låg. Att Linus Bylund ens finns med på listan är inte bara ett bevis på dåligt omdöme, det är rena dårskapen. Han och två andra som sitter i valberedning återfinns också på första hälften av listan vilket luktar mycket illa. Det är svågerpolitik så det stänker om det. Det är inte svårt att få känslan av att Åkesson personligen vill stänga ute folk som i allmänhetens ögon är mera populära än vad Åkesson själv är. Många har sett de narcissistiska dragen hos honom där han vill framstå som ”ledaren”.

Riksdagslistan är helt oacceptabel för varje sann Sverigevän. Att rösta på dessa figurer är att rösta för mer förstörelse av Sverige och gör bara att ännu fler liberaler som inte gör något bra för sitt land kan få sin försörjning tryggad.

Missnöjet mot SD idag är mycket stort. Förra helgen samlades missnöjda Sverigedemokrater till möte i Göteborg. Nyligen hoppade Allan Jönsson av i protest mot partiledningen och det jäser på olika håll i partiet, dels mot ”nolltoleransen” och dels mot behandlingen av Gustav Kasselstrand – och nu mot behandlingen av Thoralf Alfsson. Även om Thoralfs anhängare i partiet skulle lyckas få in honom på riksdagslistan igen, så är partiet inte längre ett alternativ för sanna Sverigevänner.

Vi står utan alternativ. Om ingen nytt parti bildas innan valet så är det betydligt bättre att rösta på Svenskarnas parti än på Sverigdemokraterna. Vi återkommer om det vid ett annat tillfälle.

adjoss-med-sverigedemokraterna

Sverigedemokraternas valberednings förslag till riksdagslista. Idel liberaler:

1 Jimmie Åkesson Sölvesborg
2 Carina Herrstedt Landskrona
3 Julia Kronlid Örebro
4 Björn Söder Helsingborg
5 Mattias Karlsson Lund
6 Paula Bieler Uppsala
7 Richard Jomshof Karlskrona
8 Sven-Olof Sällström Ånge
9 Per Ramhorn Malmö
10 Margareta Larsson Stockholm
11 Josef Fransson Skövde
12 Johnny Skalin Sundsvall
13 Mikael Jansson Göteborg
14 Hanna Wigh Falköping
15 Kent Ekeroth Lund
16 Oscar Sjöstedt Stockholm
17 Jonas Åkerlund Stockholm
18 David Lång Stockholm
19 Anna Hagwall Rättvik
20 Markus Wiechel Norrköping
21 Tony Wiklander Åstorp
22 Kristina Winberg Jönköping
23 Aron Emilsson Lerum
24 Mattias Bäckström Johansson Oskarshamn
25 Peter Lundgren Gnosjö
26 Roger Hedlund Gävle
27 Pavel Gamov Uppsala
28 Martin Kinnunen Stockholm
29 Anders Forsberg Skara
30 Angelika Bengtsson Malmö
31 Linus Bylund Stockholm
32 Patrik Jönsson Hässleholm
33 Runar Filper Sunne
34 Dennis Dioukarev Växjö
35 Adam Marttinen Eskilstuna
36 Roger Richtoff Strängnäs
37 Magnus Persson Bromölla
38 Per Klarberg Trelleborg
39 Mikael Eskilandersson Örkelljunga
40 Jimmy Ståhl Göteborg
41 Sara-Lena Bjälkö Falkenberg
42 Christoffer Dulny Stockholm
43 Christina Thuring Söderhamn
44 Jonas Millard Örebro
45 Olle Felten Norrköping
46 Jeff Ahl Boden
47 Stefan Jacobsson Strängnäs
48 Jennie Åfeldt Bromölla
49 Johan Nissinen Värnamo
50 Robert Stenqvist Botkyrka
51 Nina Kain Malmö
52 Cassandra Sundin Sundsvall
53 Fredrik Eriksson Partille
54 Heidi Kronvall Bjuv
55 Christer Spets Borås
56 Monica Tedestam Berglöw Täby
57 Markus Silverbåge Göteborg
58 Linda Lindberg Svalöv
59 Joakim Pripp Motala
60 Charlotta Antman Karlskrona

Läs mer om SD:s förfall och vilka personer som toppar listan här.

Taggat:

3 tankar om “Sverigedemokraternas riksdagslista är en stor jävla skandal

  1. […] Sverigedemokraternas riksdagslista är en stor jävla skandal (28 februari 2014) […]

  2. Anette Elvelin februari 28, 2014 kl. 14:18 Reply

    Håller med till 100%. Tragiskt och fegt beslut och riktigt taktiskt dåligt.

  3. […] ska stå på riksdagslistan och vilka som ska ha en chans att bli riksdagsmän. När det första förslaget kom för ett par veckor sedan väckte innehållet i listan stor kritik främst för att den […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: