Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare och ta jobben från samerna

Mattias Karlsson är en av arkitekterna bakom den liberalisering av SD som påbörjades på allvar 2007 för att tona ned de etniska svenskarnas rätt till sitt eget land. SD övergick då till en policy som kallas ”öppen svenskhet” som innebär att vem som helst kan bli ”svensk”. En somalisk tolvbarnsfamilj, kristna araber från Irak eller judar från Iran. Om de ”assimilerar” sig, talar svenska och tillämpar svenskt normsystem så betraktas de av SD som svenskar.

SD gör ingen skillnad på etnicitet och saknar förståelse för att vårt territorium har varit etniskt homogent i tusentals år. Det är först i slutet av 1960-talet som den homogeniteten började brytas upp successivt för att idag ha tagit groteska proportioner.

Inte nog med att SD genom sin nya politik öppnar upp för ett mångetniskt samhälle som försvagar den svenska nationen och den svenska etniciteten. Värdet av vårt etniska arv minskas, urholkas och förnekas allt oftare av SD. Partiet har på 6-7 år genomgått ett verkligt paradigmskifte som dessvärre övergått i ren förnekelse av svensk etnicitet och etnisk identitet.

mattias-karlsson-igen

Det är dock inte bara svenskarnas etnicitet som SD vill radera. Uppenbarligen vill Mattias Karlsson och SD också förstöra samernas etnicitet. Samerna är ett folk som sedan länge har ett eget etniskt och kulturellt arv som de är stolta över. De klär sig ofta traditionellt och de har ett hantverk, den välkända sameslöjden, som de är stolta över, ett hantverk som är vida känt för sin höga kvalitet. De värnar om mattraditioner och håller sin kultur levande. Att visa sympati för ett sådant folk är självklart om man är nationalist.

När magasinet Fokus för några år sedan frågade Nils Gustaf Labba, verksamhetsledare på Samiskt informationscentrum, om vem som är same blev svaret följande:

– Usch, vilken besvärlig fråga. Det finns ett enkelt svar att den som känner sig som same också är det. Men det är också en fråga om etnicitet. Man kan till exempel inte konvertera till same.

– Varför inte det?

– Det handlar om ursprung och om blodsband. Man måste vara av samisk börd för att vara same.

Det ärliga svaret ska Labbas ha all heder för. Faktum är att det är så folk har sett på sitt arv i tidigare, inte bara samerna utan de flesta andra folk.

Svenskarna visste för 40 år sedan exakt vem som var svensk och hade kunnat travestera Labba.

– Att vara svensk är en fråga om etnicitet. Man kan inte konvertera till att bli svensk.

Statsminister Tage Erlander var öppet stolt över den etniska homogeniteten i Sverige och för en hel rad andra politiker satt svenskheten i första hand i vårt etniska arv, det arv som svenskarna en gång var stolta över.

Det etniska och kulturella svenska arvet var såvitt många förstår SD:s signum en gång i tiden. Idag arbetar man för ”öppen svenskhet” för att göra Sverige mångetniskt och om man ifrågasätter den policyn så blir man utesluten ur partiet. Man kan alltså bli utesluten för att man försvarar den politik som SD hade före 2007.

De som ansluter sig till SD idag får veta att det är ”rasism” eller ”rasbiologi” att prata om etnicitet eller att vilja bevara ett folks särart. SD har övergivit svenskarna, nu vill de också överge samerna.

Mattias Karlsson vill att samernas traditionellt viktiga näringsgren renskötseln ska släppas fri för andra etniska grupper än samerna. Det var i samiska Radio Sapmi som Karlsson lät SD:s förslag komma ut i offentligheten. Nu är renskötseln en exklusiv del av samisk kultur då samebymedlemmar har ensamrätt på att bedriva renskötsel. Det systemet fungerar mycket bra och bidrar till att hålla samman den samiska kulturen.

Nu vill Mattias Karlsson riva upp monopolet så att andra etniska grupper kan bedriva renskötsel. Det första frågan man bör ställa sig är varför SD och Mattias Karlsson ska lägga sig i samernas livsstil och bidra till att urholka den. Den andra frågan är vad konsekvenserna av Karlssons förslag blir. Svaret är att om andra etniska grupper får ta över samiska näringar så kommer de också att göra det.

Då kan afrikaner och araber, som exempel, börja utöva renskötsel och ta jobben från samerna. Den innebär en början på en uppluckring av den samiska kulturen, identiteten och etniciteten.

Genom att frånta samerna sina nuvarande rättigheter påbörjar man en utradering av deras identitet. Karlsson har redan medverkat i att på pappret radera ut svensk identitet, nu vill han radera ut samernas.

renskotare-enligt-sd-2

Det är riktigt att samerna har en rad särrättigheter, men det är inget fel att de har det. Dessa rättigheter är förknippade med deras livsstil, deras traditioner och deras arv. Det är deras livsstil och den ska de få värna om. Det är fullkomlig främmande för de flesta svenskar att börja bedriva renskötsel, men kanhända finns det såväl svenskar som invandrargrupper som skulle vilja prova om möjligheten gavs. Om SD:s förslag går igenom så kan exempelvis somalier börja leva på samiskt vis och sköta renar etc. Nästa steg blir att tvinga samerna att införa ”öppen samiskhet” så att somaliska renskötare kan bli ”samer”.

Mattias Karlsson har redan förstört mycket i SD. Inte nog med alla dessa liberaliseringar och införandet av ”öppen svenskhet”, han har också medverkat till ett program om att barn som föds i andra länder men adopteras till Sverige ska kallas ”infödda svenskar”. Karlsson är den som inom SD är mest ivrig att urholka nationalitetsbegreppet och att riva upp samerana rättigheter är ett allvarligt ingrepp i samisk livsstil.

När nyheterna presenterades på den liberala bloggen Avpixlat så var många kritiska till Karlsson och SD. En same som röstat på SD tidigare skrev:

Nu ska vi se om detta kanske var saken som gör att jag röstar annat i år, dvs att jag inte kommer rösta SD.
Jag är en Norsk same som är bosatt Sverige sedan 1985 och jag röstar SD och gjort detta sedan 2006.

Saken till att jag röstar SD är för att jag vill bevara Sverige svenskt då jag älskar ”mitt land”. Jag har alltid trott att SD står för att bevara Sveriges kultur och traditioner. Ingen ska förändra och förstöra det land som våra förfäder byggt upp. Islamiseringen som pågår och har pågått i årtionden förstör och rasar samman allt.
Så min fråga är följande. Varför i helvete vill SD riva ner och förstöra den samiska kulturen & traditionen, och bete sig precis lika jävligt emot samer på samma sätt som islamister, och som Sveriges regering gör och gjort emot Svenska folket?
SD ska ju för fan bevara traditioner och den nordiska kulturen!

Relaterat:

SD vill förstöra samisk kultur

Varför har inte Gabriella Hedarv uteslutits ur SD? (30 januari 2014)

Sverigedemokraten Mattias Karlsson fortsätter att sprida hat mot en utesluten medlem (27 december 2013)

Mattias Karlsson (SD) vuxenmobbar utesluten medlem (9 december 2013)

Mattias Karlsson och Sverigedemokraterna fortsätter sin hatkampanj mot Fria Tider (21 november 2013)

2013)

Taggat:, , ,

5 tankar om “Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare och ta jobben från samerna

 1. […] Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare och ta jobben från samerna (6 febru… […]

 2. […] Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare […]

 3. […] Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare […]

 4. […] Sverigedemokraterna vill att somalier ska kunna bli renskötare […]

 5. Anpassningen är rent genetiskt en utmaning även för en same som vill valla kor i Somalia. Båda folkslagen är sannolikt oftast mer lämpade för sin egen miljö.

  Problemet är inte, som jag ser det, enligt arkeologiska och matematiska rapporter, om enstaka Somalier vill valla renar eller om enstaka Samer vill valla kossor.

  Det en vetenskaplig politiker bryr sig om är att alla mår bra, även de vilda djuren och faunan. Visst genetiskt utbyte mellan Somalia och Samerna kan säkert vara positivt för att skapa genetisk mångfald.

  Problemet är hur många individer som gör det, att en vilja till integration (eller ska vi säga penetration, he he) finns och vad en natur i balans klarar av.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: