Vänsterextrem skadegörelse mot medlemmar i Svenskarnas Parti

Två medlemmar i Svenskarnas Parti har på kort tid utsatts för skadegörelse. Bilar har slagits sönder och fasader har klottrats ned. Den politiskt motiverade skadegörelsen ökar samtidigt som det politiska förtrycket i form av stigmatisering och smutskastning ökar. Det krävs mod och järnvilja för att stå fast vid sina åsikter och dessutom försvara dem öppet i dagens Sverige.

Många Sverigevänner utsätts ständigt för hot och smutskastning. Det har blivit en del av den politiska vardagen efter att vänstermedia, statskontrollerade medier och annan monopolmedia underblåser hat mot allt som luktar fosterlandskärlek.

Daniel Spansk är kommunpolitiker i Nykvarn och har varit det sedan han valdes in på Nationaldemokraternas (ND) mandat 2006. År 2011 lämnade han ND och gick över till Svenskarnas Parti som han sedan dess representerar.

daniel-spansk

I oktober 2013 blev han utsatt för ett överfall på Södermalm i Stockholm efter att ha blivit igenkänd eller förföljd och sedan misshandlad av maskerade gärningsmän.

Spansk befann sig på Södermalm för att fira sin sambos födelsedag. När han var på väg till ett hotell blev han överfallen på Götgatsbacken av flera män. Medan han fick motta sparkar och slag mot huvudet försökte sambon ingripa, men även hon blev misshandlad.

Under natten mellan den 30 och 31 januari var det dags igen. Någon eller några personer har tagit sig fram till Daniel Spansks bostad och letat upp hans bilar. De gick sedan lös på bilarna, skar sönder däcken och slog sönder rutorna. Händelsen är polisanmäld.

Daniel Spansk kommenterade skadegörelsen och förklarade att Svenskarnas Parti konsekvent fördömt användande av politiskt våld och dessutom har krävt att samhället med kraft ingriper mot politiska våldsyttringar. Spansk meddelar nu att han kommer att skaffa beväpning för att freda sig i framtiden.

Sent på kvällen i söndags utsattes en kvinnlig medlem i Svenskarnas Parti för skadegörelse. Kvinnan har drabbats flera gånger av skadegörelse och fått sina bilar totalförstörda. Det vara bara två veckor sedan hon var utsatt för skadegörelse.

klotter

Kvinnan bor i Västerås och har varit politiskt aktiv i flera år. I söndags var hon ensam i sitt hem när några personer plötsligt dök upp och började klottra ned hela fasaden. En granne såg vad som pågick och ringde polisen. När skadeverkarna hade klottrat färdigt gick de från platsen men tack vare en uppmärksam granne kunde polisen gripa tre personer i en bil som misstänkta för brottet. I bilen fanns de sprayburkar som användes vid skadegörelsen.

Enligt Realisten så är de gripna kända vänsterextremister. De heter Dennis Miraballes, Nick Staffas och Oskar Glad. Alla tre har nära kopplingar till det kriminella nätverket Revolutionära Fronten.

Realisten skriver:

De tre gripna är Dennis Miraballes, Nick Staffas och Oscar Glad. De två först nämnda är välbekanta våldsverkare. Oscar Glad är inte lika välkänd. Han har företrätt Vänsterpartiet som ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden men entledigades i februari 2012. Det ä oklart om han fortfarande är medlem i Vänsterpartiet eller om partiet bara fungerat som plantskola för Revolutionära Fronten.

Dennis Miraballes och Nick Staffas har varit inblandade i en mängd grova brott de senaste åren. Polisen väljer dock att inte hålla dem under bevakning trots att det sällan går många dagar från att de släppts från häkten eller fängelser innan det vänstermotiverade våldet blomstrar upp.

dennis-miraballes_nick-staffas

Svenskarnas Parti har en solidaritetsfond som hjälper drabbade medlemmar. Den som vill hjälpa offer för politiskt våld kan sätta in ett bidrag på Plusgiro: 111 68 97-8. Ange ”solidaritet” när du sätter in pengarna så går de oavkortat till drabbade personer.

Källor:

Kända vänsterextrema våldsverkare gripna efter ny attack mot svenskpartist

Daniel Spansk. Nästa gång är jag beväpnad

Misstängt gärningsman representerade Vänsterpartiet

  

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: