Gerd Wall utesluten ur Sverigedemokraterna

Den 27 januari uteslöts Gerd Wall ur Sverigedemokraterna. Gerd Wall var ledamot i Vadstena kommunfullmäktige och hängdes ut av Expressen och Researchgruppen efter att de kommit åt uppgifter om användare av Disqus.

gerd-wall

Enligt Expressen hade hon skrivit anonyma kommentarer om romer. De kommentarer som hon påstås ha skrivit är följande:

”Det finns en god anledning till att zigenare är hatade i hela världen, det uppdagas gång per gång per gång hur de beter sig. Ändå får de sitta i div. tv-soffor o beklaga sig hur illa behandlade de blir.”

”Det skulle inte falla mig in att ge en krona till dessa (Tiggare från Rumänien), däremot har jag snubblat på deras ’muggar’ några gånger, ganska kul faktiskt, då blir de snabbt friska från div. sjukdomar som de påstår sig ha. Funkar varje gång.”

Efter att hon avslöjats blev hon uppsatt på Sverigedemokraternas lista över medlemmar som kommer att bli föremål för uteslutningsärenden. Ingen i Sverigedemokraternas riksorganisation kontaktade henne för att stötta henne eller de andra uthängda efter Expressens och Researchgruppen kriminella beteende. Istället gick Richard Jomshof från SD ut och menade att de som kommenterar anonymt inte har i SD att göra.

Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen, liksom Björn Söder och Jimmie Åkesson visade också tacksamhet över att Expressen hade ”avslöjat” Gerd Wall och andra. Presschefen Martin Kinnunen skrev:

”Ur vårt perspektiv är det faktiskt rätt ointressant att Expressen samarbetar med gamla Afa-ligister för att begå dataintrång. Utan för oss handlar det primärt om att företrädare aldrig får företräda extremism oavsett plattform”.

martin-kinnunen-twitter21

Jimmie Åkessons pressekreterare sade i TV att det kommer många ”idioter, bonnläppar och rasister till SD.”

Sade då Gerd Wall något som var så alarmerande att det borde leda till uteslutning från partiet? Svaret är nej eftersom det som Wall sagt anonymt inte är minsta kontroversiellt. Hon inte uppmanat till brott eller brutit mot några lagar. Hon har skrivit kommentarer som i grunden är vad varje ansvarsfull medborgare borde uttrycka.

Sverigedemokraternas riksorganisation visade enbart förakt för sina egna medlemmar efter att de hängdes ut av Expressen. En annan av nio personer som uteslöts i måndags var prästen Axel W Karlsson.

Det finns naiva människor som tror att Sverigedemokraterna kommer att lösa några problem i Sverige om de får makten. SD har sedan 2007 svängt nästan 180 grader när det gäller det politiska innehållet. Före 2007 fanns en vilja att rädda Sverige. Sedan 2007 uppvisar partiet en vilja att anpassa sig till det politiska etablissemanget och den viljan har bara ökat. Den yttrar sig i att man inte kan bli medlem av partistyrelsen om man ogillar ”öppen svenskhet”, som innebär att ”vem som helst kan bli svensk”, eller ”nolltoleransen” som innebär att partistyrelsen kan kasta ut vilka medlemmar de vill efter eget behag, men själva kan begå vilka dumheter som helst och ändå sitta kvar.

Marcus Wiechel som är distriktsordförande i SD Östergötland framhöll efter att Walls citat avslöjats att ”citaten som de framstår inte är okej”. Själv kallade han svarta människor som utförde en häxbrännning i Afrika för ”satans jävla aphelveten”. Men Wiechel tillhör partitoppen och då får man säga vad man vill. Han medverkade i måndags i att utesluta Wall.

SD:s partistyrelse, som valdes på landsdagarna 2013 och för två år framåt, uteslöt i måndags nio personer. Styrelsen ser ut så här;

Jimmie Åkesson
Jonas Åkerlund
Carina Herrstedt
Björn Söder
Sven-Olof Sällström
Johnny Skalin
Mattias Karlsson
Richard Jomshof
David Lång
Tony Wiklander
Therese Borg
Hanna Wigh
Mattias Bäckström Johansson
Julia Kronlid
Paula Bieler

Suppleanter är:
Mikael Jansson
Roger Hedlund
Magnus Olsson
Pavel Gamov
Markus Wiechel
Peter Lundgren

Källor:

Citat av Wall ”inte okey”

Wall sparkas ur SD

Även Gerd Wall utesluts ur SD

Taggat:, , ,

2 tankar om “Gerd Wall utesluten ur Sverigedemokraterna

  1. […] Gerd Wall utesluten ur Sverigedemokraterna (2 februari 2014) […]

  2. […] ur partier, (särskilt ett) är inte ovanligt i Sverige. Även uteslutningar ur facket förekommer, liksom yrkesförbud som […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: