Ålänningarna håller på att bli lika galna som svenskarna

Åland har varit lite av ett nordiskt reservat som fått vara oförstört medan delar av Danmark, Norge och Sverige har blivit totalt förstörda av en politik som inte varit förankrad bland folket.

Dessa länder har tagit emot stora skaror invandrare och systematiskt gjort förort efter förort obebolig för folk som vill ha trygghet och lugn. Protesterna mot den förda invandringen som håller på att göra de skandinaviska länderna permanent mångetniska samtidigt som brottslighet och otrygghet sprider ut sig – som en följd av en massinvandring som inte för med sig något positivt alls.

Media skyddar politiker som förespråkar massinvandring, men motståndet mot denna invandringspolitik ökar starkt. Vi ser nya partier, nya tidningar och nya böcker och enskilda opinionsbildare som protesterar mer och mer mot en galen invandringspolitik.

britt_lundberg_ax
Britt Lundberg, Ålands motsvarighet till vilken genomkorkad PK-politiker som helst i Sverige.

Vi har kunnat se hur svenskspråkiga politiker i Finland har tagit efter svenska politiker vansinniga politik och nu kan vi se att även politiker på Åland är på väg att göra samma misstag som särskilt Sverige har gjort.

Det åländska talmannen Britt Lundberg (från Åländsk Center) höll sitt traditionella nyårstal som sändes i både radio och TV. De flesta ålänningar lyssnade nog på talet. Vad hade då Britt Lundberg att säga?

Skulle hon säga att hon värnar om det åländska Åland och vill att det ska vara en nordisk oas även i fortsättningen där folk kan känna sig trygga och trivas i den idyll som Åland alltid varit? Eller skulle hon säga något annat?

För många ålänningar med huvudet på skaft måste Britt Lundbergs tal ha kommit som en fullständig chock. Hon vill göra Åland till ett nytt Sverige, kanske till ett nytt Rinkeby eller Rosengård. Utan att använda ordet så vill hon förvandla det etniska homogena Åland till ett mångetniskt samhälle. Liksom när Sverige en gång inledde en marginell mottagning av asylsökande som kom till exempelvis Södertälje så var folket emot, men protesterna tystades av politiker och media. Idag ca 30 år senare är Södertälje en mångkriminell stad där utländska maffiagrupper styr stora delar av småföretagsamheten. Etniska svenskar flyttar därifrån i mycket stor omfattning och alla som har råd och möjlighet flyttar bort från de områden där invandrarna slog sig ned och som de genom högre födelsetal och anhöriginvandring började dominera.

Att åländska politiker tar efter Sverige istället för att se Sverige som ett varnade exempel är förvånande. Tror åländska politiker på fullt allvar att det är bra att importera andra etniska grupper? Ser inte åländska politiker följderna av Sveriges extrema invandringspolitik? Har åländska politiker frågat väljarna om de vill massimportera folk från fjärran länder?

Inledningsvis berör Britt Lundberg det åländska självstyret och säger att ålänningarna kan vara trygga med att vara enspråkigt med svenska som huvudspråk. Sedan börjar hon rada upp floskler av samma slag som svenskarna hör dagligen av politiska idioter i såväl riksdagen som i kommunerna.

Britt Lundberg:

Att Åland värnar om det svenska språket betyder inte att Åland isolerar sig. Tvärtom. Under de senaste 20 åren har Åland blivit ett mera öppet och mångkulturellt samhälle.

Om man ser till födelseland finns hela 91 länder representerade i landskapet. Ett fortsatt behov av arbetskraft kombinerat med en låg arbetslöshet bidrar till den positiva inflyttningen.”

Så vad är det som är så positivt med att det finns 91 nationaliteter representerade på Åland? Finns det ett enda exempel på vilka fördelarna är?Inbillar sig Britt Lundberg att fördelarna blir ännu större när Åland har 200 nationaliteter som utgör 20 procent av befolkningen? Den dagen kommer nämligen när man ser hur politiker som Britt Lundberg nu agerar.

Britt Lundberg fortsätter:

Invandrarfientlighet och rasism tar vi bestämt avstånd ifrån. Rasism hör inte hemma hos ålänningen – som är en globetrotter och sjöfarare i grunden. Att människor väljer att flytta till Åland för att arbeta och bo är nödvändigt för att vårt samhälle ska utvecklas. Detta är inget hot och betyder inte att ett främmande land invaderar oss. Det viktiga är inte var vi kommer ifrån utan vart vi är på väg.

Britt Lundbergs floskler är bara ett eko av hur svenska politiker, som inte har folklig förankring, tänker och resonerar. De som talar som Britt Lundberg gör är på väg bort från det svenska samhället. Ingen vill ha dem. Istället kommer invandringskritiska partier att tränga undan politiker som likt Britt Lundberg använder floskler i sin politiska retorik. Inga normala människor som värnar om sin kultur eller sitt land vill ha den politik som Britt Lundberg företräder – såvida de inte är hjärntvättade av medier eller propagandister (kanske av mångkulturförespråkare i Sverige).

Britt Lundberg:

Våra tydliga språkregler samt hembygdsrätts-, jordförvärvs- och näringsrättsinstrumenten tror jag att ger förutsättningar till tydlighet och därmed också möjligheter för ett tryggt, välkomnande och en bra inkludering av inflyttade. Det är viktigt att Åland upplevs både öppet, intressant och välkomnande. Ett sätt att förebygga främlingsfientlighet är att se till att vi har kunskap om vår egen identitet och känner väl till vår kultur och våra traditioner. Det skapar trygghet och förebygger rädsla för det som är annorlunda.

Britt Lundberg fortsätter att kopiera svenska landsförrädiska politikers språkbruk, vilket är en tragedi för Åland. Hon svamlar om ”att förebygga främlingsfientlighet” och att Åland ska vara ”öppet”, precis som om Åland någonsin har varit slutet.

Svenskar, finländare och andra folk har besökt Åland som turister just för att det har varit så idylliskt och så tryggt och på många sätt typiskt nordisk med sin vänliga befolkning, sin etniska homogenitet och sitt unika kulturarv som sträcker sig långt tillbaka tiden när öarna befolkades av nordbor. Ålänningar lever lyckligare än de flesta folk i världen, men om man nu börjar kopiera svensk politik som är det slut med tryggheten och slut med det traditionella åländska lunket. Om Åland satsar på att bli mångetniskt så finns det inte längre någon anledning för turister att resa dit.

Britt Lundberg:

Dagliga rapporter ges i media bland annat från Syrien. Att tvingas fly sitt hem och bo på okända platser i osäkerhet är extra svårt för någon som förlorat allt. Det gör kvinnor och flickor extra sårbara och risken att utsättas för våld och övergrepp ökar. När lokalbefolkningen och flyktingarna tvingas dela på naturens knappa resurser kan det också leda till konflikter.

Över fyra miljoner människor har nu flytt från krigets Syrien. Libyen, Turkiet och Jordanien har tagit emot över en halv miljon flyktingar var. Allt fler flyktvägar stängs av, men nya hittas. Bara i år har över 11.000 flyktingar tagit sig till EU:s fattigaste land Bulgarien. Men väl där så har många upptäckt att det inte var det Europa de trodde att de hade flytt till. Nu sitter de fast i utkylda och överfulla förläggningar där det är svårt att få tag i mat i ett land där främlingsfientligheten breder ut sig allt mer. Jag är stolt över att Åland visar beredskap att ta emot flyktingar från Syrien.

Hur kan man vara stolt över att bedriva en politik som gör det lilla Åland mångetniskt? Hur kan man vara stolt över att ta emot asylsökande från andra sidan jordklotet bara för att Sverige gjort det till en dogm att vara världsbäst på att ta emot asylsökande från Syrien och fortsätter att förstöra sitt land mer än andra folk gör. En dogm som ingen får ifrågasätta utan att riskera stigmatisering. Men Sverige är inte världsbäst, vi är värst i världen på ett mycket negativt sätt.

Varför gör Britt Lundberg så här mot sitt land? Har hon fullt stöd av ålänningarna för att överge den åländska identiteten och göra Åland mångetniskt? Inbillar hon sig att Åland blir bättre av det? Eller är ålänningarna så hjärntvättade av åländska (eller svenska) medier att de tror att de inleder en epok av framgång och lycka när de i själva verket börjar gräva sin egen grav?

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: