Sverigedemokrat utesluten ur facket

Sverigedemokraten Allan Jönsson i Bjuv har tvingats lämna sitt fackliga uppdrag på det företag där han är anställd. Jönsson har varit huvudskyddsombud på sin arbetsplats, men nu säger IF Metall att den uppgiften inte är förenlig med uppdrag i Sverigedemokraterna.

Jönsson har tidigare haft stora problem med facket, vilket ett stort antal andra sverigedemokrater också har haft. För ett par veckor sedan tvingades han lämna sitt uppdrag för fackföreningen. Mikael Andersson från IF Metall kommenterar och säger att ”samma situation hade kunnat uppstå om man haft en förtroendevald som var president i en viss typ av motorcykelklubb eller aktiv i en vänsterextrem förening”. Facket antyder alltså att medlemskap i SD är att jämföra med någon suspekt MC-klubb.

IF Metall tycks ha ”nolltolerans” mot Sverigedemokrater och är inte främmande för att fortsätta utesluta folk på politiska grunder.

Alla som ogillar fackföreningsrörelsens politiska kampanjer mot invandringskritiker eller andra personer bör lämna sin fackförening om det är möjligt och istället ansluta sig till Löntagarna.

Gå ur facket – gå in i facket. Skippa LO! Gå med i Löntagarna!

Löntagarna

En tanke på “Sverigedemokrat utesluten ur facket

  1. […] ur partier, (särskilt ett) är inte ovanligt i Sverige. Även uteslutningar ur facket förekommer, liksom yrkesförbud som lärare. I hela Sveriges intresse, får vi […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: