Fria Tider: Expressens samarbete med kriminella saknar motstycke i svensk presshistoria

Fria Tider avslöjar några av personerna bakom Researchgruppen som Expressen samarbetar med. Det råder inget tvivel om att det rör sig om ett gäng kriminella psykopater som kan ställa till med vad som helst.

fria-tider-research

Den som är drivande i Researchgruppen är Martin Fredriksson. Han är dömd för våldbrott och njuter av att använda våld. Fria Tider berättar om när Fredriksson häktades efter ett bombattentat mot McDonalds i december 2000. Vid husrannsakan hittade polisen instruktioner om hur man tillverkar molotovcocktails. Dessutom hittades en lista över lokala politiker i Linköping med namn, adresser, personnummer och foton.

En socialdemokratisk politiker i kommunen blev utsatt för mordbrand efter att någon hade kastat in en brandbomb i huset. Både politikern och hans fru var nära att brinna inne.

Fria Tider:

Ett av de allvarligaste attentaten var en mordbrand där socialdemokraten Lars-Erik Johnssons villa sattes i lågor med hjälp av en brandbomb. Enligt lokaltidningen Corren var både Johnsson och hans hustru nära att brinna inne.

På frågan om Linköpings politiker borde känna sig hotade, svarade Fredriksson att det ”beror på”.

– Vi ger oss inte på politiker personligt, förutom en incident kanske. Jag tycker väldigt synd om hans hustru som har en sådan man som är socialdemokrat och går i spetsen för privatiseringar. Han som inte ens kan hålla ett löfte i fem minuter, så jag skiter fullständigt i ett litet grillparty hemma hos honom, sade Fredriksson i intervjun.

Fredriksson och två andra Afa-ligister satt häktade två månader för mordbrand mot McDonalds men friades i brist på teknisk bevisning.

År 2006 dömdes Fredriksson till 75 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat en politisk motståndare med järnrör. Fredriksson har aldrig ångrat den misshandeln och sade i början av det här året att han ”skulle inte tveka en sekund att spöa den där nassen igen idag”.

2008 greps han för innehav av farligt föremål efter att en man ringt polisen och uppgett att Fredriksson hade hotat att döda honom. Fria Tider avslöjar också att Fredriksson tycks ha älskat våld ”för att det (våldet) är så jävla roligt”.

En annan person i Researchgruppen är Mathias Wåg som har sin bakgrund i AFA och är dömd för olaga intrång efter en olaglig demonstration. Han är känd för att tidigare ha stört möten med Sverigedemokraterna.

En tredje person är Carl Tullgren. Fria Tider beskriver honom:

Den yngre förmågan Carl Tullgren, 27, har redan hunnit göra sig skyldig till ett flertal våldsbrott. I december 2007 slog han tre personer blodiga på en examensfest på Smålands nation i Lund. Vittnen berättade i rätten om hur Tullgren plötsligt blev extremt våldsam när de försökte hindra honom från att stjäla en flaska vodka. Han använde sig av sina nycklar som ett slags knogjärn, med vilket han rev upp blödande sår i offrens ansikten och huvuden.

I februari 2008 var det dags igen. Carl Tullgren befann sig tillsammans med ett kompisgäng på Mölleplatsen när en ung man kom fram till honom och bad att få veta varför Tullgren hade stulit hans öl. Tullgren svarade med att först hälla ölen över mannen för att därefter koppla ett grepp om hans huvud och överösa honom med knytnävsslag mot ansiktet. Den misshandlade mannen hade blod över hela ansiktet och över sina kläder.

Så sent som i onsdags förra veckan, samma dag som Sydsvenskan publicerade en inställsam intervju med Tullgren, dömdes han för försök till våld mot tjänsteman och bedrägligt beteende. Enligt domen hade han gjort ett misslyckat försök att misshandla en taxichaufför med ett knogjärn och därefter smita från taxinotan.

Tullgren är dömd för misshandel vid två tillfällen samt för försök till våld mot tjänsteman och bedrägligt beteende vid ett. I samtliga fall dömdes han mot sitt nekande efter att hans olika förklaringar underkänts av rätten.

Idag har detta kriminella nätverk som inte drar sig för att använda våld och terror mot meningsmotståndare tillgång till över 6 000 hemadresser till kända och okända invandringskritiker. Ingen vet vad detta register ska användas till. En del spekulerar i att man då och då kommer att släppa lite information för att skada människor om uttryckt sig invandringskritiskt på nätet. Andra fruktar att uppgifterna kan gå vidare till de militanta nätverken Revolutionära Fronten eller AFA, som är kända för att ha utfört flera grova brott mot medlemmar i Sverigedemokraterna och Svenskarnas Parti.

Expressens ansvarige utgivare Thomas Mattsson känner mycket väl till vilka han samarbetar med och vilka kontakter de i sin tur har. Expressen ser uppenbarligen möjligheter i att använda kriminella människor för att skrämma invandringskritiker till tystnad genom sitt samarbete med människor som inte drar sig för vilka metoder som helst.

Som om detta inte vore tillräckligt alarmerande att Thomas Mattson och Expressen försvarar samarbetet med ytterst tvivelaktiga element så har Sverigedemokraterna officiellt försvarat Expressen metoder.

Sverigedemokraten Jimmy Ståhl tackade Expressen för att de hängde ut invandringskritiker:

”Ett stort tack till Expressen. Nu tappar vi vikt i ryggsäcken”.

Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare sade i TV att det kommer många ”idioter, bonnläppar och rasister till SD.”

Tydligast av alla var Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen som twittrade för partiets räkning:

”Ur vårt perspektiv är det faktiskt rätt ointressant att Expressen samarbetar med gamla Afa-ligister för att begå dataintrång. Utan för oss handlar det primärt om att företrädare aldrig får företräda extremism oavsett plattform”.

martin-kinnunen-twitter2

Det är mycket allvarligt att flera företrädare för SD sympatiserar med Expressens metoder och dessutom inte har några invändningar mot att Expressen samarbetar med kriminella vänsterelement.

Det är inte första gången som Martin Kinnunen och Linus Bylund framför tankar som kan få vem som helst att undra vad de gör i SD. Om det inte finns personer som kan uppföra sig bättre än vad de gör så är det bättre att ha dessa tjänster vakanta. Släng ut dem ur partiet omedelbart om ni i SD vill vara trovärdiga.

Ni i SD har skött hela Expressenhistorien på ett skandalöst sätt och övergivit era egna medlemmar och anhängare som hängdes i pressen. Ni bara struntade i dem och tog avstånd från dem på ett sätt som kan få vem som helst att häpna.

Länk till artikeln på Fria Tider:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: