Gå ur facket – gå in i facket. Skippa LO! Gå med i Löntagarna!

År ut och år in har maktpamparna inom den etablerade fackföreningsrörelsen skott sig ekonomiskt samtidigt som de haft en tydlig politisk agenda. Invandringskritiker har nästan systematiskt uteslutits och ingen i samhället tycks ha reagerat nämnvärt på den diskrimineringen.

Nu har några personer beslutat sig för att göra något åt det. Den 1 januari 2014 bildas fackförbundet Löntagarna som har för avsikt att ägna sig åt vad övriga fackföreningar borde ha gjort får längesedan. De ska fokusera på medlemmarnas arbetssituation och stötta med kompetensutveckling och juridisk hjälp.

lontagarna

Huvudpersonerna bakom heter Jan Sjunneson och Sven Pernils. De är hjärtligt trötta på de etablerade fackförbunden och erbjuder nu alla svenskar oavsett bransch eller politisk åsikt att ansluta sig. De förtydligar att de är politiska obundna och kommer att välkomna alla. Det innebär att du som är medlem i exempelvis Sverigedemokraterna eller Svenskarnas Parti kan fortsätta att vara det utan att riskera uteslutning.

Löntagarna erbjuder en låg avgift eftersom de inte kommer att slösa bort pengarna på dyrbara lyxresor, bidrag till konstiga organisationer utomlands eller politiska grupper som ägnar sig åt att undergräva samhället. Inga pengar kommer att gå till afrikanska terroristorganisationer eller till Expo.

Löntagarna kommer att göra vad alla fackföreningar borde gör men inte gör.

På hemsidan skriver man:

”Löntagarna är ett fackförbund som endast arbetar med att förbättra våra medlemmars villkor och situation i arbetslivet. Till skillnad från de övriga fackförbunden äger vi varken hotell eller ståtliga kontor i Stockholms innerstad. Vi lägger inga medel på att försöka påverka våra medlemmars politiska åsikter och kommer heller aldrig skänka våra medlemmars pengar till något politiskt partis valkampanj. – Därför kan vi erbjuda våra medlemmar en mycket lägre medlemsavgift än de andra fackförbunden.”

Gå ur facket – gå in i facket. Skippa LO! Gå med i Löntagarna!

Löntagarna

Annonser

Taggat:, ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: