Har Avpixlat själva någon del i läckorna till Expressen?

När Expressen fick tag på uppgifter om vilka privatpersoner och SD-politiker som döljer sig bakom 6 000 mailkonton så gav det eko över hela landet. Inte bara för att Expressen hade avslöjat någon enstaka politiker i SD som gjort något övertramp utan främst för att tidningen (tillsammans med Robert Aschberg, Expo och andra) registrerade vad över 6 000 personer som kommenterat på Avpixlat har för åsikter och hur de har framfört sina åsikter.

Alla 6 000 hade kommenterat anonymt och många av dem var sverigedemokratiska kommunpolitiker, en grupp människor som är hatade och föraktade av etablissemanget och särskilt av Robert Aschberg och hans Stasi-liknande organisation Expo som stigmatiserar alla som vågar kritisera massinvandringen.

Det är tre frågor som alternativa medier har resonerat kring när det gäller händelsen.

1. Moralen i att hänga ut vanliga människor som kritiserar systemet. Måhända att deras ordval inte är akademiskt alla gånger, men likväl har de ofta rätt i sin slutsats att invandringen är åt helvete.

2. Vilka metoder har Expressen använt för att få fram uppgifterna om de anonyma skribenterna?

3. Finns det ”läckor” eller personer som infiltrerat Avpixlat och därifrån lämnat ut uppgifter till Expressen?

Det är nog bara de personer som tagit fram uppgifterna som sitter på sanningen. Men trots det går det att spekulera en del. Visserligen kan spekulationer leda åt helt fel håll, men det är alltid bra att ställa upp en indiciekedja för att i bästa fall hamna rätt.

Fakta är att adresserna kommit fram ur de kommentarer som gjorts i Disqus som Avpixlat använder. De enda som har tillgång till uppgifter om ip-nummer och mailadresser är Avpixlat och deras moderatorer.

När Avpixlat kommenterade hur Expressen kan ha kommit över uppgifterna så skrev man:

Uppgifterna man stoltserar med att ha kommit över kommer från kommentarssystemet Disqus, som visat sig ha uppenbara brister och kräver dessvärre inga större studieskulder för att knäcka. Tills vi hittat en bättre lösning, eller kunnat täppa igen dessa ordentligt, rekommenderar vi våra användare att antingen använda separata e-postadresser till sina Disquskonton och anonymisera ip-adressen. Vi ser nu över vad vi kan göra för att förbättra vår säkerhet.

Det är sant såtillvida att uppgifterna som Expressen har kommer från Disqus. Avpixlat vill göra gällande att Disqus har uppenbara brister och att systemet är lätt att komma åt. Från Disqus säger man att inga e-postadresser har läckt ut från deras system. Bortsett från rent tekniska möjligheter att ändå komma över adresser så finns det en enklare väg som Expo tidigare har använt sig av. Helt nyligen avslöjades en person inom SD som infiltratör åt Expo. Det finns inget enklare sätt att komma över uppgifter i en främmande organisation än att infiltrera den.

Att Avpixlat är infiltrerat är mycket sannolikt. Flera gånger har vi haft anledning att kritisera ett par av deras moderatorer som raderar, själva kommenterar och blockerar folk på ett sätt som kan få vem som helst att tro att de är från Expo. Avpixlat har också vid flera tillfällen publicerat artiklar som varit riktigt bra, men som av moderatorer och en del andra uppfattats som ”extrema” trots att de bara varit sakliga. Två exempel på sådana artiklar är en om Gustav Kasselstrand och en kritisk text om Nelson Mandela. Bägge artiklarna ”försvann” utan förklaring när de raderades av Avpixlats egna moderatorer.

Avpixlats agenda om att nästan enbart kritisera islam och bara vissa delar av invandringspolitiken, att försvara ”öppen svenskhet” och nolltolerans och att ständigt gå sionisternas ärenden vittnar om en stark slagsida till stöd för den liberala partitoppen. Avpixlat fungerar som en städgumma åt dem inom partiet som vill rensa ut nationalister och andra element. Det är ju samma agenda som Expo, Expressen och sjuklövern vill ha.

Egentligen  finns det inget som motsäger att Avpixlat lika gärna kan vara etablissemangets förlängda arm för att ”fånga in” alla invandringskritiker och kunna kontrollera dem. Tvärtom så finns det viss anledning att tro att det skulle kunna vara så.

Ingen vet exakt vilka som har startat Avpixlat och vilket syfte eller vilka mål bloggen egentligen har. De konstiga raderingarna av vissa bra texter, det oreserverade stödet till liberalerna i partiet, moderatorer som uppför sig som extremliberaler och flera andra signaler tyder på att Avpixlat inte vill representera nationalister eller etniska svenskar, utan möjligen etniska judar och liberaler. Så indikationen på att Avpixlat är en magnet för att locka folk i fällan står sig ganska bra även om den inte är bevisad.

Avpixlats egen kommentar om Expressens åtkomst av över 6 000 personers identitet är inte särskilt övertygande. Den är återhållsam och försiktig. De avslöjade och uthängda personerna har inte ens fått en ursäkt, vilket påminner om att när SD kastar ut folk efter lång och trogen tjänst (efter något litet övertramp, ibland utan att några övertramp ha begåtts) så får de inte ens att tack. De bara slängs ut som om de vore en påse sopor. Avpixlat och SD har exakt samma mentalitet i den avseendet. Det är lättare ett lita på en huggorm än på Avpixlat.

Det är möjligt att det en dag kommer fram att Avpixlat och deras moderatorer är helt oskyldiga till att uppgifterna om 6 000 användare har avslöjats, men det som ändå kvarstår är Avpixlats tvivelaktiga agenda.

Uppdaterat: Enligt information den 11 december på eftermiddagen, beror läckan på att Avpixlat inte haft ett fullgott tredjepartsskydd för Disqus. Fortfarande ligger skulden hos Avpixlat själva, men de har ännu inte haft vett att be om ursäkt. Teorin i texten ovan om infiltratörer gäller dock fortfarande och motsäger inte andra sätt att komma åt information.

Läs mer:

SD som kontrollerad opposition.

Tråd om fulspelet inom SD

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: