Avpixlat raderade artikel som kritiserade Nelson Mandela

Avpixlat har varit en av Sveriges mest besökta ”invandringskritiska sajter”. Idag har Fria Tider gått om Avpixlat i storlek. Många har tröttnat på Avpixlat eftersom de raderar kommentarer som är sakliga, välformulerade och intressanta. Avpixlat är kanske Sverige mest censurbenägna blogg.  Avpixlat raljerar ofta över hur andra medier censurerar och pixlar bilder. Men Avpixlat är inte ett dugg bättre.

På sajten finns moderatorerna ”Funtaren” och ”Mittlandet”. De som har följt dessa moderatorer vet är de antingen är infiltratörer på Avpixlat eller så har redaktionen på Avpixlat medvetet placerat dem där.

Både Funtaren och Mittlandet har inte bara vanan – eller ovanan – att lägga sig i vad folk skriver och kommer ständigt med mer eller mindre korkade kommentarer. De raderar kommentarer som på minsta sätt framför något som är kritiskt till deras förhållningssätt.

För någon månad sedan hade Avpixlat en artikel om Gustav Kasselstrand. När de som kommenterade artikeln visade sig vara väldigt kritiska mot partiledningens hantering och utfrysning av Kasselstrand så började moderatorerna först att radera många kritiska kommentarer. Men när de blev många så började moderatorerna blockera vissa skribenter. När kritiken mot partiledningen ändå fortsatte så beslutade sig moderatorerna för att ta bort hela artikeln så att ingen kritik mot partiledningen skulle kunna förekomma. Så har Avpixlat agerat flera gånger.

Igår var det dags igen. Avpixlat publicerade en artikel som var kritisk till våldsuppviglaren Timbuktus hyllning till Mandela. Se skärmdump.

avpixlat1

Artikeln beskrev sakligt att Nelson Mandela var en av huvudfigurerna bakom en terrororganisation som vill döda vita människor och använda våld för att åstadkomma politiska förändringar.

När många började kommentera artikeln och komplettera med mer saklig information om Mandela som gick det inledningsvis bra. Moderatorerna var nämligen inte närvarande.

Flera personer berättade om att Mandela fällts för grova brott och att det fanns nästan 300 åtalspunkter mot honom när han dömdes till ett fängelsestraff som han avtjänade i 27 år. Några kommentarer fyllde på med mer komprometterande fakta om honom. Några länkade till filmer där han sjöng om att döda alla boer: Även hans f.d. fru Winnie som försvarade massmord på politiska fiender med hjälp av ”necklacing” en metod där man trär ett bildäck över offret, häller på bensin och sedan tänder på kritiserades. En grym avrättningsmetod som är vanlig i Afrika.

De på Avpixlat vanligtvis förekommande liberalerna, som blir fler i takt med att nationalister blockeras och liberaler ges fritt tillträde till kommentarsfälten, började skriva inlägg och krävde att artikeln om Obama skulle tas bort. Under kvällen skrev många att det var ”skamligt” att kritisera ”folkhjälten” Mandela. Flera personer försvarade också hans användning av våld. När dessa bemötes med kritiska motargument om att det är fel att använda våld så ropade de på hjälp från moderatorn och krävde att de som kritiserade Mandela skulle blockeras.

Efter någon timme kom moderatorerna ”Funtaren” och ”Mittlandet” in och visade sympati för dem som försvarade Mandela. De började gå igenom kommentarerna och raderade kommentar efter kommentar som var kritisk till Mandela. Däremot fick de som försvarade Mandela fortsätta att hylla honom oförblommerat med massa svammel om att han var en ”hjälte ”etc.

avpixlat2

Men de som kritiserade Mandela hade bättre argument och var mer sakliga. Trots det raderades deras kommentarer. Eftersom kritiken mot Mandela fortsatte så beslutade sig moderatorerna för att vidta åtgärder.

De blockerade helt sonika alla som kritiserade Mandela, men lät alla som hyllade honom få kommentera och framföra vilka galenskaper som helst.

En uppenbarligen vänsterorienterad person som vill hindra kritik mot Mandela erbjöd sig att bli moderator på Avpixlat och ”Funtaren” framhöll att hon var välkommen att bli det. Istället för att debattera sakligt kallades de som kritiserade Mandela som ”nazi-troll”, ett epitet som moderatorerna instämde i.

avpixlat3

Omkring midnatt så kom en person in, ”tornseglaren”, och krävde att hela artikeln skulle raderas eller skrivas om. En stund senare hade hela artikeln tagits bort.

Avpixlat raderade sanningen om Mandela och vägrade att låta människor framföra saklig kritik mot den för detta terroristen som sjungit sånger om att döda vita och som dömts för hundratals brott.

Avpixlat är sannolikt den blogg som är bäst på att blockera skribenter, bäst på att hyckla och bäst på att vägra debatter. Avpixlat är en meningslös skitblogg i jämförelse med de flesta andra.

4 tankar om “Avpixlat raderade artikel som kritiserade Nelson Mandela

 1. Holohoaxx december 7, 2013 kl. 15:08 Reply

  Det här beskriver väldigt bra hur de trojanska hästarna infiltrerar varje rörelse som inte fullt ut tar till sig sanningen, benhårt hävdar den och stänger infiltratörerna och deras kumpaner och lakejer ute.
  Ledtråd – holohoax.

 2. Kalle Kula december 7, 2013 kl. 17:13 Reply

  Bra artikel, återigen.

  Lite förundrad att du samtidigt promotar en Avpixlat-banner i din bloggroll?

  Även Dispatch och Exponerat räknar jag till samma kategori av sajt som Axpixlat. Jag vet inte hur dessa har det med censuren, då jag sällan läser dem, men de har en snarlik agenda till innehållet.

  Realisten skulle platsa bättre.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: