Därför tar vi bort länken till Nordisk Ungdom

Nordisk Ungdom fick nyligen stor uppmärksamhet när de tårtade kvinnan som kastat en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson. Nordisk Ungdom har gjort en del uppseendeväckande utspel, men det här kanske var det som fick störst uppmärksamhet.

Nordisk Ungdom har sett sig som en plantskola för ungdomar som vill ha utlopp för sin kreativitet och sina idéer. 

NU vill se sig som en idérörelse med det är tveksamt om de idéer som organisationen har antagit är rätt väg att gå. Organisationen har nyligen antagit ett nytt idéprogram och även en ny grafisk profil. Där vill man påstå att man kämpar för skandinaverna. NU:s ledare Patrik Forsén påstår i ett anförande den 16 november 2013 att skandinaverna är ett folk och vi talar ett språk och är en etnicitet. Forsén menar att skandinaverna inte är kopplad till någon statsbildning och att vår identitet är sprungen ut vårt gemensamma förflutna. Han säger att vi är ett skandinaviskt folk och att vi (Nordisk Ungdom) kämpar för Skandinavien. I Patrik Forséns Skandinavien ingår Sverige, Norge och Danmark. Forsen påstår att det skandinaviska folket alltid har varit enigt ”trots artificiella gränser”

Att danskar, norrmän eller svenskar är skandinaver råder det inga tvivel om. Men vi ska inte överge vår nationella identitet till förmån för en skandinavism som riskerar att radera ut våra nationella identiteter. Vi svenskar har utvecklats i Sverige och Sveriges gränstrakter och våra rötter är tusentals år gamla. Svensk etnicitet sträcker sig bortom bronsåldern och även om gränsdragningen mellan de skandinaviska ländernas folk inte är knivskarp så är vi idag tre folk.

”Ett enat Skandinavien kräver ett kungahus, en huvudstad, ett folk, en kung”. Patrik Forsén 16 november 2013.

Om NU vill ha ett ”enat” Skandinavien så är de ute och cyklar. Det är svårt att begripa hur de har kunnat komma fram till att en sådan idé skulle gynna vår sak. Det låter som om de fått för sig något och kastat fram ett förslag som utan eftertänksamhet och utan debatt har godtagits. Man kan inte riva upp tusen år av vår historia och överge vår nationella identitet varken på ett ögonblick eller på sikt. De som arbetar för att vi svenskar ska överge vår identitet tillhör i regel fiendelägret som vill radera ut nationsgränser och blanda upp nationerna. Om NU vill göra det – fast i liten skala – så står de på fel sida i politiken.  De låter som mini-globalister som mycket väl skulle kunna efterträdas av medel-globalister som vill ”ena” Europa.

När Norge lämnade unionen med Sverige var det nog bra för bägge länder. Vi kunde då fokusera på egen nationell utveckling och ta hänsyn till frågor inom vårt geografiska område och förstå dessa frågor bättre än vi skulle förstå politiska frågor längre bort. Unioner och imperier bör av principiella skäl motverkas eftersom det finns ökad risk för en centralmakt som inte tar hänsyn till sekundära territorier eller frågor som inte gynnar centralmakten.

Det värsta man kan göra när man upptäcker att olika länder eftersträvar liknande lösningar är att bilda unioner. Vi ska istället sträva efter samarbete, men inte ge upp våra nationella parlament till förmån för något som liknar ett imperium.

Vi har inget emot Nordisk Ungdom per se, men tycker att de valt fel väg. De borde fokusera uteslutande på kampen för ett svenskt Sverige. Istället för att ta på sig rollen som försvarare för Skandinavien skulle de kunna fokusera på ett rädda en enda kommun i Sverige från främlingsockupation. Det skulle väcka respekt. I protest mot NU:s nya inriktning tar vi bort länken till dem.

Annonser

2 thoughts on “Därför tar vi bort länken till Nordisk Ungdom

  1. Rutger Börjesson november 30, 2013 kl. 00:32 Reply

    Det var tråkigt att länken till patrioter som kämpar för skandinaver togs bort. Uppmuntra och diskutera med ungdomarna istället.

  2. Eric J november 30, 2013 kl. 09:16 Reply

    . Vad ni missar är att det är just nationalstaten med sin centraliserande funktion som har varit drivande i att radera de regionala skillnaderna i Skandinavien. Nationalstaterna av postwestfalisk model har varit språngbrädor till globaliseringen . Centraliserade administrativa apparater. En skandinavisk union skulle decentralisera Skandinavien och skulle kunna ge regioner och städer autonomi i lokala frågor. En slags federation. Hur man kan likställa detta med Globalism eller mondialism är helt ofarbart! Då har man dålig koll på Europas historia de senaste 200 åren.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: