Paula Bieler på SD-Kuriren släppte lös hatet mot Fria Tider

Paula Bieler är chefredaktör på SD-kuriren. SD-Kuriren är nog Sveriges mest misslyckade invandringskritiska tidning, men i kraft av partitidning till Sverigedemokraterna har den en upplaga på 10 000 ex.

Paula Bieler har fått jobbet för att hon är liberal försvarare av ett mångetniskt samhälle och gillar ”öppen svenskhet”, dvs den bisarra iden om att en somalisk tolvbarnsfamilj kan bli svenskar och ska få rota sig i vårt land för evigt. I händelse av att deras barn begår brott så ska de ändå få stanna i Sverige för all framtid. Det är SD-politik i ett nötskal.

Igår lät Paula Bieler publicera en insändare av Zeth Arkö Gogman för att med SD-Kurirens hjälp kunna sprida hat mot en av få tidningar på nätet som försvarar yttrandefrihet med emfas.

Sverigedemokraterna ledarskikt har sett med stort ogillande på Fria Tider för att tidningen haft modet att kritisera den varböld i partiet som leder till obefogade uteslutningsärenden och ren mobbing av vissa medlemmar.

Fria Tider har låtit uteslutna Sverigedemokrater få komma till tals och då har tusentals människor fått upp ögonen för hur partiledningen myglar, förfalskar anklagelser mot uteslutna och hur de infört en totalitär regim där varje avvikare ska kastas ut ur partiet.

Gogmans artikel i SD-Kuriren ska ses som en uppföljning av det angrepp som Mattias Karlsson (SD) gjorde på Fria Tider i våras då han kallade FT för en ”neofascistisk” tidning.

Gogmans text innehöll precis det som partiledningen ofta brukar framföra som svar på kritik de får från alternativa medier.

bieler

När SD kritiseras brukar de svara kritikerna med att de är ”nazister” eller liknande epitet. Läs SD-Kurirens text här.

Fria Tider skrev ett bemötande och delar av det löd så här:

I sin artikel presenterar Gogman fyra citat – som alla berör judiskt inflytande i politik och media – som om citaten utgjorde Fria Tiders egna åsikter eller något vi hittat på. Det är en grov verklighetsförvanskning. Citaten kommer från nyhetsartiklar och utgör referat av uttalanden som uppmärksammats i utländsk press. Uttalandena har gjorts av 1) en norsk palestinaaktivist, 2) Richard Nixon, 3) USA:s vicepresident Joseph Biden och 4) den judiska kulturorganisationen Paideias chef Barbara Lerner Spectre.

Varför det skulle vara odemokratiskt eller rasistiskt att återge vad dessa personer sagt är omöjligt att begripa. Men om Gogman menar allvar med sin anklagelse, kan han förslagsvis föra upp de nyhetsförmedlare som först publicerade uttalandena – Jewish Telegraphic Agency, Dagsavisen, New York Magazine och den israeliska tv-kanalen IBA News – på sin lista över förbjudna sajter.

Gogman påstår vidare att Fria Tider skulle ha ”hyllat” en intervju som Russia Today gjort med Syriens president Bashar al-Assad. Det stämmer inte heller. Artikeln Gogman syftar på är i själva verket ett kort, helt neutralt hållet referat av delar av intervjun.

Fria Tider publicerar ”illasinnade artiklar av uteslutna medlemmar”, hävdar Gogman. Han syftar på en debattartikel där SD:s nyligen uteslutne gruppledare i Halland, Oleg Datsishin, kritiserar partiets nya nolltoleranspolicy. Det är svårt att se Gogmans önskan att sätta stopp för möjligheten att länka, läsa och diskutera relevant kritik av partiledningen som något annat än ett symptom på en oroväckande bunkermentalitet inom partiet.

Kritiken som följde mot SD-Kuriren, Gogman och Paula Bieler var massiv. Vad folk tycks ha missat är att insändaren kan vara planterad av partiledningen. Det är nämligen ytterst tveksamt att en nybliven medlem som är 20 år har skrivit hela inlägget helt själv och på eget initiativ.

Vi vet från andra sammanhang inom SD att Mattias Karlsson har varit spökskrivare när det gällt uteslutningsärenden och att det fabuleras ganska mycket i partitoppen.

Det är ingen slump att Paula Bieler fick jobbet som chefredaktör på SD-Kuriren. Hon är nämligen helt i händerna på partiledningen och liksom många andra som fått positioner inom SD så är lojaliteten till Åkesson & Co viktigare än självständigt tänkande. Nu råkar det vara så att Bieler är lika liberal och lika fanatisk förespråkare för ”öppen svenskhet” och ett mångetniskt samhälle som Åkesson och partiledningen är. Dessutom är hon mer än villig att föra ut sina partiföreträdares åsikter via SD-Kuriren även om de är skrivna av andra personer och även om texterna stinker av ohederlighet, lögner eller felaktigheter.

Läs mer om myglet i SD här.

Taggat:,

7 tankar om “Paula Bieler på SD-Kuriren släppte lös hatet mot Fria Tider

  1. […] i att SD censurerat replikväxlingen, den till Patrik Ehn lojala bloggen Bojkotta Aftonbladet kallar det för hatkampanj och påstår att det finns en totalitär agenda i partiet (Ehn uteslöts efter att […]

  2. […] Paula Bieler släppte lös hatet mot Fria Tider […]

  3. […] Paula Bieler släppte lös hatet mot Fria Tider […]

  4. […] Paula Bieler bedriver tillsammans med Mattias Karlsson en hatkampanj mot Fria Tider som anklagas för att vara ”neofascister”. (Läs mer här!) […]

  5. […] Paula Bieler på SD-Kuriren släppte lös hatet mot Fria Tider […]

  6. […] tabloidprojekt fick tidigare stöd av många inom SD. I takt med att SD mer och mer börjar ta avstånd från alternativa medier så har det stödet minskat. Millds skriver på sin […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: