Fortsatt kritik mot Sverigedemokraternas ”nolltolerans”

Idag skriver Oleg Datsishin, f.d. gruppledare för SD i Halmstad, en artikel som kritiserar SD:s ”nolltolerans”. Oleg blev utesluten för att han använt begreppet ”skäggebarn” om ensamkommade asylsökande.

Oleg berättard i artikeln hur han själv gick med i partiet 2009 och då träffade många rakryggade människor som var beredda att kämpa för Sveriges framtid. Men sedan partiet (Jimmie Åkesson och Jonas Åkerlund) införde sin nolltolerans så har många medlemmar blivit osäkra och modfällda.

Flera medlemmar som Oleg träffade när han gick med finns inte kvar i partiet. Oleg skriver:

Partiledningens försök att förvandla SD till ”nya Sverigedemokraterna” har skapat splittring och besvikelse inom partiet. Känslan av sammanhållning är borta. Partiets slogan ”Vi säger vad du tänker” har runnit ut i sanden. Oftare och oftare tvingas man som SD-aktiv till samma typ av hyckleri, lögner och intetsägande uttryck som andra partier använder sig av. ”Nolltoleransen” verkar inte ha några gränser och partistyrelsen låter i praktiken SD:s fiender bestämma vilka som får vara kvar. Personer som anses obekväma kan få ”nolltoleransgiljotinen” använd mot sig även för snedsteg gjorda 10-15 år tillbaka i tiden, samtidigt som andra, som exempelvis fört hemliga register över partikamrater, kan klara sig i stort sett utan konsekvenser så länge partiledningen upplever dem som lojala.

Det är allvarlig kritik som Oleg riktar mot SD. Han berättar om att medlemmar har känt sig jagade och själva hoppat av efter att Medlemsutskottet (Johnny Skalin, Björn Söders flickvän m.fl.) har inlett undersökningar mot dem efter att vänstern har anklaget dem för att vara ”rasister” osv.

Oleg menar att SD:s högsta företrädare nu tappat kontakten med gräsrötterna som slitit och kämpat i alla år i motvind och gått miltals för att dela ut partiinformation i brevlådor.

Oleg skriver:

SD har mer och mer kommit att likna en sekt där intern kritik inte accepteras och där MU används som ett verktyg för att bli av med personer som vågar kritisera ledningen. Istället för att stödja medlemmar som utsätts för drev försöker man blidka massmedia genom att kasta sina egna partikamrater åt vargarna.

Det verkar som om partiets ledning är så förblindad av de senaste månadernas höga opinionssiffror och tillströmning av nya medlemmar att man tror att det är skickliga talare och medietränade moderater och socialdemokrater som ansluter sig till SD idag. Men det är det inte. Det är, på gott och ont, precis samma typ av politiskt oerfarna människor som tidigare. Frågan är hur länge till dessa kommer att köpa ledningens retorik, och blunda för dess inkonsekventa agerande, när de upptäcker att de själva kan riskera att bli stående ute i kylan efter ett mediadrev eller efter att ha tyckt annorlunda än ledningen i någon fråga. Jag har redan fått höra att många nykomlingar inte vågar aktivera sig i partiarbetet just på grund av att de inte litar på att partiet kommer att backa upp dem när det blåser snålt.

Det är inte osannolikt att det finns folk inom som SD är planterade för att driva partiet åt det hållet. Nyligen avslöjades att en person från Expo arbetade i partiet och det kan mycket väl vara andra som finns där för att göra partiet mera liberalt. Men det går inte att skylla på sådant heller eftersom det trots allt är Jimmie Åkesson, Björn Söder, Richard Jomshof och Mattias Karlsson, fyra liberaler som själva driver partiet åt det hållet.

Oleg hoppas att landsdagarna nu senare i november kan lyfta fram kritik mot vad som pågår i partiet. Om Kasselstrand får vara kvar i partistyrelsen är det ett gott tecken, men om har ersätts av Paula Bieler är det så illavarslande att det inte finns någon anledning att stanna kvar i SD. Det är bättre att gå över till Svenskarnas Parti.

Olegs artikel väckte lite olika reaktioner. Många höll med honom och förstod att om liberaliseringen fortsätter inom SD så kan partiet bli ett problem för svenskarna snarare än en tillgång. Några röster från kommentarsfälten:

Mycket bra skrivet, Oleg Datsishin!

För egen del vill jag tillägga några synpunkter. Som du är inne på, så var nolltoleransen i sig ett idiotbeslut, och det blir inte bättre av att en del partimedlemmar får komma med korkade uttalanden och ändå få vara med i partiet, medan andra slängs ut med hänvisning till ibland flera år gamla ”synder”, men detta är inte i mina ögon det värsta ändå. Det som för mig är den mest allvarliga sidan av SD:s förvandling, är att alla dessa uteslutningar helt tydligt visar att SD ideologiskt har bytt fot helt och hållet. Det har inte bara blivit ett parti som försöker bli så mainstream som möjligt och ängsligt sneglar på de värderingar som hittills har varit rådande, och som har lett oss till den nuvarande katastrofsituationen. Det är värre än så. På kort tid har partiet gått från att ha varit ett parti för svenska folket i första hand och invandrare i andra hand, till att vara bra för varken svenskarna som grupp eller för de invandrare som försöker hjälpa till att få landet på rätt köl igen (det visar bland annat behandlingen av Oleg Datsishin). Samtidigt som man åker ut med huvudet före ifall man visar de minsta tendenser till att vara svensk nationalist, så kan man sitta högt upp i partiet trots att man har nära kontakter med och besöker ett ultranationalistiskt parti i ett annat land. Om inte detta är dubbelmoral på hög nivå, så säg vad som är det.

Som det framgår av artikeln, så finns det många frustrerade medlemmar i partiet. Människor som känner sig svikna, osäkra och rädda. Det har jag förståelse för. De har engagerat sig i något som de har trott på, och som nu inför deras ögon har omvandlats till något helt annat. Vad jag inte förstår, är de många som aktivt håller på att försvara partiet i sitt nuvarande skick. Jag kan tänka mig två anledningar till deras agerande. Antingen är de i det tysta ideologiskt lagda åt det hållet som nu är tongivande i partiet (hat mot svensk nationalism, hyllande av ett annat folks nationalism), och av den anledningen försöker få andra att stanna kvar i partiet eller gå med i det, för att på det sättet hjälpa dem med deras egen agenda. Eller så är de mer än lovligt naiva och tror att bara man sitter still i båten och mjäkar med och väntar, så blir allt bättre. Personer i den sistnämnda gruppen kommer att få ett brutalt uppvaknande den dagen som de själva gör ett litet snedsteg och kastas ut i kylan.

+ + +

Oleg, vi är många som sympatiserar med vad du skriver. Jag känner en person som klippte sitt medlemskort och skickade tillbaka det till SD efter att Patrik Ehn uteslöts på falska grunder och med påhittade förklaringar. En av dem som låg bakom uteslutningen av Ehn var Jonas Åkerlund som hjälpt Åkesson att göra partistyrelsen till en sammanslutning för liberaler. Nu kommer ytterligare ett sådant steg tas när Gustav Kasselstrand sannolikt sparkas ut för att ersättas av den etniskt blinda ultraliberalen Paula Bieler.

Precis allt som sker i SD pekar gång på gång hur partiprogrammet har förändrats och urholkats så att ingenting av nationalism finns kvar. Nolltolerans tillsammans med en politik som blir mer och mer liberal är förödande inte bara för SD utan främst för Sverige och svenskarna som inte längre ha en egen representation i riksdagen. SD satsar enbart på att vara ett parti som ”minska” invandringen, men de har inga lösningar på problemen som har skapats i Sverige. Allt som handlar om repatriering är tabu, men borde vara självklart att dryfta eftersom repatriering är enda möjligheten att rädda Sverige. Redan om fyra år kommer antalet muslimer i Sverige vara en miljon. Antalet etniska främlingar (med icke-europeisk bakgrund) kan då vara två miljoner eller fler.

Trots den alarmerande utvecklingen i Sverige är SD Europas minsta invandringskritiska parti. Det beror på att man tassar på tå och är rädda för att ta strid mot media. Ännu mer rädda är man att försvara de etniska svenskarna. Partier gör stor sak av att iranier blir medlemmar i partiet och gläds åt det, samtidigt som man sparkar ut duktiga personer som Daniel Rondslätt, Patrik Ehn och Oleg Datsishin.

Det är en sjukdom som har slagit rot i partiet och den sjukdomen sitter i partitoppen och smittar varje person som får en nyckelposition i partitoppen. Sjukdomen resulterar i liberalism, hyckleri och politiskt korrekthet.

När Jonas Åkerlund nu tar avstånd från ett uttalande 2002 trots att det inte var det minsta kontroversiellt då EFTERSOM ALLA SOM VAR MED I SD 2002 UPPSKATTADE VAD SOM SADES PÅ DEN TIDEN.

Partiets liberaliseringsprocess inleddes på allvar omkring 2006 och styrdes av Jimmie Åkesson, Björn Söder, Richard Jomshof och Mattias Karlsson. År 2011 resulterade den i en kraftig liberalisering av partiprogrammet där man gick så långt att man kallade adoptivbarn för ”inrikes födda” vilket är fullkomligt bisarrt.

Partiets försvar för ”öppen svenskhet” kände gräsrötterna inte ens till. Inte heller att partiledningen använde sig av lögner för att kunna kasta ut folk som man ogillade eller inte ville ha i partiet av personliga skäl. Åkesson och Söder vill bara ha personer som gör exakt som de säger, de vill inte ha självständigt tänkande personer i partiet. Därför åkte Mattias From och Daniel Rondslätt ut. Patrik Ehn åkte ut därför att han stödde Gustav Kasselstrand men eftersom det var svårt att kasta ut Kasselstrand direkt så började man med att försvaga stödet för Kasselstrand.

Detta har sedan fortsatt och idag är det en gåta att man ens kan gå med i SD. SD vill ju ingenting! Det enda de gör är att förtala människor som ogillar ett mångetniskt Sverige. SD gläds åt att iraniern Gholam Ali Pour går med i partiet som samma parti sparkar ut svenskar som ogillar ett mångetniskt Sverige. SD är sjukt!

Jimmie Åkesson som av sina lojala partifränder anses vara intelligent är bevisligen totalt okunnig när det kommer till frågor om nationalism, etnicitet och svenskhet. Han känner inte ens till om det finns etniska svenskar och säger att alla som ogillar idén om ”öppen svenskhet” bör lämna partiet. Öppen svenskhet innebär att precis vem som helst kan blitt svensk och är ett begrepp som innebär att man accepterar ett mångetniskt Sverige. Jimmie Åkesson är en hycklare, en falsk profet som lockar in svenskarna på fel väg. Han är ett hot snarare än en tillgång.

Om det inte blir revolt mot partiledningen under landsdagarna och om Kasselstrand ersätts av Paula Bieler och om Tommy Hansson får en starkare position i partiet, kanske som riksdagsman 2014 så blir blir inte jag klok på varför någon kan gå med i SD.

Vi behöver att helt annat parti i Sverige, inte fega liberaler som kryper för media och makten. Sådana partier har vi tillräckligt av. Vi behöver ett parti som motsätter sig utvecklingen av ett mångetniskt Sverige och som vågar ta tag i repatrieringsfrågan. Det sista vi behöver är hycklare som Jonas Åkerlund som tog avstånd från sig själv på det mest löjeväckande sätt jag sett någon göra.

Tack Oleg för att bra text!

+ + +

Helt rätt Oleg, helt rätt det du skriver. Det ska bli intressant att se hur stort motståndet från gräsrötternas sida kommer te sig mot partiledningens maktfullkomlighet under landsdagarna. Jag hyser ärligt talat inte några större förhoppningar om att det kommer ske någon förändring av partiledningens totalitaristiska inställning till sina medlemmar. En förändring kommer ske först när en alternativ partistyrelse kan tänka sig ställa upp och kandidera. Men det kommer bli intressant att debatten om ”nolltoleransen” förs upp till ytan. Jag hoppas verkligen den gör det.

+ + +

Det ser mörkt ut för SD. Jimmie Åkesson är en folkpartist ut i fingerspetsarna – draperad med den svenska flaggan.

+ + +

Mer om SD:s nolltolerans här.

Annonser

2 tankar om “Fortsatt kritik mot Sverigedemokraternas ”nolltolerans”

  1. […] Fortsatt kritik mot Sverigedemokraternas ”nolltolerans” […]

  2. elfyma+ november 15, 2013 kl. 08:11 Reply

    Oleg Datsishin hyllas, med rätta, för sitt klarsynta inlägg.
    Kommentatorn hyllar etnisk (svensk) renhet, men väljer märkligt nog att bortse från att även Datsishin är invandrare utan svenskt blod i sina ådror.
    Skulle Datsishin repatrieras om SvP fick bestämma ?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: