Jonas Åkerlund (SD) är bara väldigt pinsam

Idag kom Aftonbladet över en närradiosändning från SD som enligt uppgift sände den 3 augusti 2002. Sverigedemokraternas vice ordförande medverkade på den tiden i SD-radio under namnet ”Viktor”.  Han stod på kommunvalslistor och landstingslistor och hade varit involverad i SD i många år redan då.

I skydd av täcknamnet ”Viktor” kunde Åkerlund framföra åsikter som med största sannolikhet kom direkt från hjärtat. Han ville utvisa 500 000 av de värsta parasiterna. Ett förslag som varje vettig Sverigevän skulle kunna ställa sig bakom.

jonas_akerlund-560x320
Foto: Riksdagen och Realisten

Jonas Åkerlund:

”Som vi har sagt förut, skulle vi återsända 500 000 av de värsta parasiterna i Sverige, alla den här typen av problem som vi har pratat om nu skulle vara borta då… man hoppar på någon, tarmarna spricker, revbenen går av. Skulle vi signalera en sådan gång, att de här unga mobbarna och deras familjer får åka hem igen och dom kommer aldrig hit. I det ögonblicket så skulle mobbningen upphöra i nästan alla skolor därför att ingen vill ta den risken…”

Åkerlunds hållning 2002 var varken extrem eller rasistisk. Det var i själva verket en klok idé som mycket väl skulle kunna genomföras om det bara fanns politiskt mandat för det. Att utvisa 500 000 år 2002 måste innebära att vi idag borde utvisa en bit över en och en halv miljon eftersom ytterligare ca en miljon invandrare har tillkommit under dessa elva år. Siffrorna är skrämmande och mer om den demografiska utvecklingen kan man läsa på Affes statistikblogg.

Idag spelade medierna upp vad Åkerlund sade 2002 och han har garanterat får massor av människor att hålla med om att det han sade då var klokt och bra.

Men sedan 2002 har det hänt en del i Åkerlunds huvud. Han har gjort karriär som politiker. Han är riksdagsman och sitter nu som vice ordförande i Sverigedemokraterna och är Jimmie Åkessons närmaste man.

När Sverigedemokraterna för några år sedan införde ”nolltolerans” var Åkerlund en ivrig påhejare för att den skulle införas. Jonas Åkerlund har på elva år förändrats från att vara frispråkig till att vara politiskt korrekt och feg. Karriären inom SD har gjort att han idag vänder sig mot sina egna tidigare uttalanden och beklagar att han sagt något så ”dumt”. I en intervju med Aftonbladet säger han att han var ”omogen” år 2002 då han var 53 år gammal. Han tar nu avstånd från allt han sagt tidigare.

Vem är då Jonas Åkerlund? Svaret är att han är en feg vindflöjel som kan svänga åt vilket håll som helst om det gynnar honom själv. Sedan 2006 har han svansat för Jimmie Åkesson och instämt i alla förslag som har kommit från partiledningen hur tvivelaktiga de än har varit. Till yrket är han begravningsentreprenör och ingen trevlig person att ha att göra med. Under de åren han suttit i partitoppen har han medverkat i att liberalisera SD och utesluta en hel rad goda Sverigevänner.

Jonas Åkerlund var den som öppnade ett uteslutningsärende mot Jimmie Windeskog (idag chefredaktör för tidningen Nationell Idag) för att denne hade kritiserat partikollegan Tony Wiklanders lämplighet i partiet eftersom Wiklander tidigare hade adopterat ett barn från Indien. Windeskog försvann snabbt ur partiet. Sedan dess har Åkerlund medverkat i att fatta beslut om en rad uteslutningar. Han medverkade bl.a. till att Patrik Ehn och Daniel Rondslätt uteslöts ur partiet och ställde sig bakom alla de falska anklagelser som gjordes mot Ehn för att han skulle kunna uteslutas snabbt. Åkerlund har även medverkat i uteslutningen av Mattias From, Oleg Datsishin och många andra. De uteslöts på falska grunder med hänvisning till ”ideologiska avvikelser” fastän ingen av dem uttryckt sig extremt eller hade avvikit från partilinjen på något sätt.

Jonas Åkerlund har också ställt sig bakom Åkesson när det gäller behandlingen och mobbningen av Gustav Kasselstrand. Kasselstrand har länge motarbetats av partiledningen och inför landsdagarna (senare i november) riskerar han att mista sin plats i partistyrelsen. Detta trots att han representerar 3 300 medlemmar i SDU och trots att han skött sig exemplariskt och partilojalt under alla år. Istället lanseras nu Paula Bieler till medlem i partistyrelsen. Bieler är en liberal kvinna som liksom SD numera helt och fullt försvarar ett mångetnisk Sverige och hon gör det med emfas. Åkerlund står bakom henne och vill liksom Åkessongänget slänga ut Kasselstrand, helst vill de utesluta honom ur partiet, men de har inte hittat några tungt vägande skäl för att kunna göra det. Därför mobbas han ut stegvis. Sannolikheten för att han ska hamna på valbar plats i nästa val har också minskat betydligt trots att han är mer populär än Åkesson bland stora grupper väljare, främst bland de unga.

När Aftonbladet ville ställa frågor till Åkerlund, som är vice ordförande i SD och borde ha en skyldighet att svara korrekt och öppet på frågor, så valde han en annan metod. När han fick frågor från journalisten brusade han upp och började ryta till henne ”Nu lägger du av” etc och uppförde sig allmänt dåraktigt.

Då ska man komma ihåg att när exempelvis Patrik Ehn uteslöts (med hjälp av Åkerlund) så uppförde sig Ehn exemplariskt. Han var artig och vänlig mot alla som intervjuade honom vilka de än var och vilka frågor de än ställde.

Åkerlunds dåliga uppförande mot journalisten visar att han inte är en värdig riksdagsman och att han inte är värdig posten som vice ordförande i SD. Men SD har tagit för vana att låta ytterst omogna, inkompetenta och intellektuellt undermåliga personer få topposter i SD om de visar lojalitet mot Åkesson. Den som däremot har kritik att framföra mot något eller någon i partitoppen hur berättigad den kritiken än är riskerar att uteslutas och smutskastas av partiledningen.

Efter att Åkerlinds uttalande från 2002 blev offentligt så tog Jimmie Åkesson snabbt avstånd och kallade det ”oacceptabelt”, men inte värre än att han genast deklarerade att Åkerlund ska få vara kvar i partiet. Helt plötsligt blev det acceptabelt. Åkesson berättade dock inte att skälet till att Åkerlund inte kastas ut är att han inte är ett hot mot Åkesson. Åkesson vill ha mediokra politiker runt sig så att han själv kan lysa. Skulle Kasselstrand och andra konkurrera på allvar med Åkesson så skulle Åkesson förlora. Därför har Åkesson säkrat sin makt genom att se till att partistyrelsen består av lojala människor istället för begåvande människor.

Även twitterflamsaren Linus Bylund som är något av en specialist på att säga dumheter tog Åkerlund i försvar. Detta trots att SD i nolltoleransens tecken utesluter folk som skött sig exemplariskt i jämförelse med Åkerlund.

Återigen ser vi exempel på samma sak. Partiledningen har en agenda för de lojala och ofta underbegåvade Åkesson-trogna och en annan agenda för begåvade och populära nationalister som helst ska frysas ut.

Det är mycket luft i SD just nu. Det är som en ballong som kan spricka när som helst och om så sker beror det på den ”nolltolerans” som Åkesson och Åkerlund infört eftersom den bara tillämpas när det passar partiledningen.

Firma Åkesson & Åkerlund börja stinka ganska mycket nu.

– – –

Samlingstråd om SD här.

Annonser

Taggat:

3 tankar om “Jonas Åkerlund (SD) är bara väldigt pinsam

 1. Tage Sundin november 13, 2013 kl. 01:36 Reply

  Kampanjen mot SD i allmänhet och Åkesson i synnerhet trappas nu upp, och inte enbart från Aftonbladet. Även mer utpräglat nationella grupper än SD, blåser allt intensivare i basunerna.

  Man undrar varför?

  Önskedrömmen, kan man gissa, är ett SD-väljarna skall desertera, och i riksdagsvalet 2014 istället lägga sina röster på ett nationellt parti. Men det kommer inte att hända!

  Ingen har en klar bild av framförallt de grundläggande värderingarna hos de förmodligen runt 900.000 väljare som vid val i dag skulle lägga sina röster för SD. Men det skulle förvåna mig om mer än ett fåtal ens i en mardröm skulle överväga att rösta på ett parti där antisemitismen är framträdande.

  Om även förtroendet för SD skulle vackla i grunden, återstår nog i praktiken och nuläget endast soffan som alternativ i valet! Och vem skulle tjäna på det annat än de riktiga landsförrädarna?

  Låt oss istället sluta leden, och mangrant ta ställning för SD i det späckade valåret 2014. För fortfarande finns hoppet att SDs många ytterst tveksamma ställningstaganden under senare år är skicklig valtaktik för att ytterligare bredda SDs väljarbas.

  Men om SDs mindre tilltalande politiska utveckling fortsätter även mandatperioden 2014 – 2018 finns det skäl återkomma till frågeställningen. Vi kan då lättare bedöma om SD är en del av lösningen, eller en del av problemet!

 2. Holohoaxx november 13, 2013 kl. 07:42 Reply

  Mycket bra artikel. SD är inget annat än fega och ”politiskt korrekta”, vilket innefattar att gå Sions och därmed lögnens, eller om ni så vill ondskans ärenden. Hade han istället stått för vad han sagt för 11 år sedan och uppgraderat siffran till låt säga 2 miljoner parasiter hade en rakryggad man som inte viker när han konfronterar ondskan uppenbarat sig istället för en krypande och undfallande syltrygg.

 3. Bobban november 15, 2013 kl. 15:27 Reply

  Väldigt träffsäker artikel. Hela partiledningen MÅSTE bytas ut. Men hur ska man gå tillväga för att få Kasselstrand som partiledare i enda partiet som kanaliserar missnöjet mot förstörelsen av Sverige?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: