Ytterligare en Sverigedemokrat utesluten

SD Hallands distriktsordförande Richard de Garay har uteslutits ur Sverigedemokraterna. Det var i måndags som partistyrelsen fattade beslutet.

För en tid sedan uteslöts Richards partikamrat Oleg Datsishin för att han använt uttrycket ”skäggebarn” om ensamkommande män som söker asyl och som av myndigheterna kallas ”flyktingbarn”. Använder man det begreppet bilor man automatiskt föremål för ett uteslutningsärende.

För över en månad sedan blev Richard föremål för ett uteslutningsärende efter att han försvarat Oleg. Richard blev därmed paria i partiet eftersom man inom SD inte tål kritik.

Att ta parti för en partikamrat som blivit utesluten är inte tillåtet inom SD eftersom man då uppfattas som ett problem.

Richard var redan från början varit tydlig med att han ogillade uteslutningen av Oleg och det har han framfört till andra partimedlemmar. Det ledde till att ett uteslutningsärende öppnades även mot Richard.

Enligt Richard har partiet sedan fabricerat olika skäl för att kunna verkställa uteslutningen, men de verkliga skälen är att Richard kritiserade partiets uteslutningshysteri.

SD Halland står nu utan ordförande och det är oklart om Richard kommer att sitta kvar som politisk vilde eller avgå. I ett försvarsbrev till Medlemsutskotte säger han:

”Jag finner mig dock inte i att bli behandlad på detta vis av ett parti där jag gick med i innan valet 2010 och fått betala ett högt socialt pris för saken. Dragit mitt strå till stacken, ställt upp delat ut material argumenterat skrivit insändare och får nu detta brev som ett stor tack för att bidragit till att ordna riksdagsmandat. Ja sannerligen är det då som ordstävet säger ”Otack är världens lön”. 

Läs mer om Sverigedemokraternas uteslutningshysteri här.

2 tankar om “Ytterligare en Sverigedemokrat utesluten

  1. […] Ytterligare en Sverigedemokrat utesluten […]

  2. ÅMÅL november 7, 2013 kl. 19:46 Reply

    Utrensningar sker –
    alla som inte underkastar sig
    Israels vilja –
    ska ut!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: