PK-partiet Sverigedemokraterna

Det krävs en del tankearbete och jämförelse med verklig nationalism för att förstå att SD är ett liberalt antinationalistiskt parti. Liksom när många gammelsossar inte begrepp att sossarna en gång förvandlades från ett parti med nationell inriktning till ett ultraglobalistiskt parti så begriper inte SD:s väljare att partiet har svikit svenska folket. En som studerat partiets utveckling – eller snarare förfall – är den produktive bloggaren, författaren och opinionsbildaren Jan Milld.

Varje gång en stor politisk fråga blossar upp som debattämne i media så är även SD där och uttalar sig. Men det är aldrig några kloka analyser som SD gör utan deras politik sammanfaller nästan alltid med vad sjuklövern tycker. Jan Milld har skrivit en kommentar med anledning av SD:s allmänna vilsenhet och åsikter i skolfrågan.

Jan Milld:

Samtidigt kommer ständigt nya indikationer på politisk vilsenhet.

• Ett exempel är att gruppvåldtäkter inte får kopplas till invandringen.

• Ett annat exempel är att påstådda flyktingbarn inte får kallas ”skäggebarn”.

• Ett tredje exempel är vad partiledaren sade i en intervju med Göran Rosenberg – han kunde där inte tillstå att det finnsetniska svenskar!

Ett fjärde exempel är Jimmie Åkessons spontana instämmande i kören mot Skånepolisen, för dess strävan att spana mot zigansk brottslighet.

Ett femte exempel är den senaste partiledardebatten i SVT. Ett avsnitt handlade om sjukvården i Sverige. Ingen enda deltagare, inte heller Jimmie Åkesson, hade något att säga om lagen från den 1 juli i år om illegala utlänningars rätt till i praktiken gratis sjukvård i Sverige.

• Ett sjätte var Landskronadråpet, då en 78-årig svensk kvinna misshandlades av en ung arab så att hon dog. Om detta blev kommentaren från SD-företrädaren Carina Herrstedt att man ”inte ska göra politik av händelsen”.

Carina Herrstedt är nu åter aktuell, i ett pressmeddelande från SD om friskolor. ”Oacceptabel elevsortering av friskolor” lyder rubriken:

”Uppdrag granskning lyfte i sitt senaste program problematiken kring friskolor som medvetet väljer och sorterar vilka elever de vill anta till skolan. Hur utbrett problemet är, är svårt att säga men det är oacceptabelt att det ens förekommer. Carina Herrstedt, riksdagsledamot utbildningsutskottet, kommenterar: – En tämligen enkel lösning vore att kommunerna skötte kösystem och antagningar utifrån uppsatta regler. Det finns i dag redan kommuner som erbjuder friskolorna denna service. Carina fortsätter: – Utgångsläget måste vara att såväl fristående som kommunala skolor ska vara öppna för alla elever. ”

”… skall skolan vara öppen för alla och skolverket måste ges verktyg för att lyckas säkerställa att ingen skola handplockar sina elever. ”

Är inte det här detsamma som Folkpartiet och Jan Björklund varit inne på, om tvångsvis blandning, att svenska elever inte ska kunna slippa mångkulturen, att det ingenstans ska finnas någon tillflykt?”

Hela artikeln kan läsas här.

Annonser

En tanke på “PK-partiet Sverigedemokraterna

  1. […] Carina Herrstedt är ett särfall. Hon har gjort så många korkade uttalanden att de inte går att räkna. Allt från att SD bör värva ”assimilerade” irakier till att man ”inte ska göra politik” av händelser när svenskar dödas av invandrare. (Läs mer här!) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: