Är Fredrik Reinfeldt riktigt klok? Är hans väljare helt galna?

När Fredrik Reinfeldt höll sitt tal i Almedalen förra veckan visade han upp sin mest odemokratiska sida. Han var tydlig med att inte vilja ge SD något som helst politisk inflytande, inte ens i proportion till sin storlek. Ett normalt demokratisk förfarande är att ge partier inflytande efter sin storlek. SD borde alltså redan nu har 5,7 procent av ministerposterna och borde vara en del av regeringen.

fredrik_reinfeldt-101
”Vi” ska isolera ”dom” för att ”dom” delar upp oss i ”vi” och ”dom”.

I en representativ demokrati borde partier ges inflytande efter den storlek de har. Ministerposterna borde fördelar i proportion till ett parti storlek. Det är demokrati. Det borde inte vara möjligt att manipulera som Fredrik Reinfeldt gör för att hindra SD att få politiskt inflytande. Fredrik Reinfeldts tal var verkligen både skrämmande och avslöjande. Inte nog med att han medvetet vill hindra SD från att få minsta lilla inflytande över politiken som förs i landet, han visar också ett öppet hat mot partiet som är näst intill patologiskt.

Fredrik Reinfeldt:

”Ska vi inte snart upptäcka att vi har åtta partier i Sverige riksdag, därför att det är från dessa åtta partier man ska grunda regeringsalternativ. Och för att göra det riktigt komplicerat, ett av de åtta partierna ska inte få vara med.”

När Reinfeldt deklarerade att han vill utestänga ett specifikt parti från varje form av demokratiskt inflytande så applåderade hans väljare. Var det en samling dårar som fanns plats? Hur kan väljare i så stor utsträckning applådera en politiker som vill inskränka demokratin? Deras reaktion säger mycket om hur långt det har gått med det politiska förfallet i moderaterna och i Sverige. Det självklara för Reinfeldt – om han hade varit demokrat – hade varit att säga att SD liksom andra partier ska få inflytande i proportion till sin storlek. Föraktet mot riktig demokrati kommer från Fredrik Reinfeldt. Han vill använda det demokratiska systemet för att manipulera politiken.

”Inte för att dom andra sju tycker likadant, för det gör dom inte. Dom bygger i grunden på en tradition av tillit och vilja att göra någonting med politiken där det åttonde är helt avvikande. Dom för in hatet i svensk politik. Deras idé är att säga dom i stället för vi. Dom vill dela upp oss som människor och göda misstänkliggörandet, vi ska titta på varandra med misstro. Det är deras idé. Allt inflytande dom kan få tänker dom använda till en enda sak och det är att ge sig på människor som har kommit hit från andra länder. Dom har ingen annan idé, det är därför dom finns som parti, det är det dom vill använda sitt inflytande till och vårt besked är (Reinfeldt höjer röster och skriker) ni ska inte få något inflytande.”

Den antidemokratiska publiken jublar åt Reinfeldt som säger att SD vill dela upp oss i ”vi och dom”, men att det är Reinfeldt själv som gör den uppdelningen fattar inte publiken. ”Vi” de goda moderaterna som inte vill ge ”dom”, de elaka Sverigedemokraterna, något som helst inflytande. Vi och dom. Publiken jublar och visar hur korkade och tanklösa de är. Antidemokraten Fredrik Reinfeldt visar sitt fula tryne.

”Den som en gång har röstat fram hatet kommer förändra samhället. Den dagen dom får inflytande kommer dom att förändra Sverige. De fyra allianspartierna säger därför, vi måste vara beredda att kunna ta ansvar för Sverige och samtidigt isolera det åttonde partiet. Vi är beredda att släppa fram en rödgrön regering om dom är större än våra fyra partier därför att vi är beredda att ta ansvar för att säga att ska man isolera någon måste det också få konsekvenser. Vad säger våra politiska motståndare? Och jag vill säga här, mummel och tystnad är inte svaret på främlingsfientlighet – tydlighet är svaret.”

Återigen får Reinfeldt applåder när han säger att han vill isolera ett politiskt part som över 300 000 människor röstade på i förra valet. Föraktat och hatet mot SD är så stort att han är beredd att släppa fram en rödgrön regering för att hindra ett Sverigevänligt parti från att få inflytande. Och publiken applåderar som om deras hjärnor var helt tömda på innehåll och bara betingade reflexer får deras händer att klappa. Hur kan det ens vara möjligt att moderater applåderar sin partiledare när han säger att han gärna vill se en rödgrön regering? Vad är det för idioter som finns i publiken? Jo, det är moderater, en alldeles otroligt korkad samling väljare som uppenbarligen applåderar åt vad som helst som kommer från Fredriks mun.

”När socialdemokratin leddes av Mona Sahlin då hade dom en tydlig ledare som aldrig darrade på manschetten i dom här frågorna och det hedrar henne alla dom insatser hon gjorde för att vara tydlig mot främlingsfientlighet i Sverige.”

Publiken jublar och applåderar när Fredrik Reinfeldt hyllar en av de mest infantila politiker som Sverige har haft. Hon var partiledare för socialdemokraterna och trots sin position saknade hon all kompetens som behövs för att kunna leda ett parti och leda ett land. Få politiker har spottat ut sig så många grodor som hon har gjort, men ändå hyllas hon nu av Fredrik Reinfeldt. När han berömmer Sahlin applåderar den lobotomerade publiken.

”Och nu ska jag berätta något som ni redan vet. Den ledare socialdemokratin har nu har säkert många förtjänster, men han är tyst i dom här frågorna och jag ska berätta vad det är, det är pinsamt, pinsamt.”

Den huvudsakligen etniskt svenska publiken applåderar återigen. För publiken är det tydligen viktigt att Sverige översvämmas av invandrarna och att svenskarna trängs undan i sitt eget land. På något annat sätt går det inte att tolka applådåskorna som Reinfeldt får när han vill bekämpa svenskarna i sitt eget land.

”Så isolerar man inte hatet och främlingsfientlighet. Här gäller skärpning. Vi har gett våra besked, vi ska kunna regera Sverige och samtidigt isolera detta parti. När vi sedan vill regera Sverige då är frågan, om nu sju partier trots allt ska försöka ta ansvar, så är frågan, bör man ha en strategi där man förbereder sig eller ska man hoppa över det?”

Reinfeldt vill förbereda sin publik på att demokratin kommer att inskränkas ännu mer och att ett visst politiskt parti som finns i riksdagen ska hållas borta från allt inflytande – i all framtid. När Reinfeldt kallar SD och deras väljare för ”dom” och när han vill hindra dem från varje form av inflytande och när han är beredd att ta till vilka odemokratiska metoder som helst för att hindra SD att få inflytande så gillar publiken vad han säger. Deras applåder visar hur hjärntvättade stora delar av den svenska allmänheten faktiskt är. Samhället och de etablerade politikerna gör gärna Sverige totalitärt bara det gynnar deras egna politiska intressen. De är beredda att skapa vilka maktkonstellationer som helst bara SD inte får vara med. Reinfeldt ser gärna en rödgrön regering – bara SD inte får vara med. Han kan tänka sig vilket styre som helst i Sverige bara SD inte får vara med. Och den lobotomerade publiken applåderar.

Fredrik Reinfeldt framstår mer och mer som en galning och hans politik som mer och mer absurd. När ska hans väljare fatta att moderaterna är ett sjukt parti som leds av en vettvilling? Kommer de någonsin att vakna?

– – –

Läs mer om Fredrik Reinfeldt här och här.

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: