Ledaren för English Defence League fick inte promenera i London

Idag hade Tommy Robinson, ledaren för English Defence League (EDL), för avsikt att promenera genom det invandrartäta området Tower Hamlet tillsammans med sin kusin Kev Carroll. De skulle göra en välgörenhetspromenad för att samla in pengar till den cancersjuka flickan Amelia Mae. Men de stoppades av polisen som tog hänsyn till muslimers krav på att inga islamkritiker får vistas i deras områden.

När polisen fick veta att Robinson skulle ta en promenad i området skickade de brev till Robinson och förklarade att han borde undvika området efter det skulle kunna bli ”våldsamma reaktioner”. Polisen ville visa att i England får inte brittiska medborgare gå på vilka gator de vill. Redan tidigare har muslimer jagat bort vanliga britter från vissa områden som de mer eller mindre har ockuperat och kallar sharia-distrikt. Kvinnor och män som inte uppfyller de av muslimerna uppfyllda kraven på anpassning till sharia-lagar jagas helt enkelt bort – i sitt eget land. Delar av London och andra städer har zoner som vanliga britter inte kan eller våga besöka. Tower Hamlet är ett sådant farligt område.

”Fredliga” muslimer vill alltså inte tillåta britter att promenera i sin egen huvudstad. När Tommy Robinson och Kevin Carroll ändå går sin promenad så kommer två män med islamistiska sympatier fram och angriper dem fysiskt. Trots att polisen och ett stort antal vittnen ser hela händelsen, som också filmas, så blir istället Robinson och Carroll gripna och bortförda av polisen.

Polisen gick alltså islamisternas ärenden när de förbjöd Robinson att promenera, undvek att gripa de män som attackerade honom och istället grep Robinson enbart för att han tog en promenad.

För ett par dagar sedan förbjöds två amerikanska islamkritiker att resa till Storbritannien för att deras besök skulle kunna orsaka oroligheter och upplopp bland muslimerna.

edl1

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: