Sverigevänlig protest mot regeringen idag

exponerat-info

En tapper skara svenskar demonstrerade mot regeringen idag. Foto: Exponerat.info

– De största Sverigevänliga bloggarna vägrade att stödja ett Sverigevänligt initiativ.

– Bara Realisten och några få andra bloggar gav stöd till Värmlandsgruppens manifestation.

– Polisen ändrade tid och plats dagen före demonstrationen.

Det vällovliga initiativet av Folkrörelsen Värmlandsgruppen att genomföra en manifestation i Stockholm fick inte det stöd de borde få. De största Sverigevänliga bloggarna bojkottade demonstrationen genom att tysta ned existensen av den innan den skulle genomföras. Dessutom togs kommentarer bort som tipsade om den.

Det är närmast en skandal att varken Avpixlat eller Fria Tider brydde sig om att i förväg skriva om manifestationen. Hade de gjort det så skulle ännu fler ha kommit. Men varken Avpixlat eller Fria Tider ville att det skulle bli någon större uppslutning kring manifestationen. Det bevisas av att de också raderade kommentarer som tipsade om tid och plats för demonstrationen (även om några kommentarer fick ligga kvar, kanske för att någon moderator missat att radera dem). Över sextio personer kom ändå till mötet.

varmlandsgruppen-foto-realisten
Foto: Realisten

Den fjärde juni meddelade Folkrörelsen Värmlandsgruppen att de hade för avsikt att genomföra en manifestation i Kungsträdgården i Stockholm den 16 juni. Manifestationen skulle genomföras med krav på regeringens avgång och att vi svenskar ska ta tillbaka vårt land.

En av personerna bakom manifestationen är Victoria Wärmler. När uppgiften om manifestationen började sippra ut så skrev några bloggar om den: Gotiska Klubben, Petterssons blogg, Exponerat, Bojkotta Aftonbladet, Vår stund i Sverige, Svenssons funderingarRealisten och möjligen några andra som vi inte har uppgifter om.

Initiativet var mycket vällovligt. Det var kanske det första i sitt slag på väldigt länge som var tvärpolitiskt. Arrangörerna ville att manifestationen skulle vara partipolitiskt neutral och att alla deltagare skulle ta med sig svenska flaggor. Vår gemensamma nationalsymbol skulle vara den enda tillåtna i manifestation och inga partiflaggor eller partisymboler skulle förekomma. Syftet med det var att vem som helst skulle kunna delta utan att behöva känna sig obekväm med att gå i samma led som partiflaggor man kanske inte uppskattar. Ett mycket klokt och väl genomtänkt förslag alltså.

Nu hoppades nog arrangörerna på att en lång rad bloggar och alternativa medier skulle backa upp demonstrationen. Inte minst därför att det bland alternativa mediers läsekrets finns människor som uttrycker en desperation över den förda politiken och ofta framför önskemål om att någon bör demonstrera mot den förda politiken.

Fler personer började skriva om demonstrationen i olika kommentarsfält på de största invandringskritiska bloggarna i hopp om att de (bloggarna) skulle skriva om manifestation för att på det sättet hjälpa till att få dit fler människor. Ingenting skulle kunna vara mer lyckat än en slagkraftig demonstration i centrala Stockholm där man manifesterar sitt missnöje utanför riksdagshuset.

När folk spred uppgifter om demonstrationsdatum och samlingsplats så raderades uppgifterna på Avpixlat, Fria Tider och även på Exponerat som ändå tipsat om datum och plats. I några fall fick kommentarer om demonstrationen står kvar. Även om tips om tid och plats förekom i kommentarsfälten så valde de största alternativa medierna Avpixlat och Fria Tider att inte med enda ord skriva om att en demonstration var på gång.

Sveriges största invandringskritiska bloggar undvek att berätta om den planerade demonstrationen. De har naturligtvis ingen skyldighet att skriva om den, men man hade kunna förvänta sig att bloggar som vill att den svenska invandringspolitiken ska ändras till det bättre borde stödja en demonstration där krav på en bättre invandringspolitik ställs.

Vi som är invandringskritiker stödjer ofta dessa bloggar genom att kommentera och skänka pengar till dem. Om de då sviker när det är allvar så känns det inte så bra. Det är ingen idé att spekulera i vad orsaken är till att Avpixlat och Fria Tider undvek att ge stöd till ett bra initiativ, men det är underligt. Inte heller heller Sverigedemokraterna ville ge stöd åt demonstrationen. De kanske föredrar bekväma kontorslokaler istället för att gå ut på gatan och protestera. Några hugade SD-väljare var ändå på plats.

Nättidningen Realisten valde till skillnad från Avpixlat och Fria Tider att ge manifestationen viss uppmärksamhet. De publicerade en längre intervju med Victoria Wärmler vilket var ett bra initiativ. Realisten gav sina läsare all den information de behövde för att få klarhet i vad slags manifestation det handlade om.

expo-stasi-pa2
Representanter för de svenskfientliga psykopaterna på Expo fanns på plats
för att åsiktsregistrera alla som deltog i den Sverigevänliga manifestationen.
Foto: anonym.

I övrigt så var det ganska tunt med stöd för Värmlandsgruppens goda initiativ. Ett stort antal bloggar som är att betrakta som invandringskritiska men av dem var det bara några enstaka som uppmärksammade initiativet. Hur kan det vara så illa? Ibland får man känslan av att många som bloggar gör det för sin egen skull eftersom andras goda initiativ inte erkänns.

Om vi svenskar ska kunna rädda det här landet krävs det faktiskt att vi erkänner goda invandringskritiska initiativ i synnerhet om det är tvärpolitiska. Det blir ju enklare då eftersom alla kan ansluta sig oavsett partitillhörighet eller organisationsbakgrund.

Nu har det återigen utkristalliserat sig vilka invandringskritiska, Sverigevänliga eller nationalistiska bloggar som menar allvar med sin invandringskritik. I det här fallet stack Realisten ut som både intervjuade Victoria Wärmler och berättade om datum för manifestationen. Pettersons blogg och Gotiska klubben informerade också sina läsare om initiativet. Dessutom var Realisten de (hittills) enda som gjorde ett nyhetsinslag från demonstrationen.

Dagen innan manifestationen skulle äga rum ändrade polisen plötsligt både tid för samling och samlingsplats. Oavsett vilka svepskäl polisen angav för att ändra plats så finns det anledning att tro att det gjordes för att det skulle bli svårare för folk att hitta fram. Varje person som inte hittar till demonstrationen blir en seger för makthavarna.

De som kom till manifestationen är värda sin vikt i guld. Det är precis sådana människor som kan rädda Sverige. De som däremot valde att utebli för att de trodde att de skulle medverka i en manifestation tillsammans med Sverigevänliga organisationer som de av någon anledning är kritiska till har inga bra argument.

Dagen före demonstrationen kommenterade Wärmler på twitter:

”Vi har lyckats med partipolitiskt oberoende initiativ för demokratin. Alla partier tar avstånd från oss för att inte förknippas med varandra”

Om folk på allvar har inställningen att ett bra initiativ inte ska stödjas för att det kan komma ”fel” människor dit med ”fel” åsikter så måste de tänka om. Den attityden är inte förenlig med möjligheten att samla folk från olika bakgrund för att gemensamt rädda Sverige. En sådan attityd slår istället in kilar i den Sverigevänliga rörelsen. Att rädda Sverige kräver att så många svenskar som möjligt är med på tåget. Det duger inte att sparka ut folk för att deras åsikter inte är ”rumsrena” eller perfekta.

Oavsett från vilka rörelser deltagarna kom så visade de i handling att de är beredda att på ut på gatorna för att manifestera sina åsikter. Det är precis en sådan mentalitet vi behöver i Sverige.

Nu är det viktigt att inte låta sig nedslås av att manifestation inte fick stöd från de stora bloggarna. Istället gäller det att komma igen med en ny och större manifestation nästa år. Se årets manifestation som en test. Nästa år kan vi alla tillsammans göra det bättre och större.

* * *

Folkrörelsens hemsida här.

Taggat:,

En tanke på “Sverigevänlig protest mot regeringen idag

  1. Mike Ohlson juni 24, 2013 kl. 22:03 Reply

    Vi kör igen, för vi ger oss inte! Den 28 september är det preliminära datumet för nästa manifestation för att vi skall hinna få tid till att sprida det ännu mer, få fler människor till det. Nya tal, fler talare men samma regler, inga partisymboler eller partipolitiska tal, enbart Svenska flaggor osv. Tips mottages tacksamt, deltagare får gärna anmäla sitt intresse så att vi kan söka tillståndet i god tid och ha tillräckligt med funktionärer. Tack för stödet!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: