Justitiekanslern väcker åtal mot Realisten

Justitiekanslern väckte i går åtal mot Sebastian Karlsson, ansvarig utgivare för Realisten.se. Anledningen är några läsarkommentarer på Realisten.se som legat uppe en kortare tid.

realisten

I går väcktes åtal mot Realisten.se efter några läsarkommentarer som Justitiekanslern anser bryter mot svensk lagstiftning. Realisten.se kommer att kommentera åtalet ytterligare men det rör sig om kommentarer som legat uppe en kort period och tagits bort så snart de uppmärksammats.

Det är minst sagt tvivelaktigt att andra tidningar skulle åtalas för flera av kommentarerna och att målet i första hand är att komma åt Realisten.se snarare än de enskilda läsarkommentarerna som fick stor spridning först sedan de publicerats av Aftonbladet.

Ansvarig utgivare för Realisten.se är Sebastian Karlsson. Han har ännu inte meddelats om åtalet utan har fått information om det på andra vägar.

– Jag välkomnar en juridisk prövning för att klargöra de dubbla måttstockarna inom svenskt rättsväsende. Ingen av dessa kommentarer hade gått till åtal om de riktades mot svenskar, säger Sebastian Karlsson till Realisten.se.

När det blir rättegång är än så länge oklart. Stämningsansökan är inlämnad vid Stockholms tingsrätt.

Källa: Realisten

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: