Ekologiskt sett är Sverige överbefolkat

Ur Julia Caesars söndagskrönika idag:

sälunge
Hur kunde ett så pubertetsmässigt parti som Miljöpartiet komma in i riksdagen? Orsaken är att sälungar är söta. De ser nästan ut som mänskliga bebisar med sina stora vädjande ögon. Få saker engagerar svenska folket som gulliga djur som lider. Vi kan tacka, alternativt förbanna sälungarna (de sades vara hotade av miljögifter) för att miljöpartiet kom in i Sveriges riksdag 1988, som det första nya partiet på 70 år. Miljö låg i tiden, partiet omsusades av ungdomlig fräschör och uppror mot allt förlegat. Tillägget “De Gröna” låter bra. Det är liksom oantastligt. Vem som helst utan något intresse för eller kunskap om politik kan attraheras av ett parti som kallar sig grönt.

En typisk mp-väljare, en kvinna i 35-årsåldern boende i storstad, sa nyligen i något sammanhang: “Jag röstar på miljöpartiet, för jag vet ingenting om politik.” I valet 2010 fick Miljöpartiet Illusionisterna 7,34 procent, deras bästa valresultat någonsin. Alla vill ju ha en bra miljö, särskilt storstädernas resursslösare. Ett grönskande parti som lever i det blå är extra lockande för högavlönade akademiker som bor i dyra bostadsrättslägenheter i storstädernas stenöknar och borde veta bättre men styrs av sin längtan till något – grönare.

Miljöpartiet har en gräddfil i media

En mycket stor del av miljöpartiets ställning förklaras av deras gräddfil i media. Bland journalister har partiet ett överväldigande starkt stöd. Nästan hälften, 41 procent av journalistkåren, sympatiserar med mp. I public service är det ännu värre: 54 procent av journalisterna på Sveriges Radio och 52 procent på SVT sympatiserar med miljöpartiet. Totalt sympatiserar mer än 80 procent av journalisterna i public service med de rödgröna partierna. Bättre propagandister än journalistkåren kan miljöpartiet inte ha. Deras illusionistiska politik går fri från granskning.

Professor Kent Asp, som sedan 1989 gör de regelbundet återkommande undersökningarna vid JMG, institutionen för kommunikation, medier och journalistik vid Göteborgs universitet, säger:

“Den slutsats jag drar efter alla dessa studier är att miljöpartiet får en mer gynnsam behandling än de andra partierna. Normalt sett är jag väldigt försiktig i sådana här sammanhang, och jag skulle aldrig påstå något sådant om jag inte vore säker.”

“Ekologiskt sett är Sverige överbefolkat”

invandring-morklaggning1-660x330

Kallar man sig Miljöpartiet De Gröna bör man ha en trovärdig miljöpolitik. Det har inte mp. Karl-Olov Arnstberg, professor i etnologi vid Stockholms universitet, punkterar i en artikel på Newsmill effektivt miljöpartiets illusioner genom att ta upp bland annat den omfattande invandringens ekologiska konsekvenser för Sverige. Artikeln är skriven tillsammans med ett ”miljöproffs” som på grund av risken för repressalier i media och på sin arbetsplats önskar förbli anonym.

“I synnerhet miljöpartiet borde ha prövat denna fråga. Så har emellertid mig veterligt inte skett. Mycket allvarliga ekologiska följdverkningar kan påvisas, så allvarliga att miljöpartiets partibeckning måste ses som en vilseledande och falsk varubeteckning. Ekologiskt sett är Sverige överbefolkat” skriver Karl-Olov Arnstberg. Han fortsätter:

“Det är avsevärt mer påfrestande för naturen med människor som bor på vår breddgrad, än om de bor i varmare länder. Det handlar inte bara om energiåtgången i vårt kalla klimat utan också om jordbrukskapacitet och konsumtion. Skulle miljöpartiet sätta miljön i första rummet så skulle det korrekta budskapet till omvärlden vara: Vi hjälper er gärna där ni bor. Kom inte hit, vi är redan nu för många!”

Bangladesh har bättre livsmedelsförsörjning än Sverige

Sverige ligger illa till när det gäller livsmedelsförsörjning. Vi producerar i dag bara hälften av den mat som behövs för landets befolkning. På grund av invandringen och i takt med att jordbruken har lagts ned har självförsörjningsgraden minskat och är i dag lägre än på 1930-talet. Det placerar oss i det absoluta bottenskiktet av Europas, ja till och med världens, länder. Också mycket fattiga länder, som det extremt tättbefolkade Bangladesh, överträffar Sverige med bred marginal. De får ut ojämförligt mycket mer per hektar och är självförsörjande med livsmedel.

“Om oroligheter i omvärlden skulle leda till att importen av livsmedel stryps blir det svält i Sverige” skriver Karl-Olov Arnstberg.

“Sveriges befolkning redan för stor för ekologisk balans”

Jordbruksarealen i Sverige är cirka tre miljoner hektar. Med den areal som odlas idag kan Sverige teoretiskt föda 6,5 – 9,5 miljoner invånare. Om ytterligare en miljon människor ska försörjas med inhemska livsmedel så behöver 400 000 hektar skogsmark omvandlas till jordbruksmark, vilket motsvarar cirka två procent av den totala skogsarealen i Sverige, eller hela 13 procent ökning av vår idag befintliga jordbruksmark.

“Redan i dag är Sveriges befolkning således för stor för att ekologisk balans ska utgöra ett realistiskt mål, med avseende på livsmedelsförsörjningen” skriver Karl-Olov Arnstberg.

Större utsläpp av växthusgaser av religiösa skäl

Invandringen påverkar inte bara mängden livsmedel utan också vad vi äter. Konsumtionen av griskött (“haram” = förbjudet för muslimer) har bara ökat marginellt, medan konsumtionen av fågelkött har ökat från ca 80 000 till 110 000 ton. Den muslimska invandringen har bidragit till att konsumtionen av lammkött mer än fördubblats sedan Sveriges EU-inträde. Idag konsumeras cirka 14 000 ton lammkött varje år. Under samma tid har konsumtionen av nötkött ökat från cirka 180 000 till cirka 220 000 ton. Kor och lamm är idisslare som släpper ut växthusgaser.

“Utsläppet av växthusgaser kan omöjligt minska med ökad befolkning. Eftersom kött från idisslare genererar minst 15 mer koldioxidekvivalenter per kilo kött än gris och fågel så kan utsläppen av växthusgaser bedömas ha ökat med 750 000 ton, huvudsakligen av religiösa skäl” påpekar Karl-Olov Arnstberg. Han bedömer att det teoretiska taket för Sveriges maximala befolkning vid 100 procent självförsörjningsgrad ligger kring10 miljoner invånare. Vi har redan passerat 9,5 miljoner. Dessa tunga fakta säger mp inte ett ord om på sin hemsida.

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: