Sverigedemokraternas partiledning stoppade bild som kritiserade fri tandvård för illegala invandrare

Sverigedemokraterna i Skåne startade en kampanj mot att illegala invandrare erbjuds gratis akuttandvård från den 1 juli. Rätten för illegala invandrare att få gratis tandvård är en reform som genomfördes av de fyra regeringspartierna i samarbete med Miljöpartiet.

För några dagar sedan skickade Lars-Johan Hallgren, som är SD:s gruppledare i region Skåne, ut ett nyhetsbrev om kampanjen som illustrerades med foton på tandlösa utlänningar som gladdes åt att det snart skulle vara den 1 juli – dagen då det skulle bli gratis för dem att få sina tänder sina tänder lagade.

illegala-invandrare-sd

Kampanjen väckta starka reaktioner inom den numera politiska korrekta och liberala partiledningen. Kretsen kring Jimmie Åkesson som noga nagelfar alla medlemmars förehavanden och uttalanden i sociala medier och i andra sammanhang konfererade och kom fram till att åtgärder måste vidtas. Nyhetsbrevet och bilden stred mot partiets nolltolerans och uppfattades som ”rasistiskt”.

Det som kunde ha blivit en bra kampanj mot politikernas beslut att ge gratis tandvård till illegala invandrare avbröts av partiledningen. Eftersom partiet har blivit så rädda för den externa kritik som riktats mot Jimmie Åkesson och andra inom partiledningen försökte partiet dölja hur de avstyrt delar av kampanjen mot fri akuttandvård för illegala invandrare. Men beslutet att kontakta Hallgren och tvinga honom att ta bort bilden fattades av en enig partiledning.

Det är inte helt osannolikt att det är Expo som bett partiledningen att läxa upp Hallgren och ta bort bilden. Bilden som följde med nyhetsbrevet har också funnits på Facebook, men togs bort när partiledningen sade till. Enligt Martin Kinnunen är bilden ett uttryck för ”haveristiskt beteende och extremism”. Han säger också att bilderna ”ger dåliga associationer”.

När olika tidningar har försökt ta reda på vem inom SD som bad Hallgren att ta bort bilden så vägrar Martin Kinnunen att svara på det. Den interna inkvisitionen arbetar inte öppet utan agerar i största hemlighet för att tysta egna medlemmar. Hallgren valde att göra en pudel och lyda partiledningen. Han förklarade att bilderna togs bort för att de kunde ”missuppfattas”.

Annonser

Taggat:, ,

One thought on “Sverigedemokraternas partiledning stoppade bild som kritiserade fri tandvård för illegala invandrare

  1. […] Sverigedemokraternas partiledning stoppade bild som kritiserar fri tandvårt för illegala invandrar… […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: