Efter partiledardebatten: Jimmie Åkesson går på tomgång, tråkigare partiledare finns inte

Jimmie Åkessons deltagande i partiledardebatten var att betrakta som en katastrof. Han hade chans på chans att formulera några skarpa ord vid varje tillfälle han fick yttra sig, men valde att kasta fram den ena luddiga och intetsägande frasen efter den andra.

Före debatten kryllade det av uppmuntrande kommentarer på Avpixlat: ”Kör hårt Jimmie, du kommer att krossa de andra”, ”Go Jimmie Go” etc. Många SD-väljare tycks leva i en fantasivärld och tror att Jimmie Åkesson är en debattör av rang. Många tror också att SD har en bra politik som kan rädda Sverige. Det är helt fel eftersom SD har övergivit den politik som skulle kunna rädda Sverige. Åkesson har ägnat de senaste två åren åt att rensa ut bra politiker ur SD medan han själv knappt klarar en enkel debatt. Vad håller Åkesson på med? Vi är många som undrar över hur det är möjligt att han kan vara kvar som partiledare.

Annie Lööf ställde frågan till Åkesson: ”Nämn ett enda förslag på hur vi ska kunna förbättra integrationen för de som kommer hit till Sverige?” Man skulle ju som invandringskritiker kunna förvänta sig att Åkesson skulle svara att invandringen måste stoppas och att många av dem som har kommit hit måste repatrieras för att Sverige ska kunna räddas. Men istället svarar Åkesson att han vill förbättra ”samhällsorienteringen” så att invandrarna skulle få lära sig mer om hur det är att leva i Sverige. Det är ju ett fullständigt galet svar som lika gärna hade kunnat komma från Folkpartiet, Centern eller Moderaterna. Åkesson antydde inte ens en vilja att minska invandringen kraftigt.

SD har inte längre någon politik för att rädda Sverige. De har inte heller någon partiledare som vill rädda Sverige. Däremot har de en partiledare som vill utesluta folk ur SD om de vill rädda Sverige. När Åkesson jagar ut bra politiker som Patrik Ehn och Daniel Rondslätt, som har en vilja att rädda Sverige, men själv står i talarstolar och förordar en nästan folkpartistik politik så är det allvarligt.

Upprördheten över Åkessona dåliga framträdande var mycket stor. Folk börjar mer och mera fatta att SD inte längre kan rädda Sverige och att Åkesson varken kan rädda Sverige eller SD. Varumärket SD börjar bli så nedsolkat av Åkessons nolltolerans och liberalism att folk söker sig bort från partiet.

Kommentarer från Avpixlats kommentarsfält:

jimmie-akesson-23

”varför tar Jimmie inte upp den sanslösa kostnaden för invandringen ,,,2 miljarder hit 30 dit när det slösas 100miljarder minst om året”

”Åkesson har ungefär lika mycket utstrålning som Hägglund. Tråkigare o tråkigare. ”Det här bådar inte gott någonstans.”

”Älskar SD for ever, men sanningen ÄR att JÅ blivit alltför PK, tyvärr. Fanns hur många straffsparkar som helst att sätta dit, men han bangade. Bara en sån simpel sak att det kommer hit afrikaner såsom arbetskraftsinvandring för att plantera skog, som sen blev blåsta på lönen, samtidigt som det finns 10-tusentals afrikaner här redan som enbart går på bidrag etc, etc, etc, etc.”

”Om inte Jimmie vaknar snart så är det kört. Han har ju för faan tillgång till ett helt batteri med fakta om kostnader och problem, då kan man inte halvsova sig igenom ett så här bra tillfälle att marknadsföra sanningen.
Vakna.”

”Tycker inte att Jimmie gjort någon enastående insats”

”Jimmie måste ta för sig mer!!”

”Jimmie är väldigt osynlig. Det är inte många ord han har kommit med. Han står mest och tittar på känns det som.”

”varför tar Jimmie inte upp den sanslösa kostnaden för invandringen”

”Börjar ni äntligen fatta att Åkesson inte är rätt man att leda den enda oppositionen?”

”Är besviken på Åkesson.”

”Säger Jimmie ”vi vill ha en ansvarsfull invandringspolititik” en gång till så kastar jag ut TV’n. Varför ställer han inte invandringskostnaden mot neddragningarna i skolan och vården? Varför talar han aldrig i specifika ekonomiska termer?”

”Känner mig besviken och frustrerad…”

”Vad gör Åkesson i studion?”

”Nu får han fanimej göra något, eller är det detta vi ska stå ut med till valet?”

”Sverige behöver en oppositionsledare, tyvärr är inte Åkesson rätt man.

”Hade varit mycket intressant att se David Lång som ersättare till Jimmie Åkesson ikväll…”

”Den senaste tiden har det känts som att Jimmie inte varit på hugget alls, att han inte har drivet.”

”Tråkigt att inte Jimmie nämner de illegalas rätt till fri sjukvård/tandvård”

”Herregud, vilken tråkig debatt – alla låter som Rheinfeldt.”

”Jag tycker det verkar som media skrämt upp Jimmie så att han blivit extremt försiktig i debatten och nästan tassar sig fram.”

”Första gången jag är besviken på Jimmies agerande, han har inte alls varit bra. Det har verkligen blivit för mycket nolltolerans i partiet och för lite tiger.”

”Bedrövligt. Det är nog kört för detta land.”

”Idag var det väldigt mesigt från Jimmies sida.”

”J. Åkesson är inte rätt man. Saknas pondus, charm och humor. Dessvärre får man intrycket om en rädd och oerfaren politiker som inte kan hantera situationen.”

”För övrigt är jag besviken över Åkesson som får massor av öppna mål, men utnyttjar inte dem överhuvudtaget.”

”Ja lämna över till David Lång nu jag tycker att han är som klippt och skuren för att leda partiet åt rätt håll”

”Vårt sd förlorar på att Jimmie försöker vara politiskt korrekt,för det skapar enbart en osäkerhet inom partiet som i sin tur gör väljare osäkra”

”Detta måste nog klassas som Jimmie Åkessons sämsta debattinsats någonsin. Inte ens när integrationsfrågorna kom på tapeten satte han något avtryck. Tvärtom blev han satt på plats av bland andra Jan Björklund. Åkesson saknade ju helt svar.”

”Vad har hänt? 
Är Jimmie hotad??”

”Hade hoppats att Jimmie hade varit lite mer aggressiv.”

”Jag är djävligt besviken på Jimmie, han var som en blek skolunge. Jag lämnar SD och inser att hoppet är ute för mitt älskade Sverige.”

”Varför påpekar Åkesson inte att Sverige tar emot 5 gånger fler flyktingar än Danmark, 9 gånger fler än Tyskland eller 15 gånger fler än Frankrike i förhållande till folkmängden.”

Det fanns naturligtvis en del som var helt nöjda med Åkessons intetsägande debattinsats, men det var svårt att hitta de positiva kommentarerna bland de kritiska som dominerade helt.

Det enda möjligheten att rädda Sverige är att hitta ett parti som har viljan att rädda Sverige. Vi uppmanar så många som möjligt att gå över till Svenskarnas Parti. Vi är medvetna om att partiet har en del brister, men SD:s brister är MYCKET större.

sverige-svenskarnas-land

Taggat:, , ,

7 tankar om “Efter partiledardebatten: Jimmie Åkesson går på tomgång, tråkigare partiledare finns inte

 1. […] Partiledardebatten: Jimmie Åkesson går på tomgång, tråkigare partiledare finns inte (5 maj 2013… […]

 2. […] ref:   Bojkottaaftonbladet Avpixlat […]

 3. markus maj 6, 2013 kl. 13:59 Reply

  Han säger vad han kan i gränserna, annars blir han påhoppad på ett sätt som de andra inte blir. Varför attackerar ni inte de andra? De vill endast ha röster, och ljuger brutalt för det. Jimmie pratar iallafall sanning. Är inte en Sd:are men jag ser saker för vad dom är.

 4. X maj 6, 2013 kl. 16:16 Reply

  ”Han säger vad han kan i gränserna, annars blir han påhoppad på ett sätt som de andra inte blir. ”

  Ja, så kan det bli i debatt. Man kan bli ”påhoppad” och ibland kommer man vara ensam om en åsikt! Men och?? Du menar alltså att man skall anpassa sig efter sina motståndare – ja ge upp då..?

  Men ja, SD gör ju lite som du säger – de anpassar sig för att slippa ”påhopp” (hu då) och därför sviker SD. Det är viktigare för de att vara PK än rädda Sverige.
  Hoppet står till SvP.

 5. nders maj 6, 2013 kl. 17:06 Reply

  Helt rätt.

  SvP2014!

 6. avgå alla maj 6, 2013 kl. 19:32 Reply

  lol @ sverigedemokrater. detta gjorde min dag

 7. John maj 6, 2013 kl. 20:34 Reply

  Hur kan man komma i kontakt med er blogg förutom i kommentarsfälten?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: