Rune Lanestrand: Riskkapitalister vill tjäna pengar på sämre mat

Läser i SvD att riskkapitalister som hittils mest huserat inom IT och i Silicon Valley nu ska satsa på livsmedel. Inte för att höja kvalitén utan för att tjäna pengar på mer syntetiskt framtagna produkter.

– Det är inte ”Frankenstein-mat”. Vi är försiktiga med att få det att låta som nåt slags vetenskapligt experiment, men det handlar om teknologi, säger Samir Kaul vars bolag har satsat pengar i ett flertal nystartade företag inom livsmedelsindustrin.

Bland de andra investerarna i Silicon Valley som gjort samma sak finns många väletablerade namn och även Hollywoodkändisar som Matt Damon och företagsledare som Bill Gates har följt riskkapitalisternas exempel.

– Konsumenter är intresserade av produkter som ger sofistikerade upplevelser i snygga förpackningar, vilket vi har sett hända på webben och med produkter som Iphone. Nu ser vi det hända med mat och dryck, säger Tony Conrad, en annan riskapitalist och partner på True Ventures, till NY Times.

Ja, nu gäller det verkligen att se upp, upplysa och bilda opinion. Kapitalismens avskum, de globala riskkapitalisterna, förstör allt de rör vid; friskolor, vård, omsorg, kortsiktiga industriköp och nu också vårt dagliga bröd som redan består av allt för mycket processade, onaturliga och cancerframkallande ämnen.

Rune Lanestrand

Annonser

Taggat:

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: