Daniel Rondslätt blev också utesluten ur SD utan goda skäl

Det har varit mycket fokus på den inkvisitoriska behandlingen av Patrik Ehn. Sverigedemokraternas Medlemsutskott och 14 personer i partistyrelsen valde att utesluta Ehn på mer eller mindre grundlösa rykten och anklagelser samt på uppgifter om hans politiska åtaganden för 20-30 år sedan. Därmed diskvalificerade sig SD för att respresentera svenska nationalister. Mindre omtalat är att även Daniel Rondslätt har blivit utesluten. Både Ehn och Rondslätt har en bakgrund i Centerpartiet.

Rondslätt blev nyligen intervjuad i Nationell Idag (papperstidningen) och förklarade där sin syn på uteslutningarna, som bekräftar det som så många andra redan har sagt. Om det fanns obetydliga skäl att utesluta Ehn så fanns det ännu mindre skäl att utesluta Rondslätt.

patrik-ehn-daniel-rondslatt-sd-goteborg2

Ehn har förtydligat att uteslutningen mot honom var en del av ett maktspel i partiet där falska argument riktades mot honom för att partiet skulle kunna bli av med en god kraft. Rondslätt ger samma bild som många andra om SD, nämligen att det är ett toppstyrt parti som åtminstone delvis är korrumperat. Rondslätt säger till Nationell Idag:

– Patrik Ehn har öppet sagt att han skulle driva linjen att kompetens går före lojalitet i sin roll som ledamot i valberedningen när det började bli dags för valsedlarna. Att det inte fick bli fler sådana här fiaskon som med William Petzäll och Lars Isovaara. Det gjorde att man kände sig tvingade att flytta på Patrik.

Rondslätt uppger att han inte var förvånad över beslutet att utesluta honom och Ehn. Partiledningen försökte redan i januari 2012 avsluta Rondslätts anställning som politisk sekreterare. Då bredrevs ett fult maktspel där Hanna Wigh var en av inkvisitörerna. Hon försökte tillsammans med Birgitta Kulvén, Jimmie Stranne, Birgit Martinsson och Tommy Larsson få bort Rondslätt. Istället vill partiledningen att Björn Söders kompis Krister Maconi skulle ta Rondslätts jobb.

Det visade sig att hela förfarandet var stadgevidrigt och att gruppledaren Patrik Ehn inte ens var kallad till det möte där Wigh försökte utesluta Rondslätt. Hanna Wigh har som tack för sin lojalitet till Söder och partiledningen fått flera viktiga poster i partiet, trots avsaknad av kompetens. Det är precis sådana metoder, svågerpolitik och nepotism, som Ehn och många andra inom SD ogillar.

Att Rondslätt nu uteslöts är en seger för de krafter i partiet som tycker att nepotism och tillsättningar av poster av lojalitetsskäl är viktigare än att personerna besitter kompetens. När Ehn signalerade att kompetens måste gå före så var hans dagar i partiet räknade.

Rondslätt uteslöts för att han har vågat säga ifrån när partiet har misskötts. Han uppfattades som obekväm av partiledningen.

Rondslätt har varit kritisk till Björn Söder som ständigt vill ändra på partistadgarna. Det har skickats ut förslag och sedan ska man gå till beslut på mycket kort tid. Beslut som Söder vill genomföra på ett par veckor ska normalt ta mycket längre tid och debatteras mer, men Söder vill hasta igenom förslagen utan att kritiska åsikter beaktas.

Kritiken mot partiledningen yttrar sig i att det saknas föreningsvana och att partiet är väldigt toppstyrt. Rondslätt säger till Nationell Idag att många i partiet bara har vana från en frimärksklubb eller att vara passiv medlem i facket. Då kan det vara irriterande att någon vill debattera eller utreda saker noga och ordentligt.

På frågan vad Rondslätt ska göra nu så svarar han att han har en del motioner som måste följas upp. Sedan får han se.

Vi hoppas att Rondslätt är medveten om att ifall han och Ehn eller några andra skulle bilda ett nytt parti så kommer de att få stort stöd, inte bara från uteslutna och missnöjda medlemmar utan från stora skaror missnöjda väljare.

Källor: Nationell idag (papperstidningen)

Samlingstråd om SD efter uteslutningen av Ehn.

Märkt: , , , ,

3 tankar om “Daniel Rondslätt blev också utesluten ur SD utan goda skäl

  1. […] Daniel Rondslätt blev också utesluten ur SD utan goda skäl (27 mars 2013) […]

  2. oldman94 mars 27, 2013 kl. 17:05 Reply

    1. Har uppfattningen är att det går till så här i andra partier också….gradskillnader kan förekomma men inte artskillnader……vad du än driver som är bra, en egen uppfattning etc. MEN inte konformt uppskattas inte.

    2. Att kvalificera pga konformism, lojalitet etc. etc. isf kompetens är samma lika (gradskillnader givetvis) som i andra partier

    3. Om man vill göra sig av med någon måste man givetvis hitta ”en spik att hänga mössan på”

    4. Det blir svårt för oss väljare som inte valt sida och som inte sitter säkert i respektive parti att rösta eftersom valfläsket givetvis kommer att saltas och stekas till en smaklig måltid det närmaste året.

    5. Även om SD utesluter på för en del diffusa grunder hoppas jag att SD eller något annat parti vågar visa ”korten” rörande denna massiva invandring och dess kostnader framför allt.

    6. Vore även bra om jippopartier som MP och C ges tummen ner…..jag menar dom driver ju alla linjer ungefär som ekrarna i ett cykelhjul……S och M driver ju, väldigt inlindat, sina respektive preferenser: ”Vi vill vara i riksdagen!!”

    Idealismen är död (Jim är död!)

  3. […] som uteslöts med hjälp av rena lögner från bl.a. Martin Kinnunen (SD), medarbetare är också Daniel Rondslätt som uteslöts ur SD helt utan grund. Patrik Forsén från Nordisk Ungdom är också en av […]

Lämna en kommentar