Sverigedemokrat kallar Fria Tider för ”neofascister”.

Mattias Karlsson är mest känd för att vara den huvudsakliga författaren bakom Sverigedemokraternas senaste principprogram som antogs i november 2011. När programmet skulle antas fanns ett stort missnöje med innehållet eftersom många uppfattade det som en tydlig liberalisering av partiet.

Karlsson och den övriga SD-ledningen tog ett stort steg bort från nationalismen och ville från och med nu kalla sig socialkonservativa. Programmet antogs efter många protester där 25 procent av de närvarande inte ville godkänna det.

Bland annat kunde man läsa i programmet:

”Sverigedemokraternas nationalism är öppen och ickerasistisk. Eftersom vi definierar nationen i termer av kultur, språk, identitet och lojalitet, och inte i termer av historisk nationstillhörighet eller genetisk grupptillhörighet, så är vår nationella gemenskap öppen även för människor med bakgrund i andra nationer.”

En kritiker av programmet skrev: ”Sverigedemokraterna gör alltså en egen definition av begreppet nationalism som urholkar begreppets innebörd. När SD definierar nationalismen utesluter de alltså den historiska nationstillhörigheten som förenar oss svenskar eller andra folk i sin nationalism. När SD säger att de definierar nationen ”i termer av kultur, identitet och lojalitet”; så blir dessa begrepp helt innehållslösa om man inte lägger till ”folklig” eller något annat som relaterar till en fysisk verklighet. Vems identitet, vems språk, vems lojalitet och till vad? Istället för att definiera nationen som en historisk och kulturell gemenskap och gemensamma rötter så förnekar SD en sådan gemenskap genom att blanda in genetik i sammanhanget. Genetiken har med vetenskap och forskning att göra och varför detta nämns tycks bara bero på att man vill ta avstånd från den nationalism som tar avstamp i etnisk eller folklig grupptillhörighet, något som de allra flesta anser vara nationalism. I det här fallet borde det väl vara svensk identitet etc, men varför inte det förtydligas är svårt att förstå.”

Karlsson ville också att adopterade personer skulle räknas som ”infödda”. Han skrev:

”Som infödd svensk räknar vi den som är född eller i tidig ålder adopterad till Sverige av svensktalande föräldrar med svensk eller nordisk identitet.”

Hur kan man räkna någon som är född i ett annat land, kanske i Kina, för infödd i Sverige? Då är man född i ett annat land, men uppväxt här. Inte infödd.

Sverigedemokraternas partiledning har sedan november 2011 förtydligat att partiet står för ”öppen svenskhet” och vill att alla som inte delar den inställningen ska lämna partiet. Öppen svenskhet innebär att man överger de etniska svenskarna och anser att alla etniska grupper har samma rätt att bo i Sverige. Det innebär också att alla 600 000 muslimer med exempelvis arabiskt eller afrikanskt ursprung ska få bo kvar i Sverige i evighet. Eftersom en del medlemmar inte har fattat att SD inte längre försvarar de etniska svenskarna så har ”nolltolerans” införts. Det innebär att partiet nyckfullt sparkar ut alla som har invändningar mot den öppna svenskheten. Att försvara etnisk homogenitet i vårt eget land är inte tillåtet i SD. Att hävda att Sverige ska vara en etniskt svensk nation är inte tillåtet i SD.

Istället för att aktivt gör något för svenskarna, t.ex. svenska ungdomar som vill ha jobb och bostad så går SD i fiendens ledband och skapar en politik som bidrar till att avsvenska Sverige. SD har i praktiken samma mål som Expo som också vill göra Sverige mångetniskt. SD har inte bara ändrat karaktär kraftigt sedan de kom in i riksdagen utan de har inlett Arnstad-liknande kampanjer mot Sverigevänner utanför SD.

De senaste veckorna har de som försvarat Patrik Ehn fått veta att de är ”fascister”. Mattias Karlsson skrev tillsammans med Björn Söder ett långt brev där de försökte förklara varför de uteslöt Patrik Ehn (och Daniel Rondslätt). De framförde mängder av anklagelser, insinuationer under underliga kopplingar till musik, böcker och andra hemsidor för att framställa Ehn som en nazist. De babblade om ”neofascism” och använde sig av långsökta kopplingar som blev rena skolexemplet på hur guilt by association kan användas för att misskreditera en person, något som Expo och extremvänstern är bra på. Åtta gånger använde Karsson ordet neofascism i texten mot Ehn vilket placerar honom i samma klass som låtsashistoriken Henrik Arnstad som använde ordet minst 50 gånger, fast mot SD.

Nu är alla som kritiserar SD neofascister.

mattias-karlsson
Inte undra på att denne man misslyckades med sitt principprogram

Nu håller partiledningen på att anteckna vilka i partiet som har gett stöd till Patrik Ehn och vill att de ska lämna partiet. Björn Söder har redan hotat med nya uteslutningar och det är väl bara en tidsfråga innan de kommer. De medlemmar som är trötta på inkvisitörerna Björn Söder, Mattias Karlsson och Jimmie Åkesson borde istället lämna partiet. Vägen är öppet för att bilda ett nytt parti.

Läs mer om affärerna i SD här:

Patrik Ehn dömdes ohörd (Fria Tider)

Samlingstråd om turerna kring Patrik Ehn

Sverigedemokraternas partistyrelse – partitoppens intrigmakare och inkvisitörer

Annonser

Taggat:, ,

3 thoughts on “Sverigedemokrat kallar Fria Tider för ”neofascister”.

 1. SvP 2014 mars 23, 2013 kl. 16:43 Reply

  Som sagt – Det finns redan ett bra alternativ. Ingen anledning att bilda nytt. 🙂
  De som har något emot SvP får gärna motivera vad i programmet de inte gillar:
  http://www.svenskarnasparti.se/punktprogram/

 2. […] Sverigedemokrat kallar Fria Tider för ”neofascister”. (23 mars 2013) […]

 3. oldman94 mars 24, 2013 kl. 00:18 Reply

  Hur ska en vanlig svensk hitta i alla de begrepp som haglar i depattinlägg som detta?

  t.ex. neofascism—-anarkisterna—socialisterna osv osv—-vad är vad skillnader o likheter upplever mest ett regn av termer som inte ger mer utan sanrare är ett profftyckarspråk….som används för att få vanligt filk tysta…undras om proffstyckarna är ense om definitionerna eller om det är dessa som argumentationen gäller snarare än förhållanden som rör landets väl och ve samt landets medborgares väl o ve…..

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: