Fulspel bakom uteslutningen av Patrik Ehn

När Björn Söder idag stod inför TV-kamerorna och påstod att Patrik Ehn uteslöts på grund av samröre med nazistpartier och att det finns andra orsaker till uteslutningen, t.ex. kommentarer som han har fällt, så är det rena lögner.

Det är visserligen sant att Ehn läst böcker av Ernst Jünger och kommenterat andra nationalistpartier i Europa. Men det är helt okontroversiellt. Det är också sant att han under en tid i sin ungdom haft samröre med något extremt politiskt parti, men det är mera sant att han har arbetat för Centerpartiet innan han gick med i SD och att han under sin tid i SD har utfört ett bra arbete för partiet. Dessutom har han varit 100 procent lojal till partiet, till skillnad från Söder och Åkesson som uteslutit flera partilojala medlemmar.

patrik_ehn
Den populäre och sympatiske Partik Ehn uteslöts ur SD idag.

Ehn har anklagats för så mycket där varje enskild anklagelse inte är värd någonting. Det är i själva verket ihåliga hugskott som partistyrelsen har samlat på sig efter att ha lusläst varje medlems kommentarer på facebook och twitter och lyssnat på skvaller i andra sammanhang. Medlemmar i SD kontrolleras lika hårt som fångar i arbetsläger och den som yppar en egen åsikt riskerar att piskas offentligt. SD har en egen inkvisitionsdomstol som kallas Medlemsutskottet där ett antal intellektuellt undermåliga individer finns representerade. I partiet finns ett antal infiltratörer från Expo, egna inkvisitörer som kontrollerar vad medlemmarna säger och gör och sedan rapporteras alla felsägningar, alla ”gilla”-knappar som någon har tryckt på och alla kommentarer som kan misstänkas vara ”politiskt avvikande”. Genom ett väl utvecklat angiverisystem har partiet full kontroll över hela partiet och ser till att varje självständigt tänkande människa utesluts eller fördöms.

Sverigedemokraterna är ett låtsasdemokratiskt parti. Det är ett toppstyrt parti där varje ansats till nytänkande eller politisk vilja att rädda Sverige stoppas. Partiledningen har ideologisk bacillskräck och varje ord som yttrats på ett misstänkt felaktigt sätt registreras, leder till fördömanden och kan bli uteslutningsärenden. Sverigedemokraterna har blivit ett parti för trångsynta ja-sägare som är rädda för att säga något som kommer från hjärtat. När den eminente skribenten Mats Dagerlind skrev på twitter ”Jag anser att en nation och ett folk skall reproducera sig själv och sin särart” så gick SD-ledningen i taket och Linus Bylund, Jimmie Åkessons partisekreterare fördömde meningen. Då ska man komma ihåg att Dagerlind är skribent, inte politiker.

Det totalitära dragen i Sverigedemokraterna blir allt fler och skillnaden mellan ett icke-demokratiskt parti och SD är inte särkilt stor. Formellt är SD ett demokratiskt parti, men eftersom de gör sig av med interna kritiker eller ”ideologiska avvikare” så är det inte bättre än vilket fascistparti som helst. Och därmed skulle man nästan kunna instämma i låtsashistorikern Henrik Arnstads tes om att Jimmie Åkesson är en fascist eller sovjetkommunistisk ledare. Skillnaden mellan en fascist och Jimmie Åkesson har krympt så mycket att definitionen kräver en del ingående samtal.

Åter till Patrik Ehn. Patrik Ehn är en kunnig person, en trevlig person och på många sätt ett politiskt föredöme. Han är betydligt klokare än både Jimmie Åkesson och Björn Söder tillsammans. När uteslutningar tidigare har ägt rum i SD så har det varit lite av dumskallarnas sammansvärjning mot de kloka. I vissa fall har de varit väl underbyggda och nödvändiga. Linus Bylunds och Jimmie Åkessons beteende mot Mats Dagerlind visar just på en sådan sammansvärjning. En eventuell debatt mellan dem hade Bylund förlorat med hästlängder mot Dagerlind. Men Dagerlind är en ödmjuk person som undvek att kraftigt kritisera idiotin för husfridens och sakens skull. Han kanske borde tagit en debatt för att rensa luften.

På relativt kort tid har många personer uteslutits ur SD, tvingats ut ur SD eller valt att lämna SD för att de inte stod ut med alla intriger och alla övervakningssystem som finns i partiet mot politiska avvikande. En frihetsälskande människa står inte ut hur länge som helst, men många som är inne i ruljansen och vill Sverige väl viker lätt ned sig när partipiskan går – för den goda sakens skull.

Det dolda skälet till varför Ehn uteslöts är att han sitter i partiets valberedning och att valberedningen har ett inflytande över vilka som lyfts fram som kandidater till riksdagen inför det viktiga riksdagsvalet 2014. Den nästan totalitära partikvartetten vill inte riskera att fel personer, alltså personer som kan hota deras maktställning, blir riksdagsmän och vill se till att rätt personer sitter i valberedningen. De har fått för sig att med Ehn i valberedningen så kanske Gustav Kasselstrand eller andra personer som SD-ledningen ogillar föreslås som kandidater. Det kan visserligen ske ändå men Åkesson och cirkeln kring honom vill inte ta några risker. Vad de är mest oroade för är att intelligenta personer ska bli mer populära än vad de själva är. Och då förlorar de sin makt över partiet.

I en intervju idag antydde Ehn att det verkliga skälet till uteslutningen var just att de ville ha bort honom från valberedningen. Ehn har nämligen skött sitt uppdrag i partiet helt klanderfritt, betydligt mer klanderfritt än både Björn Söder och Jimmie Åkesson som gjort många dumheter och bedrivit mycket fulspel. Att väcka uteslutningsärenden mot dem hade varit mer logiskt.

Redan nu har det kommit signaler om att Kasselstrand skulle kunna uteslutas. Den interna inkvisitionsdomstolen har honom under luppen och det behövs inte mycket för att han ska åka ut. Uteslutningen av Patrik Ehn och de elva andra medlemmarna idag har väckt olika slags reaktioner. Den vanligaste är förvåning och indignation. Många upplevde det som obehagligt att se den koleriske Björn Söder försvara uteslutningen med hjälp av lögner. Det var ungefär samma slags lögner som användes mot Mattias From när han uteslöts förra året. Alltså rena lögner. Samtidigt fanns det många inom partiet som på fullaste allvar såg ”utrensningen av nazister som nödvändigt” trots att Ehn inte är nazist. De tendenserna står snarare partiledningen för eftersom uteslutningen snarare kan jämföras med de långa knivarnas natt, när Hitler krossade den interna oppositionen och tog full kontroll över nazistpartiet. Någon opposition vågade aldrig mer kritisera Hitler eftersom de visste vilka risker det kunde medföra att kritisera honom. Nu ser vi en light-version av Hitlers maktfullkomliga politik och det är från Åkesson den kommer, inte från Ehn.

Det är ett fulspel som SD bedriver. Att de har förbjudit ordet etnicitet att användas fritt är obehagligt. Att de inte längre försvarar svenskarnas rätt till sitt eget land är skrämmande. Att de utesluter folk för ingenting på grund av ett sjukt maktspel är farligt.

Nu vet alla att det inte längre går att lita på Sverigedemokraterna och hur hemskt det än känns så har partiet svikit sitt eget folk. Den känslan har många haft länge, men nu har vi kommit fram till den punkt där vi inte accepterar mer svek från den maktfullkompliga partitoppen. Vi behöver ett nytt parti. SD kan aldrig rädda Sverige hur stora de än blir, de kommer däremot att utesluta alla som vill rädda Sverige hur många de än är.

Läs mer:
Samlingstråd om Sverigedemokraterna efter uteslutningen av Patrik Ehn.

Annonser

Taggat:, ,

6 thoughts on “Fulspel bakom uteslutningen av Patrik Ehn

 1. […] Fulspel bakom uteslutningen av Patrik Ehn (18 mars 2013) […]

 2. SvP 2014 mars 19, 2013 kl. 00:07 Reply

  ”Vi behöver ett nytt parti.”
  Det har vi. http://www.svenskarnasparti.se/punktprogram/

  • Markus mars 19, 2013 kl. 11:45 Reply

   Tror inte att Nationalsocialistik Front, förlåt, Svenskarnas Parti menar jag, är det naturliga valet. Nej, ett nytt nationalistiskt och demokratiskt parti är det som behövs!

   • SvP 2014 mars 23, 2013 kl. 16:40

    Om SvP är NSF – varför lade man då ner NSF istället för att fortsätta? Varför gick de som ville förbli just nationalsocialister till NNS och SMR?

    Du kan lika gärna hävda att SD är BSS, det är de bevisligen inte… Sluta ha Expo eller dylikt som källa.

 3. Martin mars 19, 2013 kl. 00:19 Reply

  Personligen så tror jag att detta i längden kan vara bra. SD kommer nu att kunna ta plats i Alliansen efter nästa val och invandringspolitiken kommer därmed att skärpas.

  Samtidigt så öppnar detta dörren till ett renodlat nationalistiskt alternativ som på sikt kan komma att bli det ”tredje alternativet” i Riksdagen.

  • SvP 2014 mars 23, 2013 kl. 16:41 Reply

   Det är dock högst tveksamt att SD skulle ges en plats i alliansen sålänge Reinfeldt har någon som helst makt inom Moderaterna.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: