På torsdag ska Bengt Westerberg visa hat

Vill härmed rikta uppmärksamheten på att Lunds kommunfullmäktige torsdagen den 21 mars kommer att ha Bengt Westerberg som talare innan det egentliga fullmäktigesammanträdet.

Sammanträdet öppnas tydligen kl. 17.00 med att Bengt Westerberg, som är regeringens utredare om främlingsfientlighet, skall tala om ”Främlingsfienden inom oss”.

bengtarg

Arrangemanget är ett led i att Lunds kommun uppmärksammar FN-dagen mot rasism och diskriminering som just infaller den 21 mars.

Eftersom fullmäktigesammanträdena är öppna för allmänheten så tycker jag att så många som möjligt går dit och lyssnar på vad mannen i fråga har att säga i ämnet.

En fråga som skulle kunna ställas till talaren är när han tänker föreläsa om ”Folkförrädaren inom mig” . Ett ämne som talaren i fråga säkerligen är väl insatt i. Särskilt när man betänker hur väl han har lyckats att lära upp en av sina adepter i ämnet, nämligen Erik Ullenhag. Man kan på god grund också misstänka att läromästaren har fått uppdraget som regeringens utredare av sin lärjunge.

Nu är väl chansen att man under mötet skulle kunna få ställa frågor till talaren lika med noll, särskilt när man kan läsa om detta i Avpixlat, men det finns inga hinder att försöka nå fram med frågorna till vederbörande efter mötet. En fråga som vore intressant att ställa är om man är främlingsfientlig när man tycker att det är rätt att polisen försöker finna och avvisa s.k papperslösa som vistas illegalt i landet?

Så alla ni ”främlingsfientliga”, lägg datumet och klockslaget på minnet och möt upp och lyssna till vad den kunnige och politiskt korrekte Bengt Westerberg har att säga.

Vill du lyssna på vad han har att säga?

Tid: Tordag den 21 mars 2013
Plats: Kommunfullmäktige i Lund

Den officiella inbjudan ser ur så här:

I samband med FN-dagen mot rasism och diskriminering den 21 mars kommer den tidigare folkpartiledaren Bengt Westerberg att tala på temat Främlingsfienden inom oss inför Lunds kommunfullmäktige.

Torsdagen den 21 mars 2013 uppmärksammar Lunds kommun den internationella dagen mot rasism och diskriminering. Kommunfullmäktige inleds kl. 17.00–17.20 av Bengt Westerberg, tidigare folkpartiledare och regeringens utredare om främlingsfientlighet. Han kommer att tala om Främlingsfienden inom oss.

Lunds kommun är med i European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR). I koalitionen ingår över hundra europeiska städer som gemensamt vill engagera sig mot rasism och diskriminering.

I många av ECCAR-städerna runt om i Europa uppmärksammas den 21 mars, den dag som FN:s generalförsamling har utsett till internationell dag mot rasism och diskriminering.

– Det är oerhört viktigt för Lunds framtid att vi värnar om vår tolerans och öppenhet för nya intryck, säger Torsten Czernyson (KD), ordförande i den politiska styrgrupp som leder Lunds kommuns arbete med ECCAR. Idéernas Lund har sin öppenhet mot omvärlden att tacka för framgång och välstånd. Vi strävar efter att Lund ska vara ett ledande internationellt centrum, fritt från diskriminering, främlingsrädsla och rasism.

Fakta:

Varför den 21 mars? Den 21 mars 1960 inträffade den så kallade Sharpeville-massakern i Sydafrika. Sex år därefter antog FN den Internationella konventionen om avskaffandet av alla former av rasdiskriminering som Sverige undertecknat.

Vad är European Coalition of Cities Against Racism (ECCAR)? ECCAR bildades på initiativ av Unesco 2004 som ett nätverk av städer som ville dela erfarenheter för att förbättra sitt arbete mot rasism, diskriminering och främlingsfientlighet. Medlemsstäderna har en gemensam tiopunktsplan. De svenska städer som är med i ECCAR har ett nationellt nätverk, Svenska kommuner mot diskriminering och rasism, som träffas regelbundet för att lära av varandra. Läs mer på http://www.eccar.info respektive http://www.skl.se

Bengt Westerberg. Tidigare folkpartiledare, socialminister och vice statsminister. Han är aktuell med utredningen Främlingsfienden inom oss (SOU 2012:74).

* * *

Om du har möjlighet att gå dit och lyssna så gör gärna det.

Tips från Vår stund i Sverige.

Annonser

Taggat:, ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: