Har Sverigedemokraterna blivit helt galna?

Som om det inte räcker med uteslutningsärendet som pågår mot Patrik Ehn. Ett uteslutningsärende som kommer att gå till historien, oavsett hur det slutar, som ett exempel på när inkvisitionen gjorde sitt inträde i Sverigedemokraterna.

Patrik Ehn har gjort ett utmärkt politiskt arbete och är en uppskattad politiker. När Fria Tider skrev om ärendet idag så lät det bl.a. så här:

”Detta är självfallet inte ett sunt sätt att bygga en politisk rörelse. Driftiga, intelligenta människor med integritet trivs inte i en intellektuellt inskränkt miljö där man måste tänka sig för innan man tipsar en kollega om en bra bok. Och kompententa personer satsar inte gärna på att göra karriär i ett parti där man när som helst kan kastas ut på godtyckliga grunder. Resultatet av den nuvarande ledningens maktfullkomliga sätt att styra partiet ser vi i de mediokra personligheter som tilldelats framträdande poster: Pressekreteraren är den hopplöst obegåvade twitterflamsaren Linus Bylund, chefredaktören för partiorganet är tokstollen Tommy Hansson och medlemsutskottets ordförande är Johnny Skalin – en person utan andra meriter än en 13 år lång sjukskrivning under vilken han inte ens klarade av att utföra terapiarbete i en korvkiosk. Därutöver består partiets toppskikt av en rad släktingar, flickvänner och andra kompisar till partiledningen, varav flera är dömda för våldsbrott och andra brott. Det är frågan om personer vars enda kvalifikationer består i att de är obrottsligt lojala mot partitoppen, och framförallt – genom sina tillkortakommanden i övrigt – aldrig kan utgöra något hot mot ledningens maktinnehav.”

Det är uppenbart för de flesta tänkande människor utom för den lilla kretsen av intellektuellt introverta liberaler i SD att partiet är på fel väg nu. Partiet håller på att spåra ur. De växer i storlek men det politiska innehållet är så tunt att ingenting i det kan rädda Sverige.

Som om det inte räckte med ärendet mot Partik Ehn så har nu en av Avpixlats vassaste skribenter blivit föremål för kritik från den totalt inkompetente Linus Bylund.

Enligt Aftonbladet idag har Dagerlind skrivit:

”Jag anser att en nation och ett folk skall reproducera sig själv och sin särart”.

”Totalt anser jag att ca 95 % av de som bor här skall vara födda här av svenskfödda föräldrar”.

Om han nu har sagt det så finns det inget som helst kontroversiellt i det. Det är snarare ett bevis för att Dagerlind har tänkt igenom en viktig fråga och kommit fram till det självklara att ett folk måste reproducera sig för att överleva.

mdtwitter-1 mdtwitter-2 mdtwitter3
Kloka ord från en klok man.

På twitter har Dagerlind sagt:

”Ett folk har faktiskt arvs- och ägande rätt till sitt land”.

Redan det är en självklarhet för varje folk. Frågan en same, en kurd, en israel, en japan eller någon annan. Det är självklart för dem att instämma i en sådan tanke. Om man inte erkänner den principen så erkänner man att andra folk kan ta över landet, men ger dem dessutom rätten att göra det. Dagerlinds korta och enkla fras är genialisk i sin enkelhet och den borde vara självklar som rättesnöre för varje tänkande nationalist. Men det finns människor i SD som varken är nationalister eller tänker. Det bara finns där och uppbär lön. En sådan person är Linus Bylund.

När Bylund fick frågan om frasen ”en nation och ett folk skall reproducera sig själv och sin särart” så säger Bylund till Aftonbladet (med reservation för att tidningen vinklar):

– Det är högst anmärkningsvärt. Det måste vi titta närmare på.”

Om Bylund hade varit en lika klok människa som Dagerlind är så hade han genast instämt i de kloka orden och framhållit att precis så är det. Istället för att försvara en av de absolut främsta skribenterna i invandringskritiska kretsar alla kategorier så väljer Bylund att säga att ”av det du (journalisten) återgett för mig är det åsikter som inte är förenliga med att arbeta för Sverigedemokraterna.

ab-dagerlind

Om Bylund hade haft minsta lilla förmåga att tänka så skulle han försvara såväl Dagerlind, som det Dagerlind har sagt eller skrivit.

De ord som Aftonbladet läser upp för Bylund är följande meningar:

”Jag anser att en nation och ett folk skall reproducera sig själv och sin särart”.

”Totalt anser jag att ca 95 % av de som bor här skall vara födda här av svenskfödda föräldrar”.

”Konstigt att sex mellan bror och syster är förbjuden när sex mellan två av samma kön inte är det”.

”En mycket hög grad av promiskuitet gav oss HIV-epidemi i Sverige”.

Enligt Bylund är det inte förenligt med att arbeta för SD om man säger eller skriver något sådant. Ni som kan tänka, läs meningarna igen och fråga er hur det kan komma sig att SD inte accepterar någon av meningarna. Hur kan det vara möjligt att de självklarheter som Dagerlind framför kan vara oförenliga med arbete i SD?

Svaret är att nästan allt som varje sund invandringskritiker säger idag är oförenligt med vad SD står för. I morgon ska Patrik Ehn ställas inför Sverigedemokraternas egen inkvisitionsdomstol – Medlemsutskottet – för att kanske uteslutas eller i bästa fall rädda sig kvar om han för mycket stort stöd (vilket han bevisligen har).

Ska näste man att motarbetas av SD bli Mats Dagerlind som är Sveriges främste invandringskritiske skribent? Vill SD ha bort honom från Avpixlat? Att Aftonbladet vill det vet vi, men att SD ger Aftonbladet stöd är irriterande. Redan om Patrik Ehn utesluts så kommer det väcka stor irritation på många håll. Då kommer även den här bloggen att agera på något sätt. Vi ska inte ha ett SD som representeras av intellektuellt undermåliga personer. De måste bort och nya personer måste fram. Eller så kommer vi att ge stöd att andra partier.

Bylund har en del att förklara här och det kan han göra på twitter där han är bosatt, men efter en halv dag har han inte gjort det. Det kan bara tolkas på ett sätt. Han om någon borde ta Dagerlind i försvar, men det har han ännu inte gjort. Ynkligt! Inte heller har artikeln i Fria Tider kommenterats. Varför ska man stödja ett parti som inte vill erkänna svenskarnas rätt till sitt eget land?

Det mest obehagliga är att SD så villigt ställer upp i drevet som Aftonbladet bedriver mot Dagerlind istället för att ge honom stöd.

Läs Mats Dagerlinds egen kommentar här.

Läs mer:
Samlingstråd om Sverigedemokraterna efter uteslutningen av Patrik Ehn.

Annonser

Taggat:, , ,

3 thoughts on “Har Sverigedemokraterna blivit helt galna?

 1. elfyma+ mars 17, 2013 kl. 16:05 Reply

  Har svårt att tro att Mats Dagerlind har uttryckt sig på det sätt som det påstås.
  Han är smartare än så.
  Tror att det handlar om ren smutskastning från PK-media för att komma åt honom.
  MD har blivit en farlig debattmotståndare som de inte kan knäcka i en öppen debatt.
  Och han skriver bättre än de flesta yrkesjournalister.
  Därför är han farlig- riktigt farlig för makthavarna.
  Men Linus Bylund med sin SA-inspirerade frisyr är ingen tillgång för SD, även om han bara följer partiledningens order.

  • elfyma+ mars 18, 2013 kl. 08:57 Reply

   Ingen rök utan eld. Mats Dagerlind har tydligen ”bjudit på sig själv” på Twitter, till SD-fiendernas glädje. (Källa: MD:s inlägg på Avpixlat). Det var inte så smart.

   Varför Mats Dagerlind sladdrar på Twitter är obegripligt.
   Varför han ska uttolka påstådda uttalanden av någon annan Sverigedemokrat är ännu obegripligare. Vad Söder har sagt och menat vet bara Söder själv.
   Livsfarligt att inlåta sig på den här typen av hypotetiska resonemang grundat på rykten och obekräftade påståenden om andra Sverigedemokrater.
   MD brukar vara kristallklar och koncis i sina inlägg – men hans mångordiga undanflykter på Avpixlat slirar.

 2. […] Har Sverigdemokraterna blivit helt galna? (17 mars 2013) […]

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: