Vad i helvete håller folk på med?

Man blir helt bestört över vad som händer när man ser både rubrikerna i tidningarna och historierna bakom rubrikerna.

Först var det den 13-åriga tjejen som tog livet av sig i fredags. Hon ställde sig på järnvägsspåren och lät tåget köra över henne. Orsaken var att hon mobbats av jämnåriga som kallat henne ful, dum och tjock. Efter att ha sett videon som hon lade ut i januari där hon uppenbarligen var ledsen över hur vissa personer hade trakasserat henne och även övriga familjen med glåpord om att de var ”tjocka” så blir man påmind om hur dåligt uppfostrade vissa människor är. Att visa ilska mot mobbare gör att man inte drar fram sin egen bästa sida utan man vill bara spy på dem. Kanske inte världens bästa svar på mobbing, men någon allvarlig läxa borde de som mobbar få. Kanske i det här fallet ett straff av något slag. Kanske rentav att hängas ut på nätet så att han får smaka på sin egen medicin. Det är första reaktionen, men det finns bättre alternativ.

suicide

Hur i helsike har en 13-åring kunnat mobbas till den grad att hon väljer att ta livet av sig? I det här fallet fanns ju varningssignalerna minst ett par månader tidigare. Var fanns de vuxna, var fanns flickans vänner, var fanns skolans lärare och var fanns mobbarnas vänner och föräldrar? Visste inte föräldrarna till mobbaren att de hade en son som var taskig mot andra unga enbart för att de såg ut på ett visst sätt? Han inte föräldrarna uppfostrat sin son?

Svaren på frågorna finns inte här men händelsen borde få vuxensamhället att reagera med kraft. Inte en enda skolelev ska behöva mobbas en enda sekund. Tyvärr har vi fått ett samhälle där mobbing tilltåts och accepteras om denna mobbing riktar sig mot personer med fel åsikter, fel kläder eller fel attityd. Vi behöver göra om det samhället. Folk ska kunna ha vilka kläder de vill och om de är tjocka eller ”fula” ska de aldrig behöva höra en enda gång. Det är bara drägg som mobbar folk på grund av hur de ser ut. Som invandringskritisk bloggare ser man mycket av vuxenmobbing i media där mobbingen riktar sig mot svenskar, invandringskritiker, Jimmie Åkesson och andra som inte förtjänar att mobbas. Själva fenomenet är sanktionerat av media som gärna mobbar när det passar, men är tysta när vissa mobbas.

Bortsett från det så ser vi ett djupt förfall i samhället där bristen på uppfostran och folkvett sprider sig som en farsot i samhället. Det behövs krafttag på nationell nivå för att komma till rätta med det här. Varenda skolelev borde tvångsundervisas i vett och etikett minst en timme varje vecka under hela skoltiden. Varenda skolelev borde lära sig vett och hyfs på samma sätt som tidigare generationerna fick innan 1960-talets normupplösning inleddes.

Om vi hade haft ett sådant system så hade journalistiken varit bättre och respekten för andra människors åsikter hade varit större. Hela samhället hade mått bättre. Idag är folk också stressade med dubbelarbete och hinner inte uppfostra sina egna barn ordentligt. De hinner knappt ses, ännu mindre umgås och gå igenom alla regler som behövs för att kunna fungera väl i samhället tillsammans med andra människor. Vi har fått en utveckling där normer får stå tillbaka för en hysterisk materialism där etiken dör när prylarna och fåfängan blir norm. Vi behöver tvångsuppfostra ett helt folk om vi ska få ordning på det här landet.

Igår tankade två killar bensin på en mack i Uppsala utan att betala. Hur fan kunde de göra det? Varför stjäl man bensin på en mack och kör därifrån utan att ens ha samvete för vad man har gjort? Hur kan två till synes vanliga svenska killar åka in på en mack och tanka bilen full och sedan bra dra iväg? Det är lätt att glömma bort att betala och sådant kan alltid ursäktas. Men stöld? Vad är det för efterblivet beteende att åka in på en mack och stjäla soppa till bilen?

two-dead

När man först hör talas om sådana stölder är det lätt att få för sig att det automatiskt är nysvenskar som begår den typen av brott. Ibland glömmer man bort hur mycket galenskap det finns även i det etniskt svenska samhället. Svenskar är inte perfekta och ska aldrig försvaras när de begår brott. Nu kan man ju tycka att stöld av bensin är ett lindrigt brott, men det är likväl ett uttryck för dåliga egenskaper. Att stjäla är osvenskt! Att vara ärlig är svenskt!

Det är inte uteslutet att de som stal bensin har fått en bra uppfostran, men det är sannolikt att den inte har varit tillräckligt bra. Man stjäl inte bensin! Man stjäl ingenting någonstans. Man är ärlig!

Som om det inte vore nog med stölden av bensin så blev de påkomna av en polisbil som hängde på dem. Trots att de blev jagade av polisen så stannade de inte. Inbillade de sig att de skulle kunna fly från polisen och slippa efterföljder för stölden? Hur fan kan man vara så dum att man gasar när polisen ligger efter med blåljus?

De här två killarna gav gasen i botten och körde i vansinnesfart från Uppsala mot Enköping. De hade polisen efter sig och vad som rörde sig i deras huvuden är omöjligt att svara på. Men om man stjäl något så ska man veta att risken att bli påkommen är stor och därför ska man tänka efter innan man begår ett brott. Och då ska man komma fram till att man inte ska begå ett brott, även om det är ringa. Man ska vara laglydig.

Alla människor som är ärliga och laglydiga kommer alltid att ha bättre samvete än människor som har begått brott och ljuger. Unga människor begår inte sällan dumheter. Det måste kunna ursäktas. De här killarna hade snott bensin. De borde ha fattat att det inte var värt att gasa på och försöka fly när polisen låg efter dem. De borde ha stannat och visat kurage nog att erkänna brottet. Hade de gjort det så hade de levt idag.

Nu valde killarna att köra vidare rakt mot döden fast de trodde nog att de skulle köra mot friheten och komma undan. Men polisen vinner alltid, det borde varje person som har läst en deckare i sin ungdom veta. Det går inte att fly.

När killarna närmade sig Hjulstabron hade de bara 30 sekunder kvar att leva. Polisen hade sett till att bommarna fälldes ned för att få dem att stanna och ge upp. Det var en helt normalt åtgärd från polisens sida. Men killarna stannade inte. De körde rakt igenom bommarna och då bron öppnade sig störtade de rakt ut i luften krockade med en bropelare för att sedan sjunka ned i vattnet. Deras sista sekunder i livet måste ha upplevts som en ond dröm.

Det är en stor tragedi att en vanlig 13-årig tjej tar sitt liv efter att ha mobbats och det är en stor tragedi att två unga killar kör ihjäl sig efter att ha snott bensin för 800 kr.

Någon slutsats måste man kunna dra av detta och av liknande händelser där mobbing eller brottslighet förekommer. Inget av detta skulle ha hänt om parterna hade varit bättre uppfostrade och levt ett ärligt och hederligt liv. Mobbaren som orsakade flickans liv hade inte mobbat om samhällets förmåga att uppfostra folk bättre hade varit större. Offret hade aldrig behövt vara ledsen och ta sitt liv och hon hade aldrig behövt höra att hon var tjock. Hon var inte ens tjock. Men för en trettonåring kan sådana ord ge en allvarlig livskris. I det här fallet ledde det till döden.

Killarna som körde ihjäl sig hade levt idag om de hade följt några enkla visdomsregler om att inte stjäla. Det hela är så tragiskt, men risken är att inte en enda person som är ansvarig för exempelvis skolfrågor ens överväger att starta tvångsundervisning i moral och etik för att få bättre hyfs på det här folket. Politiker och beslutsfattare räknar bara pengar, tittar på statistik över lönsamhet och fyller upp Sverige med främlingar medan den generation som ska ta över Sverige inte ens får en bra uppfostran. Det bäddar för ännu mer problem framöver.

Uppdaterat: Efter den 13-åriga flickans död framkom att en vuxen man har orsakat flickans självmord. Läs historien här.

Annonser

Taggat:, , , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: