Rekord för Sverigedemokraterna i senaste opinionsundersökningen från YouGov/Metro

I YouGovs undersökning som presenterades i januari fick Sverigedemokraterna 12,5 procent vilket var rekord. I februari backade SD till 11,5 procent. Nu har undersökningen för mars kommit och den visar på nytt rekord för Sverigedemokraterna med 12,6 procent av väljarna som skulle rösta på SD om det vore val idag.

Siffrorna för Sverigedemokraterna är intressanta. Först ska man komma ihåg att samtliga stora medier i Sverige är direkt fientliga till invandringskritiska partier. Dagspressen har sina lojaliteter i partier som Folkpartiet, Centerpartiet eller Socialdemokraterna och får ofta stöd av egna tankesmedjor och stora pengar i form av presstöd. Den statliga televisionen som formellt sett ska vara objektiv är i själva verket minst lika öppet fientliga till invandringskritiska partier och gör så gott de kan för att framställa Sverigedemokraterna som fascistiska, rasistiska och främlingsfientliga. Sanningen är långt därifrån.

Yougove-mars-2013

Att Sverigedemokraterna har fått så höga siffror trots att de hela tiden framställs som rasistiska är ett tecken på att väldigt många svenskar efterlyser ett radikalt invandringskritiskt parti. Det var efter järnrörs-historien där SD framställdes som ett halvnazistiskt parti med rötter i nazismen som partiet började klättra ordentligt i opinionen. Ökningen av väljarunderlaget beror på att människor som är trötta på invandringen, men som har röstat på andra partier av olika skäl, har radikaliserats. De vågar överge den politiska korrekta värld som de har befunnit sig i. Samtidigt vet man att det bland SD:s väljare finns en radikal opinion som vill se mycket mer än en minskning av invandringen. Den väljargruppen tar SD inte särskilt bra hand om.

Att SD ökar trots att de sällan får redogöra för hela sin samhällssyn visar att många väljare inte låter sig förledas av mediernas propaganda. Trots att medierna nästan systematiskt backar upp de övriga partierna så växer SD. På Sveriges Television finns det inte en enda Sverigedemokrat om man ska tro de undersökningar som nyligen har gjorts av de anställdas partisympatier. Hela 52 procent av de anställda sade sig sympatisera med Miljöpartiet, 18 procent på Vänsterpartiet, Socialdemokraterna fick 18 procent, Moderaterna 8 procent, Centerpartiet 6 procent och Bonnierfavoriten Folkpartiet 3 procent. 0 procent av de anställda uppgav att de sympatiserade med SD.

Det är alltså en anmärkningsvärd politisk slagsida på Sveriges Television vilket inte förvånar en enda invandringskritiker. Den stora frågan är hur man ska sätta det i relation till den politiska utvecklingen och samhällsdebatten. Sveriges Television är statlig TV liksom Sveriges Radio är statlig radio. Man kan utgå från att sympatierna på radion ser ungefär likadana ut på SVT. Hur ska man komma tillrätta med den enorma politiska slagsidan?

partisympatier-SVT

Allt bottnar i att man bör kombinera demokrati och yttrandefrihet på bästa sätt för att ge luft åt viktiga debatter och för att SVT och SR ska bli mer trovärdiga. Den enda rimliga är att anställa fler invandringskritiska journalister. Idag är SVT en sekt där alla hatar SD och där vänstern dominerar alla samhällsprogram och ser allt ur det egna sektperspektivet. Att betala licens till en sekt som så öppet sprider politisk propaganda mot SD är inte rimligt eftersom vi då betalar för att SVT ska sprida hat mot svenskarnas Sverige. Den mångkulturella propagandan i TV är redan idag vedervärdig och vi borde gå mer på offensiven mot alla de redaktörer och programledare som sprider politisk propaganda. Med rappandet på Lucia i december 2012 i färskt minne och den medvetna nedtoningen av svensk kultur i allmänhet så gäller det framöver att attackera SVT med mejl och artiklar så snart de sprider mångkulturell och mångetnisk propaganda. Vi får inte låta dem göra det helt ohämmat utan vi måste slå tillbaka och avslöja vad programcheferna, redaktörerna och journalisterna som ägnar sig åt svenskfientligt verksamhet heter. Vi måste slå tillbaka!

Sverigedemokraterna borde vara ett mycket större parti. De borde ha 20 procent, minst. Den stora opinionen mot invandringen är betydligt större än de 12,6 procent som SD fick i YouGovs undersökning. Det innebär också att det finns utrymme för ytterligare ett invandringskritiskt alternativ, men något sådant har ännu inte visat framfötterna. Vi behöver ett radikaldemokratiskt parti som sätter svenskarnas intressen först och som ställer krav på mer demokratisk inflytande för den invandringskritiska opinionen. Ett bra sätt att förbättra demokratin på är att tvinga de statliga medierna att ha personal som bättre representerar folkets åsikter. Ett annat sätt är att tvinga kommunerna och regeringen att tillsätta poster som står i relation till valresultatet. När regeringen bildades efter valet 2010 så borde det inte vara möjligt att bilda politiska konstellationer över huvudet på andra partier. Om två block med diametralt olika åsikter får nästan lika många röster så kan det ena blocket bilda majoritet och genomföra en helt galen politik utan hänsyn till det andra blocket. Den typen av blockbildning borde förbjudas i lag. Istället borde man bilda regering och tillsätta ministrar som står i relation till valresultatet. Då skulle SD ha fått 5,7 procent av ministerposterna. Efter nästa val skulle SD då kanske få över 12 procent av ministerposterna. Det är demokrati. Inflytande i proportion till valresultat är det minsta vi ska begära för att förbättra demokratin. Därtill krävs att statliga medier byter skepnad och slutar med ensidig politisk propaganda till förmån för allsidig och saklig information.

Som läget är nu kan Alliansen fullständigt ignorera Sverigedemokraterna och även efter nästa val kommer de största partierna att försöka bilda allianser för att hindra att SD får något som helst inflytande i politiken. Det är ett antidemokratiskt synsätt som Alliansen har uppvisat och samma synsätt kommer att visas efter nästa val, men möjligen då från Socialdemokraterna om de rödgröna vinner. Fredrik Reinfeldts politik har varit totalitär och skadlig för Sverige, den har varit skadlig för demokratin och för förtroendet för politiken.

Att kräva förbättrad och fördjupad demokrati är ett viktigt verktyg för att kunna få politiska framgångar. Att bekämpa de totalitära tendenserna från sjuklöverns partier är viktigt och en förutsättning för ett eventuellt nytt radikalare parti än SD att få framgångar. SD har de verktyg som behövs för att kunna bli ett stort parti, men de har inte de verktyg som behövs för att rädda landet. Det vågar inte sträcka sig längre än till ”minskning” av invandringen, men vad som behövs är ett näst intill totalstopp och en återvändarpolitik som ger oss landet tillbaka. Därför behövs också ett mera radikalt men demokratiskt alternativ som inte räds att tala klarspråk. I senaste YouGov har övriga partier 0,8 procent tillsammans så än så länge har väljarna inte ansett att det finns några andra alternativ värda att ta på allvar.

Annonser

Taggat:, , , , ,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: