REVA: Polisen backar när media startar drev mot polisens arbete

Myndighetsprojektet REVA (Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete) har tydligt visat var i Sverige den verkliga makten finns. Gränspolisen har arbetat i tunnelbanan i Stockholm med att gripa plankare och granska resenärers ID-kort för att se om de vistas i Sverige legalt. Helt plötsligt fick en rad vänsterextrema organisationer inklusive Röda Korsets Ungdomsförbund och Rädda Barnens Ungdomsförbund för sig att de inte gillade polisens arbete med att gripa illegala invandrare. Det påstods i media att polisen ägnade sig åt att stoppa människor med en annan hudfärg och att polisens arbete var mer eller mindre rasistiskt. I själva verket handlade det om att identifiera illegala invandrare vilket borde uppskattas av alla medborgare. Att identifiera och gripa illegala invandrare bidrar till ökat trygghet för alla som bor i Sverige.

När media inklusive statliga Sveriges Television och Sveriges Radio beskrev polisens arbete framställdes det som ”jakt” på människor. Samma medier låter vänsterextrema grupper få yttra sig och sätta agendan för hur polisens arbete borde bedrivas. Medierna startade istället en jakt på polisen och försökte framställa polisens arbete som rasistiskt.

Medierna har låtit de vänsterextrema få övertag i debatten medan människor som stöder polisens arbete i praktiken inte fick yttra sig alls. Däremot har någon eller några enstaka poliser fått försvara gränspolisens insats. När den statliga radion beskrev polisens arbete så hette det att ”polisen har fått mycket kritik”, men den kritiken kommer från olika vänstergrupper som den statliga radion har lyft fram. Exempelvis angavs i P1 både tid och plats för en demonstration som riktade sig mot polisen.

Redan efter ett par dagars tryck från media så gav polisen upp sitt arbete. Chefen för gränspolisen, Peter Nilsson, meddelade redan i måndags att arbetet i tunnelbanan hade upphört. När Nilsson uttalade sig i media så framgick det att medias påtryckningar var helt avgörande för beslutet at upphöra med kontrollerna. Polismyndigheten låter alltså sitt arbete påverkas av hur media agerar. Och media i sin tur agerar reflexmässigt som den stödorganisation till vänstern de nästan alltid är.

Peter Nilsson:

– Debatten i sig har varit skevt vinklad och vi har gång på gång sagt att vi genomför inte kontroller som det påstås baserat på utseende, men just i den här delen så väljer vi alltså att avstå från kontroll för att det tar för mycket fokus att argumentera om det hela.

Peter Nilsson lyckades på något sätt få fram att ”debatten” har varit vinklad. Men det har inte ens varit någon debatt, bara ren propaganda från de medier som kontrollerar opinionsbildningen i landet. Polisen viker alltså ned sig helt och hållet för att media startade kampanjer mot REVA. Media stödde både direkt och indirekt träskvänsterns kampanjer och demonstrationer mot polisen och såg till att ”kritiken” mot polisen ökade i styrka. När polisen valde att ge upp så är det inte svårt att få klart för sig vilka som bestämmer i Sverige. Det är media. Särskilt pådrivande har statliga TV och radio varit men även de fyra största tidningarna, Schibsted-tidningarna Svenska Dagbladet och Aftonbladet samt Bonniertidningarna Dagens Nyheter och Expressen. Deras agenda är att gränserna ska vara så öppna som möjligt. Alla som försöker upprätthålla gränserna och hindra fritt inflöde av människor riskerar alltid att utsättas för deras drev – även om det är polisen eller andra myndigheter. Det är inte första gången som dessa medier opererar i samma riktning och vill samma sak.

”Kritiken växer mot att avvisa papperslösa flyktingar” sade man i var och varannan radiosändning om REVA-projektet, men inte med ett enda ord ville man medge att de var radion själv som indirekt medverkande i att organisera kampanjer mot polisen.

Den ende person som försvarade polisen som fick vara med i radio var Richard Jomshof.

illegala-invandrare

Sveriges mest inflytelserika tidning är Dagens Nyheter. De ägnade stor möda åt att stoppa polisens arbete och tyckte det var så viktigt att låta illegala invandrare få gå lösa i samhället att de skrev en ledare om det. Någon känsla för de brottsoffer som utsätts för brott av illegala invandrare har inte DN. Det har DN aldrig haft. DN har bara ett enda mål i sikte och det är att så många invandrare som möjligt ska få tillträde till Sverige, illegala eller inte det kvittar.

Annonser

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: