Stefan Fölster vi har fått nog av dig

”Stefan Fölster. Chef för Reforminstitutet” står det under debattartikel som en bevisligen förvirrad person skrev i Aftonbladet igår. Så snart man läst artikeln stod det klart varför den publicerats i just Aftonbladet. Den tidningens läsare är de enda som skulle kunna ta intryck av vad Fölster skriver.

Stefan Fölster har aldrig någon gång visat minsta intresse för svenska ungdomar som av någon anledning inte har körkort. Det har aldrig bekymrat honom att så många svenska ungdomar, både män och kvinnor, inte har haft råd att ta körkort. Inte en enda gång i sitt 53-åriga liv har han visat någon som helst vilja att hjälpa fattiga svenskar att få körkort.

stefan_folster_reforminstiutet

Helt plötsligt kommer han ut och vill hjälpa fler att utlandsfödda kvinnor att få körkort. Varför detta intresse för att ge just dem körkort?

Stefan Fölster säger att ”många svenskar upprörs över att kvinnor i Saudiarabien är så förtryckta att de inte ens får köra bil”. Det är tveksamt om så ”många” svenskar är upprörda över det. De flesta har ingen aning om vad som händer Saudiarabien och vill nog inte heller veta det. Nu hävdar Fölster att nio av tio kvinnor i ”åldern 20-29 år som är födda utomlands och inte har gymnasieavslut saknar svenskt körkort och är därmed omyndigförklarade i trafiken”.

Fölster menar att de bör ha körkort eftersom de flesta jobb som erbjuds för den gruppen kräver att man har körkort. ”Det gäller till exempel inom hemtjänsten, brevbärare och många andra tjänstesektorsjobb” skriver Fölster.

Stefan Fölster: ”Ofta är det också svårt att ta sig till ett jobb utan möjlighet att köra dit. För alla privata transporter, även något så enkelt som att handla, förblir många kvinnor beroende av sin man eller släkt om det inte finns god kollektivtrafik. Vissa kvinnors familjer motsätter sig att de tar körkort. Dessa kvinnor hamnar lätt i en bedrövlig moment 22-situation. Den höga kostnaden för körkort innebär att de är helt beroende av sin familj för att bekosta den. Samtidigt har de svårt att själva tjäna pengar så länge de inte har körkort.”

Det är väl svårt får många att ta sig till ett jobb om man inte har körkort. Fölster ägnar inte en tanke åt de svenska ungdomar vars föräldrar inte har pengar till körkort åt sina barn. Kostnaden är lika oöverstiglig för dem och de blir också eftersatta inte bara på arbetsmarknaden utan kanske även i det sociala livet om det inte har körkort. Men Fölster bryr sig inte om dem. Är det några grupper som det borde satsas på så är det svenska ungdomar, som borde ha hjälp före varje utlänning som borde stå sist i kön vare sig det gäller jobb eller bostäder. Att ge det egna folket företräde till arbets- och bostadsmarknaden borde vara en självklarhet, men idag trängs svenskarna undan eftersom så många invandrare måste få förtur till så mycket både när det gäller bostäder och arbete.

Fölster svamlar om könsapartheid, sektormål och regelinflation. Han är glad över att vissa kommuner börjar diskriminera svenskar på ett mera utstuderat sätt genom att ge gratis körkort åt utlandsfödda utan jobb. Han bryr sig inte om att svenskarna diskrimineras så öppet, men medger att svenska låginkomsttagare kan ha åsikter om dessa orättvisor. Så för att undanröja kritik framför han förslag som är fullständigt obegripliga för varje normalt funtad individ.

Stefan Fölster föreslår:

Bättre lösningar finns. Grunden bör vara att myndigheter får direktiv att allmänhetens regeldrivna kostnader inte får öka snabbare än inkomsterna. Transportstyrelsen kanske rentav borde få i uppgift att under de kommande tio åren sänka snittkostnaden för ett körkort till samma nivå som gällde för tio år sedan.

Med innovativt tänkande kan det åstadkommas utan att öka riskerna i trafiken. Ett uppslag kommer till exempel från Australien som tillämpar graderade körkort. En svensk variant skulle kunna vara att ett enklare och billigare körkort enbart berättigar till att köra max 70 km i timmen på dagtid, ungefär vad som krävs för många av jobben med körkortskrav. I själva verket tillämpas principen med graderade körkort i Sverige redan för motorcyklar.

Ett annat uppslag är att i större utsträckning använda sig av körsimulator för uppkörning och utbildning. Det gör det möjligt att till en lägre kostnad bättre träna och testa förmågan i risksituationer.”

Hur orkar han ens skriva en meningslös artikel om att han vill ge ökat stöd till invandrare som har för avsikt att ta körkort utan att ens ha något vettigt att säga? Och hur kan Aftonbladet, som visserligen är en riktig slasktidning ta in en så undermålig och underlig artikel. Den är i praktiken helt obegriplig om man inte visste att Fölsters yttersta syfte är att få staten eller kommunerna att bekosta invandrares körkort utan att svenskarna märker att det sker.

Relaterat:

https://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2013/02/03/stefan-folster-sprider-myter-och-falska-rykten/

Taggat:,

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: