När Pressombudsmannen Ola Sigvardsson gjorde bort sig

Pressombudsmannen (PO), egentligen Allmänhetens Pressombudsman, inrättades 1969 och tillsätts av publicistbranschen för att övervaka pressetiska frågor. Ombudsmannen behandlar anmälningar och kan efter utredning överlämna ett ärende till Pressens Opinionsnämnd (PON). Nämnden kan sedan besluta att officiellt klandra en publicering.

Det är till Pressombudsmannen man vänder sig om man är missnöjd med något som tidningarna har skrivit. PO tar emot ca 400 anmälningar per år men nästan samtliga avskrivs utan åtgärd. Även om PO fäller någon artikel då och då så är det i stort sett betydelselöst. PO har alltid gått pressens ärenden och arbetar inte för allmänheten utan för pressens rätt att göra som den vill.

När den illegale invandraren, den kriminella Nadar Khiari, rånade Johnny Granberg på tunnelbanespåret i Stockholm förra året så valde några tidningar att publicera bilder från övervakningskameror på rånaren. Rånet var brutalt och uppseendeväckande obehagligt och trots att det var en mörkhyad främling som begick brottet valde DN, Expressen och Aftonbladet att publicera en bild på honom. Svenska Dagbladet valde däremot att pixla en bild så att gärningsmannen inte skulle gå att identifiera.

bojkotta_aftonbladet
Ola Sigvardsson ville inte att pressen skulle visa den här bilden. Han ville inte att pressen skulle hjälpa till att lösa brottet.

Pressombudsmannen Ola Sigvardsson var inte så förtjust i att vissa tidningar ville hjälpa polisen att lösa brottet. Sigvardsson förklarade att han ”kände vrede” över brottet men tillade:

”Men mitt i den vrede som jag delar med alla, uppskattar jag de medier som förmår ha is i magen. Jag längtar inte efter onlinejakter på misstänkta brottslingar.”

Pressombudsmannen är pk-medias egen politruk och delar den inställning som pk-media normalt gör. Han vill inte visa upp bilder eller signalement på brottslingar och skälet är att allmänheten skulle kunna få klarhet i att en stor del av brottslingarna är importerade. Dessutom är oviljan att lämna ut signalement ett sätt att bidra till att man inte löser brott. Att lösa invandrarbrott är inget som polisen och myndigheterna strävar efter, då det bekräftar bilden av vilka som står för en övervägande del av vissa brottstyper. Media, staten och polismyndigheten försöker få ned invandrarnas stora överrepresentation i vissa grova brott genom att undvika att gripa brottslingarna. Man skär ned resurserna för brottsbekämpning och man låter bli att uppge signalement – och vips så grips färre brottslingar och färre invandrare. Då kan man sedan säga att ”ny statistik visar att brottligheten sjunker”. Exakt det har man redan sagt, men det är propagandalögner.

Det är självklart att det är svårare att lösa brott om man inte upplyser om brottslingars signalement för att få hjälp av allmänheten. PO går här den tredje statmaktens ärenden och har inget som helst intresse av att hjälpa till att lösa grova brott som begås av invandrare.

Nu har den minst sagt politisk korrekte Pressombudsmannen skrivit en krönika i Journalisten. Den kunde nästan ha varit skriven av Katarina Mazetti eller Åsa Linderborg, vilket säger den del om Ola Sigvardsson.

Han pratar om näthat, fotsoldater, Avpixlat och Fria Tider. Mest sur är han över att Fria Tider kritiserade honom. Han vill inte att den kritiken ska nå ut till allmänheten eftersom han inte vill bli kritiserad. Han vill precis som Mazetti och Linderborg sitta på en piedestal och se ned på människor med andra åsikter och kalla dem ”främlingsfientliga”.

fria-tider-ola-sigvardsson
Ola Sigvardsson tålde inte att få kritik av Fria Tider.

Han vill ta sig friheten att demonisera invandringskritiker och kallar sålunda Avpixlat för ”en samlingsplats för stormtrupper”. PO är glad över att yttrandefriheten inskränkts genom att pk-medierna börjar med förhandsmoderering för att slippa kritik mot deras ofta okunniga eller grovt vinklade propagandaartiklar om invandring eller rasism. ”Det är en positiv utveckling” säger Ola Sigvardsson om att yttrandefriheten inskränks när folk inte längre kan kommentera gammelmedias hatkampanjer mot invandringskritiker eller lögner om vad som är rasism.

Ola Sigvardsson, du är en ansvarslös nolla som inte vill göra något åt alla de allvarliga problem som mångkulturen skapar i Sverige. Du vill dessutom tysta invandringskritiker och är glad över att kommentarsfält stängs ned i den totalitära pressen. Du är ett hot mot både yttrandefriheten och mot möjligheten att lösa fler grova brott i Sverige. Du är ingen Pressombudsman, du är en skam för Sverige.

Annonser

Taggat:, , ,

One thought on “När Pressombudsmannen Ola Sigvardsson gjorde bort sig

  1. Anders mars 6, 2013 kl. 22:12 Reply

    Jag är glad jag fann din blog. Du skriver bra om de saker i samhället som är högaktuella. Hoppas du fortsätter med det. Tillsammans skall de fria bloggarna ,(de fria nättidningarna), krossa globalistmedia. Du är en av dessa bloggar.

    Anders

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: